Wereldwijzer Indonesië Tips

Wat is jouw ultieme Indonesië tip? Plaats 'm hieronder!

Het kunststadje Yogjakarta en de Borobudur tempel mogen hier zeker niet ontbreken!

Wij hebben Java en Bali bezocht en van deze reis een website gemaakt met reisverhalen, tips en veel, heel veel foto’s.

www.bedrijfsblind.nl/travel en kies daarna voor indonesia

Wij vonden Java een heel mooi eiland en het hoogtepunt was voor ons de Bromo.

Gardon

Wij vonden het geweldig om per fiets en onder begeleiding een dag bali te doen. Via www.balibike.com kun je zien wat zo’n trip inhoudt. De fietsen waren prima, en de begeleiding ook! Je gaat bijna alleen bergafwaarts en dat was zelfs voor ons (60+) erg goed te doen. Het is heerlijk om zo rustig door dorpjes en langs sawah’s te fietsen. En na afloop de rijsttafel bij de gids thuis was helemaal de slagroom op de taart, ofwel de sate bij de rijst…
Ze halen je met een busje bij je hotel op, en brengen je ook weer terug natuurlijk. Doen!
Veel plezier, Ben en Emie

3 likes

Klinkt heel leuk, moet je verplicht een helm op> Vgr Janny

Wij hebben een helm gedragen, maar mijn dochter and friends (40ers) niet.

4 dagen ,( 3 nachten ) wandelen en fietsen in het groene noord-Bali, kratermeren , tropisch regenregenwoud. apen en tempels . all in voor maar Euro 195,- per persoon . [EMAIL=“vandenberginbali@hotmail.com”]vandenberginbali@hotmail.com

http://i103.photobucket.com/albums/m156/stephanweemaes/blogger/JustGoPool_red.jpg
Villa Sabandari, een klein boutique hotelletje in Ubud, Bali.
#1 van 73 B&B en Inns in Ubud op Tripadvisor.
Ook heel wat reviews in het Nederlands.

1 like

Drie en halve week hebben wij genoten van Bali.
De vriendelijkheid van de lokale bevolking en de natuurschoon van Bali zijn onvergetelijk. Wij gaan zeker terug !!!

Een negatief punt van de reis is/was gescoord door GARUDA AIR. Voor de terugreis boekt men op Denpasar in voor de vlucht Denpasar/Jakarta om vervolgens in Jakarta over te stappen op de vlucht Jakarta / Amsterdam.

Eerste gedeelte van de reis verloopt spoedig. Eenmaal in Jakarta krijgen we te horen dat de vlucht Jakarta/Amsterdam gecancelled was. Wij zouden, op kosten van GARUDA AIR, een nacht in een hotel moeten doorbrengen om vervolgens de volgende dag te vertekken naar Amsterdam.
Na een goede nacht in een goed hotel worden we om 16.00 u door een busje opgehaald om ons naar airport te brengen voor onze vervolgvlucht.
Op airport stond niemand van GARUDA AIR ons op te wachten. Daar stonden we dan met in totaal 16 personen, zonder paspoort en zonder vliegticket.
De GARUDA Service Desk op airport zou ons beslist kunnen helpen.
Tot onze grote verbasing was NIEMAND van de meisjes achter de desk in staat om ons te helpen. Dat het vliegtuig naar Amsterdam, de vorige avond, gecanceld was ,was totaal onbekend.
Paspoorten ingenomen door GARUDA AIR ??? Dat was niet mogelijk.
Diverse personeelsleden, incl manager van GARUDA air ,zijn door volharding van de groep, betrokken bij het oplossen van het probleem.
Het heeft werkelijk ruim vier (4) uur geduurd voordat iedereen uit de groep zijn/haar paspoort terughad en er ingechequed kon worden.
De service van het personeel van GARUDA AIR op het vliegveld in Jakarta was ver, maar dan ook heel ver beneden peil.
Groet, JM Floris

Hallo,

Wij gaan deze zomer in Augustus voor het eerst naar Bali. We zijn jong en we houden van relaxen maar ook van veel dingen zien van het land. De cultuur proeven zoals ze wel eens zeggen. We gaan naar Sanur in een hotel met alleen ontbijd en lunch. Zijn er mensen die ons tips kunnen geven over Sanur, wat is er allemaal te doen en hoe is het eten daar en wat zijn zoals de kosten daar van. En van de activiteiten die je gaat doen hoe duur zijn die zoal. En zijn er veel insecten? Mischien weten jullie nog goede tips wat je zoal echt niet moet vergeten om mee te nemen voor die insecten enz… Dankje wel… Shirley

Ik heb heel veel tips in mijn reisverslagen staan, en ook beschrijvingen van lokale gebruiken en gewoontes:

Ik heb zeer goede ervaring met hetvolgende bureau:
http://www.balihappytour.com/

Zoals overal in Bali zijn de prijzen richtprijzen en kan er afgedongen worden :wink:

2 likes

Dag Sjur,

Bali, Sanur is aan te bevelen. Goed en goedkoop eten in Sanur is op de “night” market. Deze markt is open vanaf 18.00 uur. In de restaurants is het dineren beslist niet te duur muv het drinken van wijn. Dagbusjes zijn volop te krijgen. Vanuit Sanur kan je met een busje gemakkelijk dagtrips maken De vraagprijs start bij RPS 600 en eindigt bij RPS 400. Wat taxis aangaat kan je het beste een taxi nemen met een blauwe vogel als logo. Deze taxis zijn betrouwbaar en hebben een taxi meter.
Drinken uit de kraan moet je nooit doen. Drinkwater kopen is dus aan te raden. Wat je ook gaat kopen bij iedere shop moet je afdingen. Je gaat betalen wat het jou waard is. Noem jouw prijs die je wilt betalen en de verkoper accepteert het of niet.
Veel plezier tijdens jullie vakantie.
JMB Floris

Bij supermarkten (zoals in Kuta), en ook bij winkelketens als bv de Matahari en de winkels van de surfgiganten (de echte kleding dus, niet het nepspul) als bv langs de Jl. Legian is het niet gebruikelijk om af te dingen.

Ja, dat is een beetje onzin!
In heel Indonesië en zeer zeker ook op Bali is het heel gewoon om af te dingen. Uit eigen ervaring heel vaak gedaan en niemand die dat raar of als ongewenst ervaart.

Harry:dag:

Ik reis al heel lang en behoorlijk veel maar LES 1 = GEEF NOOIT JE PASPOORT AF en als je het afgeeft voor controle blijf erbij en sta er beslist op om het terug te krijgen en ga niet weg geen smoesjes dat komt later wel of wat dan ook, ook niet aan wie dan ook op straat ook niet aan agenten op straat zeker in Afrika je weet nooit echt wie het zijn en het blijkt maar weer een probleem om je paspoort terug te krijgen.
Ik ga weer 20 april voor de 25ste keer maar nooit meer met Garuda heb ik 10 jaar geleden wel een keer gedaan ook het eten was een stuk minder ik vlieg vaak met Emirates of Cathay Pasific van Londen scheelt vaak meer dan 200 euro incl reis naar london

Wij hebben ons hart verloren aan Java tijdens onze reis eind vorig jaar. Vooral de vriendelijkheid van de mensen heeft ons geraakt. Natuurlijk, de Bromo en de Borobudur mogen niet ontbreken op een reis naar Java maar ook het Dieng Plateau vonden we zeer de moeite waard en gewoon de kleine verrassende dingetjes die je onderweg tegenkomt. Zeker een bezoek meer dan waard.
Ons reisverslag vind je hier: http://www.jaba2010.blogspot.com/