Visum Indonesië voor backpackers

Onze dochter en haar vriend zitten op dit moment in Singapore. Ze zijn aan het backpacken door Azië. Ze willen graag naar Bali en via Java naar Maleisië. Nu komt het probleem: het visum. Ze hebben geen retourticket en datum, daar ze niet weten hoe lang ze blijven. Weet iemand hoe te handelen?
Mochten er nog tips zijn om low budget te reizen (slapen) dan vernemen wij dat graag.
Alvast bedankt.

Groet, Ronad.

Hallo,

Als je geen uitreisbewijs heb dan kom je inderdaad Indonesie niet in. Dat geld voor iedereen dus ook voor hun. Je kan heel goedkoop via airasia een uitreisbewijs regelen. Of een boottochkaartje kopen die je nooit gaat gebruiken. Als je een visum van tevoren regelt vragen ze hier ook naar en dan kun je 60 dagen krijgen. Kom je aan zonder aanvraag visum en met uitreisbewijs krijg je 30 dagen bij aankomst.

groetjes van Moira

Even naar Harbourfront in Singapore en een retourticket voor de ferry naar Batam kopen, kost 36 S. $ en is meer dan een jaar geldig. Je kan in ieder geval de heenreis gebruiken en vanaf Batam naar een bestemming in Indonesie vliegen. De vluchten v/a Batam zijn goedkoper want domestic flights in tegenstelling tot SIN - Indonesia die internationaal zijn.

Goed , je gaat een ferry kaart kopen , je komt aan in Batam haven.
Vraag men dan niet of je een visum hebt ? .
Kan je dan zonder visum Indonesia in ?
En als je gepakt wordt , bij controle tijdens het verlaten van Indonesia , gaat men dan niet vragen wanneer je in Indonesia binnenkomt , en waarom pas nu (X dagen na binnenkomt) weer eruit gaat ?

Doe nou niet zo dom man, zeker nog niet uitgeslapen of de met oud & nieuw geconsumeerde Campari werkt nog na. :drugged:

Er wordt om een ticket gevraagd om te gebruiken voor een visum. In een andere topic constateerde ik al dat begrijpend lezen niet uw sterkste kant is.

Seh , worden we persoonlijk ??.
Ik vraag het , omdat ik het niet weet of niet begrijp.
Als je binnenkomt met boot , ferry of vliegtuig moet je toch een visum overleggen ?

Die kan je halen als je de een retour ticket overlegt bij de immigratie , en dan kan het een VOA zijn .
Wil je langer verblijven , moet je een 60 dagen visum hebben of een SosBud (voor studiedoeleinden etc ).
De eisen staan duidelijk beschreven.
Aangezien de kinderen gaat backpackken , zal hun verblijf in Indonesia meer dan 30 fagen zijn .Ze zijn geen doorsnee turist met een VOA . Toch ?
Dus dan is mijn vraag wel gerechtvaardigd .

U hoeft het niet te begrijpen, want als Indonesier heeft u geen visum nodig. Ik geef een advies aan die mensen uit het eerste topic, ik hoop dat zij het begrijpen, want de oplossing is zeer simpel en goedkoop.

Als u iets van mijn hand leest moet u niet meteen op dat keybord gaan rammen, maar eerst even uw hersens bijeen rapen en proberen te begrijpen waar het over gaat. Kunt u iets toevoegen dan zal iedereen dat weten te waarderen, zelfs ik. Maar hier reageert u om het reageren.

http://www.dumpjeplaatje.nl/images/lBW78670.jpg
Hier een voorbeeld van een ticket dat ik “toevallig” heb leggen, ik reis namelijk vaak via Batam, waar SA nog nooit van ze levensdagen is geweest (zijn eigen woorden). Dit ticket is tot 31.12.09 geldig.

Er staat 50 S$ op maar de verkoopprijs is 36 S$

En dat is nodig om een visum te krijgen .
De vraag is beantwoord , men kan een visum krijgen omdat je een retour ticket kan overleggen.
Trouwens ik voeg niet toe , ik vraag .

…en wij draaien, desnoods totdat we duizelig worden. Niets is ons teveel om een oude man te plezieren. Bijkomend voordeel: u kunt weer op allerlei fora gaan flaneren met de zojuist opgedane kennis.:stuck_out_tongue:

Ik blijf gewoon bij de officiele versie , bij tip en trucs constructie hou ik me niet bezig.
Zal ik ook niet doorgeven om eventuele problemen te voorkomen .

Als ik me niet vergist heeft jou “opdrachtgever” het ook ooit geplaats in een forum waar ik nu lid ben .Vraag het maar aan hem

Sorry Menir de O.H.

Een ferryticket wordt door de KBRI Singapore en de Imigrasi te Batam zonder meer geaccepteerd

Sorry Menir de O.H.

Een ferryticket wordt door de KBRI Singapore en de Imigrasi te Batam zondermeer geaccepteerd.

Moira en Boomaap bedankt voor jullie snelle reactie. Zal het aan de kinderen doorspelen.
Boomaap, ik heb het direct begrepen hoor. (Ik heb wel wat ontketend met mijn vraag hè?)
Daar ze nog niet weten hoelang ze blijven is het wel een goed idee. Zal waarschijnlijk niet langer dan drie weken zijn want ze willen heel veel landen aandoen in 3 maanden tijd. Het liefst nog low budget. Ze willen ook heel graag op verschillende plekken duiken want vorig jaar hebben ze in Thailand hun padi gehaald.
Goede ideetjes zijn altijd welkom (slapen enz.)
Bedankt!!!

Groetjes, Ronad.

Hi Ronad,

Voor duiken en low budget is Menado (Noord Sulawesi) een mooie plek. Er zijn schitterende plaatsen om te duiken in Indo, maar ver en duur om er te komen. Bali en omgeving is te toeristisch en te vervuild om echt te duiken. Vanf Batam kunnen ze dus goedkoop vliegen. Lion Air is een optie (via Jakarta)

voor duiken zou ik zeker in Borneo en dan het Maleisische deel. Dan moeten ze naar Semporna gaan en dan kunnen ze duiken op mabul en sipadan erg bekend voor het duiken.

gr van Moira

Het wordt steeds lastiger om voor Sipadan een permit te krijgen en daar daadwerkelijk te duiken.

Binnenlandse vluchten in Indonesie zijn niet zo duur, maar wanneer je echt low budget wilt reizen zijn ze toch een aanslag op je budget. Rondom Bali en Lombok zijn voldoende prachtige duikstekken, zowel voor beginnende als gevorderde duikers. Zowel qua macroleven (pigmee zeepaardjes, spookfluitvis) als groot wild (manta’s, haaien).

Ik wil nog graag even laten weten hoe het onze dochter en haar vriend vergaan is met het visum.
Ze hadden toch maar uit voorzorg een terugreis geboekt van Djakarta naar Kuala Lumpur, waar ze achteraf wel een beetje spijt van hebben. Ze moeten nu nl op een bepaalde datum vertrekken uit Java.
Ze hebben helemaal niets hoeven te laten zien. In het vliegtuig hebben ze zelfs nog geen formulier in hoeven te vullen. Bij aankomst op Bali konden ze gewoon een visum krijgen en hoefden ze alleen maar hun terugvlucht op te schrijven en verder niet het ticket laten zien. Dus als ze een fake vluchtnummer op hadden gegeven had er geen haan naar gekraaid. Het enige wat ze vonden is dat de mensen op het airport in Denpasar erg onvriendelijk waren.
Verder bevalt hun verblijf op Bali heel erg goed. Morgen vertrekken ze naar Java. Waarschijnlijk naar Djokya.
Mochten er nog mensen zijn die goede lowbudget hotels weten daar dan hoor ik het graag. Van daaruit vertrekken ze naar Djakarta, waarschijnlijk met de trein. Iemand nog ervaring??

Hartelijke groeten van Ronad

Hallo,

Ik heb gereisd met de trein van Jakarta naar Bandung, Bandung naar Yogyakarte en van Yogyakarta naar Surabaya. Dit ging erg goed de trein is goedkoop en helemaal geweldig daar geregeld.
Je kunt naar het station gaan en daar kaartjes regelen doe dit wel een paar dagen van tevoren want soms is het uitverkocht dus niet de dag zelf.

gr van Moira

Dank je Moira. Zal het ze doorgeven. Weet jij wat de hotspots in Bandung zijn en of het voor jongeren leuk is om te doen?

Gr. Ronad

Bandung zelf is een oude koloniale stad. Het is grappig om naar de Gunung Sate te gaan, en ook de wijk eromheen is wel aardig. Natuurlijk moet je ook een kijkje nemen in de Jl Braga, DE winkelstraat van Bandung.

Wanneer je een taxi huurt voor een dag kun je de vulkanen in de omgeving bezoeken, met als hoogtepunt de Tangkuban Perahu. De vulkaan is een ‘drive-in’ vulkaan, maar je kan er ook prachtig omheen wandelen. Loop een stukje van de vulkaan af en kijk uit over het dal, het uitzicht is magnefiek, met name in de morgen. Op de terugweg kun je de warmwaterbronnen van Ciater bezoeken. Let wel: badderen alleen met kleren. En kleren kunnen verkleuren in het warme zwavelhoudende water!

Je kan ook een bemo nemen naar het beroemde Dago Theehuis. Het eten daar vond ik tegenvallen, maar ook hier is het prachtig wandelen.