Handige/nuttige tips voor verblijf in Buenos Aires

Hoi iedereen,

Ik heb ik het najaar van 2012 een half jaar lang in Buenos Aires gewoond. Ik heb daar een deel van mijn studie gevolgd aan de Universiteit van Buenos Aires. Voor mijn reis heb ik natuurlijk informatie gezocht over het reilen en zeilen in de Argentijnse hoofdstad. Echter, tijdens mijn lange verblijf ontdekte ik steeds meer handige tips en tricks om het verblijf in Buenos Aires nog aangenamer te maken. Of het nou gaat om een studieverblijf, een stedentrip of een langere vakantie. Daarom heb ik een website gemaakt met naast de belangrijke toeristische informatie, de bezienswaardigheden en andere nuttige info, zinvolle inside-tips voor een topverblijf in de Argentijnse hoofdstad. Voorbeelden hiervan:

  • Hoe snel de juiste bus vinden naar je bestemming vinden?
  • Hoe goedkoper reizen in het openbaar vervoer met een SUBE-kaart?
  • Hoe eventuele visa aanvragen?
  • Hoe kun je het beste aan geld komen?

Ik heb alle informatie uit eigen ervaringen geschreven. Naast de standaard bezienswaardigheden geef ik ook tips over mooie minder ontdekte plekjes. Daarnaast geef ik op iedere pagina inside-tips. Handige weetjes, besparingstips of dingen die je niet mag missen. Het doel van de site is vanuit mijn ervaring jou de best mogelijke Buenos-Aires ervaring te geven. Vanuit mijn passie voor de Argentijnse hoofdstad wil ik voor jou ook het beste in de Reina de la Plata. Om het plaatje compleet te maken heb ik ook zelfgemaakte foto’s toegevoegd aan de site, zodat je ook eens foto’s ziet die niet uit de toeristengids komen.

Ik nodig je graag uit om eens een kijkje te nemen op mijn website en ik hoop dat je er wat aan hebt bij het voorbereiden op jouw verblijf in Buenos Aires.

Website: Buenos Aires Stad

Schroom vooral niet om vragen te stellen over mijn verblijf daar.
Groeten,

Marc Wessels
http://buenos-aires-stad.jimdo.com

2 likes

Mooie site! Ik ga daar zeker nuttige informatie vanaf plukken, bedankt voor alle moeite!

1 like

Bedankt voor het compliment! Dat is de bedoeling van de site, dat andere reizigers er wat aan hebben voor een bezoek aan Buenos Aires!

1 like

Prachtige website ! Ik ga er zeker gebruik van maken, zal een handige hulp zijn.
Bedankt !

1 like

Bedankt Anita en Rudi, daar doe ik het voor! Voor vragen over Buenos Aires kun je altijd op Buenos Aires Stad of bij mij terecht!

Fraaie website. Ik ga in November naar BA en zal er zeker vaak op kijken.

Via Wereldwijzer app

1 like

Dank je Faldo, ik ga binnenkort nieuwe informatie toevoegen aan de site. Nog meer tips voor een topverblijf in Buenos Aires!

Goede site!
Op dit moment zitten we in Mendoza, vanavond gaan we met de nachtbus naar BA.
We gaan zeker van de tips gebruik maken en gaan graag even een kijkje nemen en dansje wagen in Le Cathedral!
Bedankt!

1 like

Wat ik persoonlijk erg leuk vind als je van tango houdt, zondag is er altijd een grote markt in San Telmo, heel populair. Het begint in calle Defensa (vanaf plaza de Mayo) en loopt helemaal door tot het centrale plein Dorrego. Om een uur of 7 wordt die markt afgebroken en dan begint er op het plein in een kleine hoek een spontane milonga, tango dus. Oud en jong, allemaal tango liefhebbers dansen door elkaar heen. Sommige in hun oude “kloffie”, sommige mooi uitgedost. Maar heerlijk spontaan! Oud danst met jong, geen probleem! Een professioneel koppel is meestal ook aanwezig en laten hun kunsten zien. Toeschouwers zitten rondom te genieten. Dat is een echte aanrader!

1 like

Leuk en gemakkelijk te vinden, veel beter dan al die onzinnige shows met een showspektakel dat werkelijk niks met de oorspronkelijke tangocultuur te maken heeft.

We willenmet 4 personen (57-64 jaar) in november naar Zuid-Amerika gaan, waarbij wezeker naar Buenos Aires gaan. We dachten vliegtickets te kopen voor Rio deJaneiro, Buenos Aires en Lima.
Onzeinteresses gaan uit naar o.a. natuurparken met wilde dieren, historischebezienswaardigheden, vulkanen en oorspronkelijke bewoners.

Zijn er rondRio voldoende highlights om een week door te brengen? Auto huren of een taximet chauffeur? Wie heeft hier ervaring mee?

En excursiesvanuit Buenos Aires? Dezelfde vragen.

Dan willenwe graag naar Peru om daar in ieder geval kennis te maken met de Inca-cultuur.

We houdenons graag aanbevolen om van jullie adviezen te ontvangen.

Leo

Excursies vanuit de stad Buenos Aires zijn er niet zo heel veel. Je kunt naar Tigre, klein uurtje met de trein, het is het Venetië van Argentinië zeg maar, maar dan landelijker, erg leuk. Je kunt daar een leuke boottocht doen. Ook zijn er verschillende estancias te bezoeken bv El Ombu, waar Gaucho optredens zijn, bbq etc. Of vanuit Buenos Aires een dagje met de boot (1uur) naar Colonia een schattig historisch stadje in Uruguay! Een echte aanrader! In de stad zelf zijn er natuurlijk ook een aantal hoogtepunten, zoals het Plaza de Mayo met het Casa Rosada en iedere donderdag om 15.30 lopen de moeders hier nog hun rondje. Colon het operagebouw, Cementerio Recoleta waar Evita ligt begraven en dan ook haar prachtige museum in Palermo. Congreso met het parlementsgebouw, en verschillende andere musea. Buenos Aires heeft ook prachtige parken in Palermo. de historische wijk San Telmo waar ieder zondag een leuke markt is met aan het einde van de dag Tango. Puerto Madero de havenwijk. Zorg er in ieder geval voor dat jullie geen hotel boeken in het centrum, want dat is door de weeks te druk! Leuke wijk om een hotelletje te boeken is Palermo (Soho) Recoleta of ('s avonds iets minder veilig) San Telmo. In de stad zelf is het het beste om alles met een taxi te doen, die zijn voor onze begrippen niet duur. Neem wel altijd een radio-taxi, die hebben bv een telefoon nummer op hun dak of deuren staan en zijn aangesloten bij een centrale. Voor de tripjes buiten de stad kun je misschien contact opnemen met onderstaande link. Een goed en betrouwbaar bureautje.

Wil je echter kennis maken met de oorspronkelijke bewoners, dan raad ik jullie Salta aan!

Veel plezier!

1 like

Don Agucho, uiteraard is alles beter in Buenos Aires dan de grote commerciële tangoshows. De echte Tango wordt op straat gedanst en door de porteños zelf, niet door de grote showuitbuiters.

Gallina, bedankt voor de bijdragen en de tips in dit topic. Ik was de afgelopen tijd in Mexico dus even niet in de gelegenheid om zelf te reageren. Super dat jij het even op gepakt hebt!

Marc Wessels

Sorry Marc, maar is dit jouw topic dan? Niet om onaardig te doen hoor maar Don A weet heel wat meer dan jij over de tango, hij is een echte specialist en danst bovendien ook heel erg goed. En aangezien jij maar een half jaar in Buenos Aires bent geweest en ik er al 6 jaar kom, plus dat mijn dochter er woont, durf ik te beweren dat ik heel misschien ietsje pietsje meer weet over de stad. Het is hier geen wedstrijd en niemands topic.

Ik heb je even een berichtje gestuurd Gallina. Sorry dat het bericht anders is opgevat dan bedoeld. Het is absoluut niet mijn topic of iets dergelijks. Het doel van dit topic is geïnteresseerden in Buenos Aires helpen met hun vragen over deze geweldige stad. Of jij dat doet, ik of wie dan ook, maakt echt niets uit :slight_smile: Ik vind het juist geweldig dat iedereen hier zo actief bezig is met het beantwoorden van vragen. Ik bedoelde vooral dat ik het zelf ook leuk vind om vragen te beantwoorden en dat dit even niet mogelijk was omdat ik in Mexico zat. Mijn excuses voor de onduidelijkheid. Ik waardeer jullie zeer met de kennis en het enthousiasme waarmee jullie vertellen!!

Leuk Marc, wij zullen je site zeker gaan gebruiken voor ons verblijf in Argentinië in Augustus/September! Misschien kan je ons nog verder helpen… We zijn op zoek naar goedkope accomodatie in BA, Cordoba, Mendoza en Salta. We zijn backpackers, 26 en 30 jaar oud, houden erg van gezelligheid (maar niet van diehard stappen), natuur en cultuur. Heb je leuke tips? We horen graag van je!

Groetjes,
Malou

Hoi Malou,

Een leuk hostel in het centrum van Buenos Aires (vlakbij 9 de Julio) is het BA STOP hostel. Het personeel is hier erg aardig en helpt je graag met alles wat je wilt weten. Daarnaast komen er veel backpackers die vaak ook bereid zijn om samen iets te ondernemen in de stad of op weg naar andere steden. Qua natuur in BSAS is het Reservia Ecologica een aanrader, je vindt er bijzondere plantensoorten en als je geluk heb ook wat speciale vogelsoorten. Je kunt hier lekker wandelen of huur een fiets en maak een mooie tocht. Het gebied is groot genoeg voor de hele middag. Cultuur is er volop in BsAs. MALBA is een bijzonder museum, maar ook zonder musea te bezoeken zie je genoeg moois in de hele stad.
Voor leuke barretjes ga je naar Plaza Serrano in Palermo. Het kan afkoelen 's avonds, maar dan kun je binnen nog een lekker drankje doen. Milonga’s zijn zeker aan te raden voor gezelligheid. La Catedral is mijn favoriet, maar er zijn er nog veel meer. Calle Humboldt staat vooral bekend om de clubs en discotheken, maar je vindt hier ook een aantal leuke barretjes.

Voor nog meer tips of informatie kun je ook altijd even een mailtje sturen!

Groeten,

Marc

Malou als je van gezelligheid houd, raad ik je aan een hotel/hostel in Palermo Soho/Hollywood te boeken, daar is van alles te doen, leuke winkeltjes, restaurantjes, marktjes in het weekend en een paar mooie grote parken vlakbij. Ik kan je geen namen noemen omdat ik altijd een appartement huur voor lange tijd of bij mijn dochter logeer. Je zou eventueel even op booking.com kunnen kijken voor het aanbod en recenties van andere reizigers. Ook Airbnb is tegenwoordig heel populair maar misschien iets te prijzig voor jullie, ik ken jullie budget niet. Maar probeer in die buurt te zoeken, het centrum is druk en vies en ik probeer dat altijd te ontwijken!!! Vanuit deze wijk kun je heel makkelijk met metro/bus/taxi overal komen. Recoleta, plaza Francia is in het weekend ook een grote favoriet van mij, heerlijk in het gras relaxen met rondom een marktje. ernaast het cementerio waar Evita begraven is. (Haar museum is in Palermo Botanico, niet vergeten te bezoeken als je het interesseert!) Cordoba en Mendoza heb ik geen ervaring mee, maar dat weten Chenque en Flipsen hier op het forum wel. Salta ben ik afgelopen januari geweest en heb gelogeerd ruim een week bij Casa Hernandez, van Nederlanders, Alex zit hier ook op het forum, echt super. Het ligt in San Lorenzo, een kwartiertje met de bus van Salta stad. Prachtige omgeving!!! De Casa is super en heel betaalbaar, zie de link hieronder. Met de huidige koers betaal je voor de goedkoopte kamer ong 23euro. Ik heb hier een toptijd gehad er zijn prachtige excursies vanuit hier te doen, ik heb mijn hart verloren aan dit gebied, zoveel moois gezien! Bij de casa informeren ze jullie over mooie excursies om te doen. Vergeet in Salta stad niet naar het MAAM te gaan, een museum dat over de historie gaat van het gebied en dan met name over de vondst van 3 Inca kindjes die nu ong 500 jaar geleden zijn gevonden op grote hoogte volledig gemummificeerd. je kunt ook één van die kindertjes zien in een speciale kamer. Ik vond het zo indrukwekkend dat ik er 2x ben geweest. Maar vergeet niet dat augustus/september ook betekend dat het nog winter, misschien al een beetje voorjaar is in Argentina! Veel plezier!
http://www.lacasahernandez.com.ar/index.html

hallo Marc. Een handige site heb je gemaakt, zal me zeker goed van pas komen.
Ik heb de volgende vraag; ik ben van plan aan het eind van het jaar ca. 6 weken naar B.A. toe te gaan en naast de toeristische dingen lijkt het me leuk om enig vrijwilligerswerk te doen.(b.v. engelse conversatieles geven.) Alleen niet via een officiele organisatie die commercieel is. Spreek nl al Spaans en hoef dus geen Spaanse les. Denk jij dat ik welkom zou zijn b.v. in een ziekenhuis,een bejaardenhuis, buurthuis, kerk, of evt. bij de Dwaze Moeders? Ik spreek Frans,Duits, goed Engels en goed Spaans. Misschien heb je ook daarover wel een tip, dat zou geweldig zijn, alvast bedankt.Henny.

Hoi Henny,

Dat hoop ik ook, dat je gebruik kunt maken van de site. Hartstikke leuk dat je ook vrijwilligerswerk wilt gaan doen in Buenos Aires. De meeste organisaties zijn inderdaad commercieel, maar het is vaak goed mogelijk om bij een kinderopvang te werken. Buurthuizen zou zeker moeten lukken. Dwaze moeders durf ik niet te zeggen maar kijk eens op hun site: http://www.madres.org/navegar/nav.php. Ik weet dat het in het Hospital de Niños mogelijk is om als vrijwilliger te werken. Volgens mij een soort cliniclowns. De vrijwilligers daar doen er alles aan om het de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken tijdens hun verblijf: http://www.voluntariasguti.com.ar/.
Voor nog veel meer mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Buenos Aires, kijk eens hier: Desarrollo Humano y Hábitat | Buenos Aires Ciudad - Gobierno de la Ciudad Autónoma de Buenos Aires
Ik hoop dat je iets leuks en nuttigs kunt vinden.

Groeten,

Marc