Wie vertrekken er richting Bonaire / Curacao?

Ik ben benieuwd wie er allemaal rond september 2009 richting Bonaire of Curacao vertrekken om te werken.
Ik zit er zelf ook over te denken om daar voor een paar maanden heen te gaan en ben benieuwd wie er nog meer met dat idee rond lopen!

Jaaaa!! Ik ga in september voor een jaar naar Curacao. Een huisje heb ik inmiddels gevonden, nu nog een baan. Maar daar ist eigenlijk nog een beetje te vroeg voor om nu te zoeken want alle vacatures zijn per direct of in elk geval op hele korte termijn en niet pas in september … Over een paar maanden ga ik dus echt een beetje serieus op zoek. Hoelang wil je gaan en twijfel je nog tussen Bonaire en Curacao ?

Wat een lekker vooruitzicht. Waar heb je allemaal gekeken voor huisjes? Waarom heb je er voorgekozen om voor 1 jaar naar Curacao te gaan?

Ja ik twijfel inderdaad nog tussen de eilanden. Ik ken ze beide vrij goed, dat maakt het lastig. Bonaire vind ik écht geweldig…maar op Curacao zijn misschien meer baan kansen en mogelijkheden. Ik ben alles nog een beetje aan het uitzoeken. Banen zijn inderdaad voor beschikbaar op kort termijn, waardoor het lastig wordt om nu al te kijken. Mijn idee is voor 6 maanden, met mogelijkheid tot langer. Ik vind het allemaal wel super spannend!!

Ja een heerlijk vooruitzicht :slight_smile: We zijn op huwelijksreis geweest naar de ABCeilanden en toen zijn we er verknocht aan geraakt … Mijn man wil het liefste emigeren maar dat wil ik niet dus hebben we samen besloten voor een jaar te gaan. Bonaire lijkt mij ook geweldig, maar idd hebben wij voor Curacao gekozen omdat daar meer banen zullen zijn is ons idee. We hebben op heeeel veel sites gekeken voor woningen en uiteindelijk hebben we gekozen voor een resort, Recompensa Park. Dat vinden we wel een fijn en veilig idee EN dan kunnen we na het werken nog even lekker zonnen en het zwembad in duiken. Je moet er per slot van rekening ok van genieten he :slight_smile: Zou je willen emigeren of is jouw plan ook echt voor een paar maanden/jaar?

Ok ik ben van plan om rond sept 09 voor eeen jaar naar curacao te vertrekken. Ben dit jaar bezig met afstuderen.
Ik kijk er echt naar uit om op curacao te gaan werken:king:. Ook vet om te zien dat ik niet de enige ben…die straks lekker gaat chillen!

@ Thieu
Nee je bent zeker niet de enige, er staan veel mensen op die dezelfde
plannen hebben. Volgens mij hebben wij mailcontact gehad?

@ Nathalie
Hoe staat het met jouw plannen ?

@ Chotje

Klopt, we hebben al mailcontact gehad. Ik ga de 18e naar een bijeenkomst in Nieuwegein om 20:00 uur. je kunt informatie vragen en opgeven door te mailen naar [EMAIL=“marketing@wereldstage.com”]marketing@wereldstage.com
geven allerlei informatie over huisvesting, studeren, werken op curacao!!

Groet Thieu

Dank voor je info! Ik had idd al geinformeerd aan de hand van jouw mailtje en kom ook woensdag! Ben benieuwd of ze iets kunnen bieden aan ons. Ik heb vanmiddag telefonisch contact gehad met wereldjob, dat is een onderdeel van wereldstage maar, je raadt het al, gespecialiseerd in betaald werk zoeken ipv stages. Zij kunnen alles voor je regelen, zoals de tickets, huisvesting, vergunningen etc. Zij horen bij wereldstage dus we zullen we de 18e wel een en ander van horen. Ik heb wel goede hoop dat het allemaal gaat lukken! Ze vertelde me in elk geval dat er zeker weten werk te vinden is bij het callcentre op Curacao. Lijkt me ook wel wat hoor, 's morgens om 7 uur beginnen en lekker vroeg vrij in de middag! Grappig trouwens dat je gedragskunde studeert, ik zag op Curacao een vacture voor een docent daarin. Die vacature is alleen voor vrij snel en niet pas in sept maar er is dus wel werk in te vinden. Zou natuurlijk mooi zijn als je direct aan de slag kunt in je eigen gebied, doe je nog goede ervaring op voor terug in NL ook!

Hallo Allemaal,

Eindelijk is het dan 2009.
Over 6 maanden en 2 weken vertrekken wij naar het mooie Curacao :vak02:

We zijn volop bezig met dingen uitzoeken en lopen steeds vast op het grote punt, verblijfsvergunning - werkgeversverklaring?

Op sommige sites lees ik dat een nederlander geen werkvergunning nodig heeft maar wel een verblijfsgunning bij een verblijf van meer als 6 maanden, klopt dat??

Ook schijn je aan een verblijfsvergunning te kunnen komen als je je zelf (voor een jaar??) kan onderhouden.
Iemand enig idee wat voor bedrag je dan behoort te hebben, voor een gezin van 2 volwassenen?

Wie vertrekken er nog meer in de maand September, of kort daarbij in de buurt? Misschien dat we ideeen uit kunnen wisselen, en eventueel alvast kennis kunnen maken.

Mijn man en ik vertrekken op 01 September met de vlucht van 12.05 uur.

Ben benieuwd naar de reacties :smile:

Groetjes Sabina

Hi Sabina,

Het berichtje boven jou over wereldstage is heel zinvol. Je kunt je nog aanmelden voor de bijeenkomst aanstaande woensdag in Nieuwegein. Zij geven info over alles wat je moet doen en nodig hebt voor een tijd in Curacao. Je moet in elk geval een bewijs van goed gedrag hebben van de gemeente en ook een geboorte uittreksel. Als je een pakket neemt bij wereldstage/wereldjob regelen zij de verblijfsvergunning voor je. Dat duurt ongeveer 6 weken maar je mag in die tijd al wel werken, dit kun je ook via hun regelen. Ik denk dat ik veel te weten zal komen en ga dan ook zeker heen woensdag!

Hai allemaal…

ik ben van plan om 3 maanden mijn LIO te lopen op Curacao vanaf september. Ben erg benieuwd hoe het onderwijs daar is e.d.

Ben benieuwd of er verder nog mensen naar Curacao gaan in september en hoe ze het gaan aanpakken etc.

gr, Ingrid

Hi Ingrid,

We zijn inmiddels wel met een heel groepje die rond september vertrekken. Spannend! Domme vraag waarschijnlijk maar wat is LIO ? Onderwijs zeg je dus mss leraar in opleiding ofzo, maar geen idee wat het inhoudt! Heb je al voorbereidingen getroffen om dat in Curacao te gaan doen? Vanavond is de bijeenkomst van Wereldstage/Wereldjob, ben erg benieuwd!

Hey Chotje

Idd LIO is Leraar In Opleiding (een 4de jaars student van de lerarenoleiding die een afsluitende stage loopt). Ik doe nu ook mijn LIO.
Misschien zie ik je vanavond wel bij wereldstage in Nieuwegein.

Groet, Matthieu

Idd… LIO is je eindstage voor de Pabo.

Helaas kan ik er vanavond niet bij zijn… ik hoop dat jullie hier nog wat info neerzetten :slight_smile:

Ik heb even mijn school gemaild, wat de mogelijkheden waren… maar zij willen dus echt dat alles via Inholland geregeld wordt. Helaas behoort Curacao niet tot de keuzes, omdat andere Pabo’s daar contact mee hebben… echt jammer, want had graag naar Curacao gewild. Ik kan kiezen voor Suriname of Aruba. mmm lastig!

groetjes Ingrid

Ohw lastig ja … Ik ben net 3 weken naar Suriname geweest en vond het wel een prachtig land. Er zitten heel veel stagiaires in Suriname, we hebben ze geregeld gezien in de stad. Aruba is natuurlijk ook leuk en makkelijk qua taal (suriname trouwens ook natuurlijk), maar Aruba is erg Amerikaans vind ik. Ik ben dus in zowel Suriname als Aruba geweest en zou zelf voor Suriname kiezen, omdat je daar veel kan betekenen als lerares naar mijn idee. Aan de andere kant is Aruba beter ontwikkeld en is het er hygienischer. Spannend voor je !

@ Chotje

Hey,

Ben je nog bij die bijeenkomst geweest. van mij echt irritant zeg…door het ov was ik veel te laat waardoor het eigenlijk niet meer de moeite was. Ik ben wel benieuwd wat er zo over het algemeen besproken is.

Ik hoor wel,

Groet matthieu

Hi Thieu,
Ik vond het erg zinloos eerlijk gezegd … het ging alleen maar over stage en ik vond de presentatie niet leuk. De oprichter van wereldstage zat de bijeenkomst voor en vertelde wat er op de website staat (wat je zelf dus ook kunt lezen) en daarna was het tijd voor vragen maar hij wist vaak geen antwoord. Hij wist zelfs geen eens dat er een pakket bestond dat je kon nemen waarin dan je tickets, huisvesting regelen, bemiddelen bij stage/werk zat. Vreemd … het duurde tot 21.00 en daarna kon je nog individueel vragen stellen maar toen zijn we weer gegaan. Ik vond het jammer, want wat er verteld werd wist ik al van de website. En het was echt een stagebijeenkomst, leerlingen van het TIO moesten komen en moesten ook tekenen dat ze er waren, die hadden al hun ouders meegenomen dus het was erg druk. Dus helaas … ik vond het tegenvallen en je hebt niet veel gemist dus !

Wat heerlijk zeg!! ik ga mee chillen voor 6 maanden vanaf september. ik ga erheen voor mijn eindstage!
ik ben nog aan het wachten op bevesteging vanuit mijn stage plek en dan kan ik alles gaan boeken en regelen.
ontzettend spannend allemaal!!!
wie weet zitten we in september met zn allen aan de lekkere cocktails…

Yeah goed idee! Wat voor stage ga je doen?

ik moet dan nog heel even op de bevestiging wachten, maar me lerares zei gister nog dat het wel goed zat allemaal.
zeer waarschijnlijk dus in het SEHOS, is het algemene zkh daar.