Eerste keer, Baobab?

Hallo Gambia liefhebbers,

Al jaren staat het op mijn verlanglijstje en volgend jaar moet het dan maar gebeuren, voor de eerste keer naar Gambia! Maar welk hotel? Ik heb niet zo heel veel eisen. Wat ik belangrijk vind is een balkon, waar ik 's avonds lekker kan lezen, strand op loopafstand, een redelijk zwembad en ik wil me, als vrouw alleen, veilig voelen.
Nu zag ik dat Baobab wel erg veel scheelt qua prijs met de andere hotels. Ik heb al op zoover gekeken, maar stel jullie mening, ook wel erg op prijs. Wie kent het complex, is er geweest en kan me er wat over vertellen? Hoe zit het met het strand, wordt dat bewaakt? Ik vind een praatje maken leuk, maar wil ook wel eens ongestoord een boek kunnen lezen.
Is het veilig om naar senegambia te lopen of te wandelen over het strand? En 's avonds? Welke kamers zijn het fijnst, beneden of boven?
Wat een vragen he? Elke aanvullende info is welkom! Alvast bedankt!

groet, Beanca

Hoi Beanca en welkom op het forum!

Ik heb nooit in Baobab verbleven dus kan er niets over vertellen.
Het Senegambia Beach hotel is het enige waar wij persoonlijk ervaring mee hebben en tegenwoordig gebruiken we helemaal geen hotel meer;)
Het Senegambia voldoet trouwens wel erg aan de eisen die je noemt! De recensies die ik lees over Baobab spreken mij niet bepaald aan, zéker niets als je als vrouw alleen gaat. De meest gespecialiseerde reisorganisatie van Nederland in Gambia bied Baobab ook niet meer aan zag ik net. Ik ben bang dat daar een reden voor is, maar daar zou ik naar moeten informeren…
In welke tijd ben je van plan te gaan?

Baobab ligt in Bijilo en dat is prima loopafstand van Kololi waar je vaak zult gaan eten 's avonds en evt. overdag even een boodschapje doen.
's Avonds alleen over het strand wordt afgeraden, maar ik heb zelf nog nooit gehoord dat het misging. Maar of je dat als vrouw alleen moet doen… Zo’n kort taxi ritje kost vrijwel niets!

Mocht je op voorhand informatie over een goede, betrouwbare gids willen hebben waarover je op het forum vaker leest, stuur me dan even een privé bericht met je emailadres. Dan mail ik je terug :slight_smile:

Groetjes,
Erwin

Hallo Erwin,
Dank je wel voor je snelle antwoord!
Corendon biedt Baobab aan, maar ik dacht al, het zal niet voor niks honderden euro’s goedkoper zijn, vandaar al mijn twijfel. Wat ik uit diverse recensies lees is dat het strand bij Senegambia hotel minder mooi is dan bij bv Baobab en Kombo, klopt dit? Nou ben ik wel een enorm strandmens en vind dat toch ook wel belangrijk.
Ik weet nog niet precies wanneer ik ga, moet eerst in overleg met m’n baas wanneer ik vrij kan, maar mijn voorkeur gaat uit naar februari. Een goed idee? Of heeft iemand aanbeveling voor een andere maand. Ik kan in principe van januari t/m juni.

groetjes, Beanca

Zelf ga ik altijd naar Sunset Beach Hotel, naast Kombo.
Ik ben er al zeven keer geweest en hoop op een achtste keer.
Het is net goedkoper en wat kleinschaliger. Dat vind ik fijner, ook al ken ik Kombo ook wel.
Dat is wel heel erg engels-gericht.
Het Senegambiagebied is mij te toeristisch en zelf vond ik de kamers in het Senegambiahotel erg tegenvallen. Mijn rolstoel kon niet in de kamer staan, moest buiten blijven.
Daarnaast is het hotel groot en ook daar voelde ik me beslist meer toerist dan in Sunset en in Kotu, terwijl daar toch ook alles is en als je wilt je zo in het Senegambiagebied bent.
Het strand is minder vol, ook dat vind ik fijner.
Zelf ben ik in september / oktober geweest, maar ook november / december en daarnaast in februari / maart. Dat laatste bevalt mij het beste, ook al was het dit jaar erg vreemd weer.
De eerste week was ‘normaal’, de tweede week ontzettend heet en in de derde week was het zelfs overdag nog wel eens koud. Echt heel raar, maar ik kies toch het liefst voor deze periode.
Succes met het maken van een keuze!

Hoi,

Wij gaan in januari 2013 voor de derde keer op rij naar Gambia. Het eerste jaar hadden we geboekt in Holiday beach hotel. Echter door een overboeking kwamen we terecht in het nieuwe ( was net een jaar open) Djeliba hotel. Ik kan je vertellen dit is top. Personeel zeer vriendelijk. Kamers zijn goed in het hotel. Ontbijt is oke. En alles is zeer ruim aldaar. 400 meter van het strand af. Met aan het strand hun eigen bar Poco Loco.
Zeker een aanrader.
En dit jaar geboekt bij Corendon. Scheelde ons voor 2 personen al 200 euro.
En januari of februari zijn uitstekende tijden om te gaan.

Groet Marcel

Wat Lighthouse verteld over het weer klopt inderdaad. Net als hier in Nederland (en de rest van Europa) lijkt ook in Gambia het weer ‘van slag’.
Het regenseizoen lijkt al vroeg zijn intrede gedaan te hebben en al vroeg voor enkele heftige buiten te zorgen.
Februari is wel een heerlijke tijd om te gaan, maar eigenlijk is het hele jaar prima hoor. Zolang je tijdens onze zomer maar niet gaat. Daar regenseizoen en dat betekend heftige buien, enorm hoge luchtvochtigheid en wegen die soms onbegaanbaar zijn wat trips weer lastig kan maken…
En wat is er nou heerlijker dan daar op het strand liggen met een strak blauwe lucht en dertig graden in februari als hier een dik pak sneeuw ligt en het vriest dat het kraakt! Als ik jou was zou ik voor januari of februari gaan.
Djeliba ken ik persoonlijk niet, maar ook ik heb er goede verhalen over gehoord. Ook in Kololi en dat is prettig.
Iedereen heeft zo, om zijn eigen redenen, een favoriet hotel en blijft er vaak terug komen. Als Gambia bevalt, kom je vast vaker terug en dan is het prettig ‘thuis komen’ in het hotel dat zo goed bevalt.
Het strand bij Senegambia is de laatste jaren steeds verder aan het afbrokkelen door de ruwe oceaan golven. Het heeft echter wel een geweldig mooi zwembad, direct aan het strand, waardoor je gemakkelijk kunt switchen tussen strand en zwembad. Maar de stranden bij veel andere hotels zijn mooier.

Groetjes,
Erwin

Wij gaan dit jaar al voor de 14e keer naar Gambia en voor de 3e keer naar Baobab, het is een heel gezellig kleinschalig hotelletje waar je als vrouw jezelf zeker wel veilig zult voelen. (ben je overigens overal wel in Gambia hoor)
Echter denk ik niet dat dit een hotel voor jou is als je er voor de eerste keer naartoe gaat en dan ook nog een strandaanbidster bent, Baobab ligt namelijk niet direct aan het strand, je moet een weg oversteken en dan nog ca 400meter lopen om op een heel mooi strand te komen.
Het strand bij Senegambia is idd niet echt mooi te noemen, is al een keer opnieuw opgespoten en alweer voor een heel groot deel wegeslagen door de zee.
Waarom probeer je Lemon Creek niet, dat ligt wel aan een heel mooi strand en op loop afstand via het strand naar de terrasjes en resaurantjes in Senegambia, ga je 's avonds met de taxi terug naar je hotel, kost een paar euro.
Lemon Creek wordt ook goedkoop aangeboden door bijvoorbeeld Arke reizen, wij zijn er zelf nog nooit geweest, maar onze dochter met schoonzoon wel, die zijn er goed over te spreken. succes en veel plezier in Gambia, misschien zien we elkaar wel

Hoi Beanca, gisteren weer geboekt voor een verblijf van 3 en halve week in het Senegambia, verleden jaar voor het eerst geweest wij hadden een junior suite die hebben een grooot balkon en een aparte slaapkamer met grote huiskamer. Ons is het super bevallen ( hebben zelfs de zelfde kamer weer aangevraagd)
Het ligt aan het strand geen “last” van de beachboys gewoon te woord staan en als je er genoeg van hebt even duidelijk laten merken en dan is het ook klaar.
Senegambia heeft ook nog een prachtig en heel groete goed onderhouden tuin met misschien wel 50 verschillende soorten vogels en 2 soorten apen.

Veel plezier met kiezen…wij hebben bij Travelpo… geboekt die was veruit het goedkoopste voor wat wij wilden.

Hallo Limboman,

In welk gedeelte van de tuin liggen de junior suites? Is dit in een bepaald blok of liggen deze verspreid?

Groetjes, Yeneba :zon02:

Limboman,

Sorry! voor het vragen naar de bekende weg… alles staat natuurlijk op de site van Travelpoort, ik ben er dus inmiddels achter…

:zon02:

Zeg Limbo, wat moet jij met een aparte woonkamer? Je zit toch de hele avond bij Paradiso! :wink:

Heb je eigenlijk ook weer gelijk in Erwin …eigenlijk is dát onze huiskamer…

En Yenaba en beanca al geboekt…

Wij wel we, gaan weer van 3t/m 26 dec …wat een vervelende gedachte is dat toch…:zon02:

Die kennen de meeste van ons…" onze " Abdu

Helaas kunnen wij nog niet boeken om de doodeenvoudige reden dat Travelpoort nog geen prijzen weet voor onze periode nl. April t/m Mei 2013.
Maar…misschien wordt het wel een ander die al wel de prijzen heeft voor deze periode ( nog even onderhandelen met TP :cheer:)
Neemt niet weg dat de gedachte voor ons ook heerlijk is met weer een vakantie in het vooruitzicht naar Gambia lol2

:zon02: Groet, Yeneba

zijn dit jaar voor de 5e keer naar gambia geweest, de laatste 2 keren naar
Djeliba wat prima bevalt, schone 2-kamer app. met vreselijk leuk personeel.
hele dag bewaking maar die merk je amper op.
100 meter naar het strand waar je lekkere fruitdrankjes (vers) kunt kopen
en de fruitladies met bordjes vers gesneden fruit.
wij boeken bij Jiba die veruit de goedkoopste is.
hopelijk heeft ze hier iets aan.

Iedereen enorm bedankt voor het meedenken en het delen van ervaringen, ik kan er zeker wat mee. Helaas kan ik nog niet boeken, er zijn wat prive omstandigheden. Ik hoop toch te kunnen gaan in februari/maart, want ik verlang zooo naar de zon en door alle verhalen hier, naar Gambia!

Ik was in april in Lemon Creek, dat was mijn 1e keer in Gambia (en zeker niet de laatste!) en is me prima bevallen. Mooi hotel, aardig personeel, schone kamer, goed ontbijt, en inderdaad een prachtig strand meteen naast het hotel! En als je aangaf dat je geen zin had in kletsen met de juice-boys waren ze zo weer weg. Groetjes Marjo

Dank jullie wel allemaal, ik volg dit natuurlijk met grote interesse! Inmiddels heb ik duidelijk dat ik in maart kan gaan. Wat ik hier gelezen heb is dat nog een prima periode Moet zeggen dat Lemon Creek mij wel trekt, maar kombo beach ook, al is het wel fors duurder. Heeft iemand ervaring met laatst genoemd hotel en is het zijn prijs waard?

YESSSS, ik heb geboekt. Op 4 maart vertrek ik naar Gambia en hoop ik 15 dagen te gaan genieten in Djeliba!

hele goeie keus.
als het even meezit gaan wij half februariook weer.
heerlijk.