Zuid Amerika 4 maanden

Volgend jaar van februari t/m mei gaan wij 4 maanden rondreizen door Zuid Amerika.

We willen beginnen in Ecuador en dan naar beneden afreizen en eindigen in Brazilie ( Ecuador - Galapagos - Peru - Bolivia - Chili- Argentinie - Brazilie)

We zijn al druk bezig met de voorbereidingen en hebben nog een aantal vragen.

  • We starten in Ecuador. We willen daar ongeveer 1 a 2 weken doorbrengen voordat we na de Galapagos gaan. Is het raadzaam dit (maand febr) al thuis te boeken of kan dit ook nog wel prima geregeld worden als we daar zijn?

  • Heeft iemand goede tips en ervaringen voor rondreizen / organisaties op de Galapagos? Budget? En weet iemand wat het excursies naar andere eilanden ongeveer kosten vanaf het hoofd eiland.

  • Gezien de grote afstanden in Chili, hoe is dit land het beste te bereizen?

  • We (2pers.) hebben een budget van 10.000 a 12.000 euro. Is dit een beetje goed te doen als budget willen reizen met af en toe wat luxe maar wel veel willen zien en doen en af en toe een vliegtuig in plaats van bus / trein willen nemen

De eerste drie landen zijn goedkoper, de laatste drie wat duurder. Vooral Brazilie bijv in verhouding met Bolivia!

Het ligt er echt heel erg aan welke steden jullie bezoeken en welke excursies jullie gaan doen. Galapagos zal waarschijnlijk wel een aanslag op je budget zijn.

Niet alleen grote afstanden in Chili, die zijn in heel Zuid Amerika groot. In Chili juist goed te doen, omdat de weg goed geasfalteerd is. Overal in Zuid-Amerika kun je goed met de bus reizen. Ryanair prijzen kennen ze niet echt.

Soms liggen de prijzen van de bus en het vliegtuig wel dicht bij elkaar in Brazilie (allebei duur).

1 like

Voor Ecuador zou ik van te voren geen reserveringen maken. Ter plekke zijn dingen als hostels/hotels goed te regelen. Ook in het openbaar vervoer is er veel keuze.

Chili is echt heel groot. Ik heb er 6 weken over gedaan om van het Noorden helemaal naar het Zuiden te reizen. Maar de bussen zijn goed en de wegen ook. Je zou het in minder tijd kunnen doen. Vliegen is wellicht een optie voor je.

Groetjes, Inge
www.tochgedaan.nl

1 like

Ik lees op veel websites dat je galapagos soms al wel 1 jaar van te voren moet vastleggen ?
Wat wij graag zouden willen is 10 / 14 dagen land ( hostel )
vanuit het land excursies maken naar verschillende eilanden
Is dit mogelijk en weet misschien iemand de kosten hiervan ?

Het kan natuurlijk ook zijn dat het goedkoper is om 5 /9 dagen op land te verblijven en 5 dagen op de boot.

Wij gaan na ecuador door naar peru vervolgens bolivia chili

Wij zouden graag in Chili een auto willen huren en zelf een stuk willen rijden.
Heeft iemand hier ervaringen mee ? en wat kost een auto huren in chili

Groetjes,
Raymond

Als ik een vrouw was, zou ik diep zuchten en ‘‘schat’’ zeggen, kijk eens naar de afstand tussen Ecuador en de eilanden (onder). Als ik het goed begrijp (ik ben ook maar een mens) , wil je gedurende meerdere dagen met de boot steeds heen en terug reizen, dat is totaal niet handig. Ik vrees dat de eilanden niet op een zeer goedkope manier te bezichtigen zijn, tienduizenden gringo’s zijn je vast voor geweest in dat ideaal.

http://i39.tinypic.com/oigdc5.png

Kijk voor je vraag over Chili eens in de Chili-sectie, dat soort vragen zijn al ettelijke malen gesteld. Mocht je niks bruikbaars vinden, stuur dan even een PB’tje naar de gebruiker ‘‘grietzen’’, die kan je vast verder helpen. Ik heb zelf nooit met een eigen auto gereisd in Chili, het bussysteem is verder prima.

[quote=“Don_Agucho, post:5, topic:108809”]

Als ik een vrouw was, zou ik diep zuchten en ‘‘schat’’ zeggen, kijk eens naar de afstand tussen Ecuador en de eilanden (onder). Als ik het goed begrijp (ik ben ook maar een mens) , wil je gedurende meerdere dagen met de boot steeds heen en terug reizen, dat is totaal niet handig. Ik vrees dat de eilanden niet op een zeer goedkope manier te bezichtigen zijn, tienduizenden gringo’s zijn je vast voor geweest in dat ideaal.

Hallo Don Agucho,
Ik bedoel vanaf 1 van de eilanden. :slapen:

Srry

Raymond

Kijk, dat wordt al wat logischer. :beef:

Wat is jullie advies ?

Wij willen graag de volgende eilanden zien

San Cristobal – Floreana – Isabela – Santa Cruz -Baltra

Wij willen graag 10 dagen verblijven op de Galapagos
Is het aan te raden om deze eilanden dagelijks te bezoeken vanuit Santa Cruz of is een Cruise een must op galapagos ?

Wat zullen de kosten zijn om excursies vanuit Santa Cruz te boeken ?
Heeft iemand ervaring met een reisbureau die deze excursies tegen redelijke prijs aanbied.

Wij gaan er op dit moment vanuit dat wij voor retour vlucht 300 euro p.p kwijt zijn.

Wat zijn ongeveer de kosten voor verblijf op santa cruz ( budget )
En welke dingen moet je gezien hebben op de galapagos ?

Let us know…:wereld:

Leuke plannen, maar…
Dat geld ga je hard nodig hebben als je zoveel plekken wilt proppen in 4 maanden. Persoonlijk zou ik aanraden om het te houden bij maximaal 4 landen, of als het gaat om het formaat van Brazilië en Argentinië, dan maximaal 2 of 3 landen.

Met bijvoorbeeld een maand in Peru heb je tijd om veel highlights te zien op een relaxed tempo (af en toe ook eens ergens 2 of 3 nachten blijven in plaats van maar de hele tijd inpakken en door jakkeren), maar zul je nog steeds veel moeten overslaan.

En met 6 weken in Brazilië heb ik me alleen kunnen concentreren op het noordoosten en daar nog steeds van alles moeten overslaan omdat het gewoon niet lukte qua tijd en afstand.

Maar goed, ieder z’n stijl… 4 maanden voor zoveel gebieden gaat inhouden dat het in verhouding duur reizen is, en scherp keuzes maken van wat je wel en niet kunt doen / zien, en waarschijnlijk ook in verhouding enorm veel uren in bussen, op vliegvelden en in vliegtuigen, en minder uren om gewoon lekker op een pleintje te zitten, over een markt te struinen en dat soort dingen.

Brazilië is zeker 2x zo duur als Bolivia, dus dat kan ook wel een schok zijn. Inderdaad zijn de bussen tussen steden daar ook niet goedkoop, al gauw zo’n US$4 per uur (dus bv. US$48 per persoon voor een ritje van 12 uren, wat je nog niet zo ver brengt in het gigantische Brazilië,… en sinds ik er was schijnt het nog duurder te zijn geworden).

Misschien wil je wat dat betreft liever andersom beginnen: eerst carnaval (leuk!) in Brazilië en hoge prijzen, dan naar goedkopere gebieden zodat je dan ook af en toe eens een wat luxere hotelkamer kan nemen, en zodat je ook het regenseizoen mist in de Andes-landen, feb-maart. Je kunt daar best reizen hoor, tijdens het regenseizoen, heb ik ook twee keer gedaan, maar bijvoorbeeld de Inca Trail naar Machu Picchu is gesloten in februari, en in maart kan de Inca Trail een modderige boel zijn (als je die wilt lopen).

Inderdaad is Chili lang niet het enige land met grote afstanden. Brazilië en Argentinië hebben dat nog veel sterker omdat je daar ook nog richting west en oost wilt.
In Chili zijn de wegen en bussen prima, en zijn nachtbussen ook een prima optie.
En vergis je niet, in Peru en Bolivia doe je over de ogenschijnlijk kortere afstanden, ontzettend lang, doordat het slingerende bergwegen zijn, en lang niet altijd geasfalteerd (in Peru wel telkens meer, maar Bolivia nog wat minder). Ook al zijn ze geasfalteerd, dan kun je nog steeds over 400km, 9 of 12 uren doen. Zoek maar eens wat voorbeeldjes op in een Lonely Planet of Rough Guide.

Vliegen is soms binnen land nog wel betaalbaar (maar niet zo goedkoop als in Azië of Europa), bijvoorbeeld binnen Peru heb je rond de 70-100 euro per persoon geloof ik wel een binnenlandse vlucht. Maar vliegen een grens over is erg duur. Dus soms loont het om te vliegen tot vlakbij de grens, dan per bus de grens over, en eventueel dan weer door vliegen.

Ik denk ook dat die Galapagos-eilanden een groot gat in jullie budget slaan.

Ik zou zeggen, ga er eens voor zitten, schat in hoeveel dagen je ongeveer per land wilt reizen, en kijk in een Lonely Planet naar hun kostenindicatie. Ik zou zeggen: Bolivia zeker 20 euro per persoon per dag, Peru zeker 25 euro p/p/p/d met jullie reistempo; Argentinië en Brazilië zeker 50 euro p/p/p/d, nog los van binnenlandse vluchten! Maar check het Costs hoofdstuk van een Lonely Planet, die geven suggesties voor drie reisstijlen van low-budget tot luxe. (Waarbij low-budget dus is: in hostels in een dorm slapen, en vaak zelf maaltijden samenstellen van de markt en supermarkt of eten in de niet-toeristische restaurantjes, en niet al teveel georganiseerde tours!)

Misschien is de taal ook nog een criterium waar jullie over na zouden kunnen denken. Met een reis van 4 maanden is het echt de moeite waard om van tevoren Spaans te leren, dus dat zou echt mijn advies zijn. Dat maakt het reizen vele malen makkelijker en leuker, want veel mensen spreken niet of nauwelijks Engels. Maarja dan is Brazilië weer lastig (ook daar spreekt bijna niemand Engels…)… dus misschien gewoon bewaren voor een andere vakantie?

Nog een tip: Semana Santa, de heilige week voor en tijdens Pasen, is leuk om mee te maken in een van de katholieke landen (in Brazilië denk ik niet zo spectaculair; in Peru des te meer).

Succes bij de vele keuzes. En vergeet niet: less is more…

2 likes

Toch maar een andere planning gemaakt. Wij denken dat onderstaande planning beter is geduurende ons verblijf in zuid amerika.
Nu is het natuurlijk gek dat wij een hele planning hebben gemaakt en wij weten zelf dat niet alles haalbaar is op de dag nauwkeurig…
Als iemand ideeen heeft Laat het ons weten !!
Wat denken jullie van onderstaande route ?

Datum Dag Waar

6-2-2013 1 Amsterdam
7-2-2013 2 Rio de Janeiro
8-2-2013 3 Rio de Janeiro
9-2-2013 4 Rio de Janeiro
10-2-2013 5 Rio de Janeiro
11-2-2013 6 Rio de Janeiro
12-2-2013 7 Rio de Janeiro
13-2-2013 8 Rio de Janeiro
14-2-2013 9 Foz do Iguacu
15-2-2013 10 Foz do Iguacu
16-2-2013 11 Foz do Iguacu
17-2-2013 12 Foz do Iguacu
18-2-2013 13
19-2-2013 14
20-2-2013 15
21-2-2013 16
22-2-2013 17
23-2-2013 18 Buenos Aires
24-2-2013 19 Buenos Aires
25-2-2013 20 Buenos Aires
26-2-2013 21 Buenos Aires
27-2-2013 22 Puerto Madryn
28-2-2013 23 Puerto Madryn
1-3-2013 24 Puerto Madryn
2-3-2013 25 Comodoro Rivadavia
3-3-2013 26 Comodoro Rivadavia
4-3-2013 27 Comodoro Rivadavia
5-3-2013 28 Ushuaia
6-3-2013 29 Ushuaia
7-3-2013 30 Punta Arenas
8-3-2013 31 Punta Arenas
9-3-2013 32 Punta Arenas
10-3-2013 33 Punta Arenas
11-3-2013 34 Puerto Natales
12-3-2013 35 Puerto Natales
13-3-2013 36 Puerto Natales
14-3-2013 37 Puerto Natales
15-3-2013 38 Torres del Paine
16-3-2013 39 Torres del Paine
17-3-2013 40 Torres del Paine
18-3-2013 41 Torres del Paine
19-3-2013 42 El Calafate
20-3-2013 43 El Calafate
21-3-2013 44 El Calafate
22-3-2013 45 El Calafate
23-3-2013 46 Santiago de Chili
24-3-2013 47 Santiago de Chili
25-3-2013 48 Santiago de Chili
26-3-2013 49 Paaseiland
27-3-2013 50 Paaseiland
28-3-2013 51 Paaseiland
29-3-2013 52 Paaseiland
30-3-2013 53 Paaseiland
31-3-2013 54 Salta
1-4-2013 55 Salta
2-4-2013 56 Calama
3-4-2013 57 Calama
4-4-2013 58 Iquique
5-4-2013 59 Iquique
6-4-2013 60 Iquique
7-4-2013 61 Arica
8-4-2013 62 Arica
9-4-2013 63 Arica
10-4-2013 64 Santa Cruz
11-4-2013 65 Santa Cruz
12-4-2013 66 Santa Cruz
13-4-2013 67 Tupiza
14-4-2013 68 Tupiza
15-4-2013 69 Tupiza
16-4-2013 70 Tupiza
17-4-2013 71 Tupiza
18-4-2013 72 Zoutmeren
19-4-2013 73 Zoutmeren
20-4-2013 74 Zoutmeren
21-4-2013 75 Zoutmeren
22-4-2013 76 Uyuni
23-4-2013 77 Potosi
24-4-2013 78 Potosi
25-4-2013 79 Sucre
26-4-2013 80 Sucre
27-4-2013 81 Sucre
28-4-2013 82 La Paz
29-4-2013 83 La Paz
30-4-2013 84 La Paz
1-5-2013 85 Puno
2-5-2013 86 Puno
3-5-2013 87 Arequipa
4-5-2013 88 Arequipa
5-5-2013 89 Arequipa
6-5-2013 90 Cusco
7-5-2013 91 Cusco
8-5-2013 92 Cusco
9-5-2013 93 Cusco
10-5-2013 94 Nazca
11-5-2013 95 Nazca
12-5-2013 96 Nazca
13-5-2013 97 Ica
14-5-2013 98 Ica
15-5-2013 99 Pisco
16-5-2013 100 Pisco
17-5-2013 101 Lima
18-5-2013 102 Lima
19-5-2013 103 Lima
20-5-2013 104 Lima
21-5-2013 105 Guayaquil
22-5-2013 106 Galapagos
23-5-2013 107 Galapagos
24-5-2013 108 Galapagos
25-5-2013 109 Galapagos
26-5-2013 110 Galapagos
27-5-2013 111 Galapagos
28-5-2013 112 Galapagos
29-5-2013 113 Galapagos
30-5-2013 114 Galapagos
31-5-2013 115 Galapagos
1-6-2013 116 Galapagos
2-6-2013 117 Quito
3-6-2013 118 Quito
4-6-2013 119 Quito
5-6-2013 120 Quito

Even een paar vraagjes voordat ik jullie misschien kan helpen.

Waarom zolang in Rio?
Wil je niets zien van de greencoast in Brazilie ten zuiden van Rio?
Wil je niet naar de Pantanal?
Weet je zeker dat je helemaal naar Ushuaia wil rijden of ga je vliegen?
Het is een ontzettend lange saaie route.
Vergeet El Chalten niet in Patagonie.
Hoe wil je van el calafate naar santiago gaan? Vliegen rechtstreeks is erg prijzig.
En alles wat daartussenin ligt, sla je dat over?
Misschien is het een optie om vanuit Puerto Madryn naar bariloche te gaan en daar de grens over te steken naar Puerto Montt en daar een retourtje Punta Arenas boeken. Dat scheelt je een hoop geld en tijd.
Hoe wil je van Paaseiland naar Salta gaan?
Je route door Bolivia is niet echt logisch.
Ik denk dat deze route handiger is en veel tijd bespaart.
Vanuit Calama naar san pedro de atacamadan, naar uyuni via de zoutvlaktes. dan vervolgens Potosi-sucre-(santa cruz)-La Paz-Puno-Cuzco-Arequipa-Nazca en zo verder omhoog.

1 like

Van Rio krijg je nooit genoeg :slight_smile: en er is echt veel meer te doen dan de standaard attracties.

En omdat het carnaval is in Rio :slight_smile: Maar kan wellicht nog een dag of 2 korter worden.

Gezien onze krappe reistijd (4 maanden) willen we alleen Rio en de watervallen in Brazillie meepakken (en misschien nog een of twee leuke plekjes tussendoor) We willen dan nog een andere keer terug komen voor de rest van Brazillie. De amazone willen we waarschijnlijk intrekken vanuit Peru of Bolivia, maar dat bekijken we daar te plekke.

Vanaf Puerto Madryn is met name het pantagonie gedeelte voor ons nog een beetje een puzzel wat we willen zien en hoe we daar het beste kunnen reizen. We hebben inderdaad ook gedacht aan een vlucht naar Ushuaia, maar als ik het zo hoor is het dan uberhaupt de moeite waard om daar helemaal naar toe te reizen.

Je voorstel om van Puerto Madryn naar bariloche te gaan is inderdaad misschien wel een goede optie. We kwamen op het forum ook een boottocht met Navimag van Puerto Natalas naar Puerto Montt tegen (of omgekeerd) en misschien is dat daar inderdaad dan wel mooi mee te combineren.

De voorgestelde Bolivia Route sluit mooi aan bij wat we zelf al willen, met waarschijnlijk nog ergens een uitstapje richting de jungle.

Ushuaia zelf is niet echt interessant. Als je afzakt tot puerto natales heb je het mooiste gezien.

Ziet eruit als prachtige plannen maar hebben jullie ook de kosten een beetje op een rijtje gezet?

Hier ben ik het helemaal mee eens. Je eerste plan was veel te veel. Je tweede plan lijkt een beetje op wat ik met mijn man gedaan heb. In vier maanden van Rio via Ushuaia naar Quito is te doen als je inderdaad in Noord Peru alles overslaat.
Torres del Paine is een absolute must-see. Ushuaia is misschien niet de mooiste plek, maar de reis er naartoe is een prachtige ervaring.Punto Arenas en Puerto Natales daar ga je waarschijnlijk veel sneller doorheen. Maar dat maakt niet uit, dan heb je wat speling. Waarschijnlijk zul je je plannen al reizende toch aanpakken. Wij hadden vantevoren alleen duidelijk waar we heen gingen en waar vandaan we weer terug gingen.

Nog een financiële tip: je trip wordt vrij prijzig denk ik: én Galapagos, én Paaseiland, én Argentinië en Chili, én Carnaval in Rio (boek dit ruim op tijd). Argentinë is veel duurder dan wat de laatste LP aangeeft. Vergis je niet!

Succes!

Je kunt trouwens ook eens op mijn blog kijken: venividiscripsi.blogspot.com

Galapagos en paaseiland en snel reizen maakt dit wel een heel dure reis. In Bolivia zou ik ook een logischere route uitstippelen en Santa Cruz kan je gerust overslaan, gezien de tijd die je hebt.

Op onze website houden we naast onze ervaringen ook wat bij over de kosten van reizen in Zuid-Amerika. Neem zeker eens een kijkje: www.andesenzo.wordpress.com

Sent from my HTC Wildfire using Wereldwijzer App

Ik ben in 2005 naar de galapagos geweest. Heb toen in een kleine boot de eilanden bezocht en wat een prachtige reis was dat!

Galapagos zo goedkoop mogelijk bezoeken is idd een zelf vlucht regelen. Wanneer je bijvoorbeeld via www.kayak.com gaat zoeken vind je al retourvluchten voor 350 dollar vanaf guayaquil. Wanneer je dan een lonelyplanet/reisgids van de galapagos hebt kun je van daaruit genoeg tours/hotels/restaurants vinden. Denk dat je voor 20dollar wel een overnachting kunt regelen op verschillende eilanden.

Vergeet niet de 100 dollar park entrance fee!

Toch zou ik, ook al kost dit misschien een paar dollar meer, kiezen voor een georganiseerde tour in een kleine moterjacht voor zo’n +/- 15 personen. Ik vond die tour destijds prachtig. Je kunt overal komen, er zit een gids bij die engels spreekt en ook het varen, slapen, eten op boord is een hele ervaring.

Kijk anders eens op de website: http://www.julioverne-travel.com/. Een Nederlandse reis/tour organisatie gevestigd in Riobamba Ecuador.