zelf safaries regelen.

Wij gaan begin augustus op vakantie naar Kenia en tanzania.
Om de kosten te drukken willen we zelf de safaris regelen.

We willen van Nairobi zelf met de bus naar lake naivesha en daar kamperen.
(hell gate NP zelf fietsen, longonut vulkaan beklimmen)

daarna willen we de bus pakken naar nakuru.
------> (lake nakuru of lake bogoria bezoeken; iemand tips over de verschillen hiertussen? lake bogoria is goedkoper. we willen hier zowiezo flamingos zien?

dan willen we met de bus via narok naar talek. (entree masai mara) en hier een game drive en een hele dag safari regelen, weet iemand of dit vanuit -----> hier te regelen is, of van waaruit het het goedkoopst is. we gaan zelf Kamperen bij de entree.

We willen ook in tanzania vanuit Arusha zelf met de bus naar Karatu. (hier zelf kamperen)
(lake Esay en lake manyara??)
en een dag safari regelen naar het Ngorongoro NP
----> weet iemand of dit te regelen valt in Karatu zonder de hoofdrpijs te betalen?

daarna gaan we nog lekker 1,5 week naar zanzibar om te kitesurfen.

Iemand nog andere tips, op of aanmerkingen???

Alvast bedankt,
Groet,
Tamara

Met het zelf regelen kan ik je helaas niet helpen. Maar ik was in juni bij lake Nakuru en daar zaten toen bijna geen flamingo’s. Door de vele regen in oktober is het meer te zoet geworden waardoor er te weinig voedsel voor ze is (je kan nu ook niet rondrijden, normaal zijn er twee wegen rond het meer, de dichts bij zijnde stond helemaal onder water, de andere een stukje, maar daardoor kon je dus niet rond). Ze zijn er dus nog wel, maar echt heel erg weinig, niet de plaatjes zoals je ze overal ziet. Weet niet hoe het bij lake Bororia is, maar dat is misschien wel handig om eerst te informeren. lake Nakuru is trouwens nog steeds leuk, veel neushoorns gezien!

Mooi plan,maar praktisch niet zo gemakkelijk te realiseren in een land als Kenya.Je kunt de parken alleen in met de auto,en een safari boeken bij de gate is onmogelijk.Ook het reizen met openbaar vervoer is te doen maar niet eenvoudig en zeker niet betrouwbaar.Naar mijn idee ben je beter af met het boeken van een goedkope kampeersafarisafari compleet met vlucht vanuit Nederland

Wij hebben zelf de overnachtingen geregeld en konden zo de kosten ook zelf bepalen. We hebben een busje met chauffeur/ gids gehuurd, hier zaten kampeerspullen, brandstof en het eten en slapen van de chauffeur bij. Als je maar met 2 personen gaat kun je ook een kleinere auto nemen.