Welke reisorganisatie is het beste?

Ik ben van plan om een groepsrondreis van ongeveer 3 weken door zuid-afrika te gaan maken. Ik twijfel alleen erg met welke reisorganisatie ! Wie heeft er goede of juist hele slechte ervaringen met reizen door zuid-afrika met bijvoorbeeld djoser, baobab, koning aap, sawadee, shoestring enz… groeten toine

Kan met niet voorstellen dat er veel verschillen tussen deze organisaties bestaan. Zelf goede ervaring met Djoser en Afriesj. Dat wil niet zeggen dat die andere ‘slecht’ zijn. Kies gewoon die reis die je wat lijkt bij een organisatie die je aanspreekt.

Of nog beter: ga op eigen houtje met huurauto :slight_smile:

Groetjes uit de bush,

Corné.

Amukela Game Lodge.
www.amukela.com

Exclusive culitravel is misschien een optie… dan kun je kiezen uit wijnreizen, culinair reizen of safari… Je wordt ook persoonlijk geholpen. Je laat hen je wensen weten en maken jullie van tevoren samen een reisplan!
Succes!

Groetjes,
Muge.

Volgens mij zit er wel iets verschil tussen de genoemde touroperators in de zin van het ‘publiek’ dat meegaat. Is wellicht handig om daar informatie over te verzamelen alhoewel dit best lastig is. Elke genoemde touroperator geeft natuurlijk aan dat zijn reizen voor iedereen geschikt zijn en dat is dan zeer waarschijnlijk ook zo, maar de ene touroperator zal bijvoorbeeld meer 20-ers en 30-ers meekrijgen terwijl de andere zich meer richt op 40+ of 50+. Ligt ook aan activiteiten die in het programma opgenomen zijn of bij te boeken, het type accommodatie dat men gebruikt (luxe versus basic, tenten versus lodges, meehelpen bij koken versus kok, overland truck versus luxe bus, et cetera). Wellicht dat dit iets is om rekening mee te houden?

En verder natuurlijk kiezen voor een top reis en heeeeeerlijk genieten van Afrika!

Groetjes, Natascha Snelder
www.zazoetravel.com

Er zijn wel degelijk verschillen tussen organisaties. vergelijk dan ook geen appelen met peren!

Afrikaya Tours organiseert individuele autoreizen & groepsreizen (max. 12 personen) naar Zuid-Afrika, Mozambique, Namibië en Botswana.

Afrikaya Tours is een gespecialiseerde reisorganisatie, die uw reis dat beetje extra kan geven, afgestemd op úw wensen. Wij boeken niet via tussenpersonen, maar rechtstreeks. Hierdoor hebben wij altijd direct invloed op de route, prijs en vooral de kwaliteit. Accommodaties (kleinschaligheid, ligging, prijs, service) en routes (niet hele dagen rijden) worden regelmatig door ons zelf gekeurd! Wij begeleiden onze groepsreizen bij voorkeur zelf.

www.afrikayatours.com -

Hai,
Ik en mijn man zijn net terug uit zuid afrika (helaas)
En zijn met touroperator KUONI geweest , echt alles was super goed geregeld.
We zijn zelf met een huurauto door Lompopo gereist echt geweldig.
Mooie loge’s vooral iketla en shiluvari waren gewoon top!
Eten alles was super geregeld.
Ik zou zeker eens kijken op de site van kuoni.
Ik zou zeggen veel plezier en geniet want ik wil terug zeker weten!

Groetjes

http://www.lathita.co.za

  1. “Welke reisorganisatie is de beste?” : als alles goed verloopt is elke reisorganisatie OK. Het is enkel als er iets verkeerd gaat dat je zal merken of de r/o bij de besten behoort.

  2. daarom neem je best een r/o die een uitgebreid Zuid-Afrika-programma heeft. Dat betekent immers ervaring, en ervaring is nodig als er iets onvoorziens gebeurt (bv. een binnenlandse vlucht die afgeschaft wordt wegens het slechte weer).

  3. Nederlandse en Belgische reisorganisatoren moéten een verzekering tegen financieel onvermogen hebben. Controleer het lidmaatschap op http://www.sgr.nl/search_deelnemer.asp. Aanvaard geen compromissen hierover: het is ja of nee, wel of niet verzekerd bij SGR.nl. En het moet de r/o zelf zijn: laat je niet vangen door “we werken samen met iemand die wel verzekerd is”. Het enige dat telt, is dat de r/o aan wie je voorschot en saldo betaalt verzekerd is.

  4. Zuid-Afrikaanse r/o met een website .co.za of .com mogen een Nederlandstalige website hebben en ze moeten geen verzekering tegen faillissement hebben, op voorwaarde dat alle betalingen rechtstreeks naar Zuid-Afrika gebeuren en er geen contactpersoon in NL gebruikt wordt (want in dat geval is SGR.nl wel verplicht). Het enige dat ik je wel aanraad als je rechtstreeks bij een Zuid-Afrikaanse r/o boekt, is om een r/o te nemen die aangesloten is bij SATSA, een ZA-beroepsorganisatie die de (financiële) betrouwbaarheid van de sector enigszins controleert. SATSA doet dat niet zo streng en secuur zoals SGR.nl dat doet: SATSA vraagt bv. geen balansen op, enkel een verklaring van een accountant dat de r/o solvabel is. Maar beter dat dan niks. http://www.satsa.com/pages/MemberSearch.asp

  5. Vergeet ook niet dat de Algemene Voorwaarden van alle bona fide NL- en B-reisorganisaties veel klantvriendelijker zijn dan die van de meeste bona fide ZA r/o. België en Nederland hebben een Geschillencommissie Reizen, Zuid-Afrika niet.

  6. Een Zuid-Afrikaanse r/o mag **geen **website .nl of .be hebben

  7. een r/o moet vooral duidelijk zijn. Je moet aan de hand van de website en de brochure kunnen opmaken waarop de klemtoon ligt: op natuur en safari, of op ontspanning en plezier maken, of eerder op kennismaking met local communities.

  8. de doelgroep moet duidelijk zijn: mikt de r/o op wereldreizigers die Zuid-Afrika ‘in diepte’ willen ontdekken, of eerder op toeristen die twijfelen tussen Zuid-Afrika, de Westkust van de USA of een strandvakantie in Mauritius?

  9. contacteer de reisorganisator, en stel omgekeerde vragen: bv. “we zoeken een rustige reis, is het dat?” - als je zoveel mogelijk van ZA wil zien.

  10. de Nederlandse Zuid-Afrika-specialisten voor groepsreizen vind je hier:
    http://www.infozuidafrika.nl/groepsreizen

  11. de Nederlandse Zuid-Afrika-specialisten voor individuele reizen vind je hier:
    http://www.infozuidafrika.nl/reizen

  12. op de webpagina’s van 10. en 11. vind je ook links naar de Vlaamse ZA-specialisten.

  13. ik heb inderdaad geen namen van touroperators genoemd omdat de reissector zelfregulerend is: een r/o met een zwak ZA-programma krijgt die reizen niet verkocht en verdwijnt snel van de markt.

Hoi,

Kijk eens even op www.zuidafrikaspecialist.nl , zij zitten in Franschoek en kunnen van daaruit makkelijk je reis plannen.

Groetjes,
Jeroen

Villa Rustique gastenverblijf in Oudtshoorn
www.villarustique.co.za
Bezoek onze website voor promoties van mei tem september

Heel moeilijk te zeggen. Hangt vanaf wat je zelf wilt en dan maar vergelijken.
Probleem is echter wel dat we via onze relaties (vooral Duitse, Amerikaanse, Engelse en Zwitserse toer organisaties) heel veel klachten hebben gekregen over de kwaliteit van de toergidsen. Die is in het algemeen heel belabberd maar er zijn ook uitstekende gidsen. We gaan ze hier niet noemen. Dat gidsen lid zijn van een beroepsorganisatie als Cape Tour Guides Association betekend nog niet dat zij echt bekwaam zijn om met toeristen om te gaan.

Als je een specifieke reis wilt boeken met minstens 4 tot 6 personen maak dan je wensen kenbaar en dan willen we je een lijstje sturen van de meest in aanmerking komende goede toergidsen waarbij je niet alleen rechtstreeks kunt boeken maar die ook al hun verzekeringen, etc. op orde hebben!!!

Hierbij aangetekend dat we niet alle toergidsen kennen maar gezien onze eigen ervaringen en die van derden in de toeristenwereld staat of valt een reis veelal met de kwaliteit van de toergids die ook in staat is om een extra dimensie aan de reis toe te voegen.

Heel veel plezier in zuid- Afrika,

Yvonne & Herman

www.zuidafrikaspecialist.nl

Da’s een maar er zijn meer gespecialiseerde reisbureaus die uit eigen ervaringen een op maat gemaakte reis kunnen aanbieden.
Voorbeelden zijn onder andere Gemsbok Reizen, zuidafrika vakantie, Douwe Baas, etc. etc.
Deze hebben allemaal hun eigen specialiteiten en wat meer; ze zijn zelf overal geweest!!! Het hangt gewoon af van wat je zelf wilt. Maak een lijstje met je eigen voorkeuren en zo en vergelijk die met de verschillende programmas van de organisaties.

ik ben nu een maand terug van zuid afrika , ben met koning aap geweest maar ginds wordt dat dan drifters adventures
als je van avontuur houdt moet je dat zeker doen , ik ben er nu al 2 keer geweest en ga zeker terug

Hoi Marcella,

Wij gingen in 1998 (via Djoser) met WhichWay Adventures naar Kaapstad-Namibie-Botswana-Zimbabwe.

In 1999 (via Angeli Travel uit Nederland) met Drifters naar Zuid-Afrika en Botswana.
In 2000 (via Wereldcontact) met Drifters vanuit Jo’burg naar Nairobi (32 dagen).

Alle grote (en waarschijnlijk ook kleine) touroperators in Nederland besteden volgens mij al hun kampeer reizen uit aan touroperators als Drifters en WhichWay. Mooie reizen waren dat :slight_smile:

Groetjes uit de bush,

Corné.
Amukela Game Lodge.

www.amukela.com

Dag Corne,

Niet ALLE tour operators in Nederland besteden hun reizen uit…

Wij werken in Zuid-Afrika, Mozambique, Namibie en Botswana alleen rechtstreeks, zonder tussenpersonen. Dat heeft zo zijn voordelen:

  • wij kennen onze reizen omdat we ze zelf rijden beter en beloven dus ook niets wat wij niet waar (kunnen) maken
  • een reisbegeleiding van een Nederlander en een Zuid-Afrikaan, volgens ons de ideale mix om de kwaliteit te bewaken en toch met de inbreng van “lokale touch” in de vorm van kennis van het land en bijvoorbeeld het zelf bereiden van de typische Zuid-Afrikaanse keuken (en dan bedoel ik niet alleen een standaard braai). Noem het onderdeel van persoonlijke service.
  • omdat wij onze reizen zelf begeleiden, kunnen wij het programma ook bij groepsreizen gemakkelijk aanpassen aan de wensen van de groep en doen dat dan ook.
  • hebben we ergens eens een slechtere ervaring (komt bij de beste voor…), dan is het meteen de laatste keer dat ze ons zien, ook een gratis maaltijd of fles wijn voor gids of chauffeur of een leuke commissie zal daar dan niets meer aan veranderen.

Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat Drifters slechte reizen aanbiedt! Maar ook bij reisorganisaties moet je gewoon geen appelen met peren vergelijken en moet iedereen de reis boeken die het beste aansluit bij zijn eigen wensen en verwachtingen.

Margreet van Belle
www.afrikayatours.nl

1 like

Wanneer het om een Self Drive per 4x4 gaat staat Come-Along.nl eenzaam aan de top [KUCH] :wink:

Come-Along is ontstaan uit drang naar avontuur. Dit is nog te vinden in dit intrigerende continent: Afrika! Met name zuidelijk Afrika omdat dat na weliswaar een degelijke voorbereiding prima zelf te bereizen is. Onze diensten bestaan uit: verhuren van volledig uitgeruste 4x4’s, persoonlijk en op maat gemaakt Safari advies. 4x4 Rental klanten worden deskundig ondersteund bij hun voorbereidingen en zelfs tijdens uw Selfdrive zijn wij 24 uur per dag beschikbaar voor Back-up! U krijgt assistentie bij het boeken van de campsites in o.a. Moremi, Chobe, Sossusvlei, Etosha & Kruger Park. Tevens krijgt u de beschikking over een GPS (wordt al bezorgd bij u thuis minimaal 7 dagen van tevoren om het apparaat al, voordat u op weg gaat goed te leren kennen) met de laatste Tracks4africa navigatiesoftware om tijdens uw Self-Drive te gebruiken! Het verhuren van volledig uitgeruste 4x4’s (vanuit Jo’Burg, Windhoek of Maun) is de afgelopen jaren een groot succes. Laat u verrassen door Afrika en Come-Along…

Gr. Hans

hallo corné,
sorry dat het zolang geduurd heeft voor een antwoord maar ik ben vorig jaar met drifters op tour gegaan en dat was machtig er was maar 1 ding dat ik miste ik wou dieren van heel nabij hebben en dus ben ik dit jaar als vrijwilliger gaan werken bij rehabilitation of the cheeta en dit was het , ik ben gelijk verliefd geworden op de cheetas en hyenas natuurlijk ook de serval , caracal in feite alle katachtigen alleen waren er geen leeuwen , persoonlijk vind ik hluhluwe beter dan het grugerpark ( veel te touristisch ) groetjes vanuit antwerpen (belgie )

Het is ook belangrijk of je individueel (op maat gemaakte reis) of in groepsverband wilt reizen. Indien je in een groep wilt reizen, bedenk dan of je in een Nederlandse of een internationale groep wilt reizen, een grote groep (20-30 personen) of een kleine groep (12-18 personen).
Gelukkig komt de Vakantiebeurs in januari al weer snel, dan kun je alles met elkaar vergelijken!

Ik zal er zelf ook aanwezig zijn met Live To Travel. Wij werken ter plaatse ook o.a. veel met Drifters.

Succes!

Wij hebben onze individuele rondreis op maat geboekt bij Jambo Safari club. Zij hebben voor ons een prachtige reis georganiseerd en toen een excursie niet doorging (wel vooruit betaald) stond 2 dagen later het geld alweer op onze rekening. Erg netjes!

Ons reisverslag vind je op: www.ingridenramon.nl

Ik heb de reis geboekt via nrv, die het terplekke bij AAA heeft geboekt. Ik was erg tevreden, goede ontvangst, kon simkaartje en stekker bij de ontvangst kopen, erg leuke hotels, vrij accurate routebeschrijving. Gewoon goed.

Alle extraatjes kun je gewoon ter plekke boeken, via je hotel of lodge. We kwamen een ander stel tegen, die ook met AAA reisden, maar dan via Insight travel. Ik denk dat dat heel vaak gebeurt, dat de nl organisaties het bij dezelfde lokale partij boeken.

Aanvulling; als ik nog een keer zou gaan, zou ik alles zelf eegelen, dat is prima te doen, weet ik nu.