Welke ticket?? Hulp gevraagd!

Hallo Lezers van dit forum,

Zoals sommige misschien al in ons eerdere topic gelezen hebben gaan wij door zuid-oost Azie reizen. Hier nogmaals het verhaaltje:

Ik Berry den Mulder 20 jaar en Willem den Mulder 23 jaar zijn van plan om in oktober 2009 een rondreis te maken in Zuidoost Azië.

De landen die we willen bezoeken zijn op volgorde : Thailand - Cambodja - Vietnam - Laos - Thailand.

We zijn van plan om te beginnen in (Bangkok) vervolgens door te reizen naar Cambodja (Battambang) (Siem Reap) en te eindigen in de hoofdstad (Phnom Pehn).

Vanuit (Phnom Pehn) wilen we de grens oversteken naar Vietnam (Ho Chi Minh City). Eenmaal aangekomen in Zuid-Vietnam willen we via de oostkust naar het noorden reizen richting (Hanoi).

Inmiddels in (Hanoi) aangekomen willen we weer de grens oversteken richting Laos (Xan Nua). En dan onze reis voort te zetten naar Laos (Louangphrabang).

Nu zitten we dus in Laos, en vanuit (Louangphrabang) willen we door gaan naar (Vientiane). Om daar vervolgens een vlucht te nemen terug naar Thailand (Chiang Mai). Mits dit mogelijk is.

Omdat we inmiddels al zoveel kilometers erop hebben zitten nemen we een binnenlandse vlucht van (Chiang Mai) naar het zuiden van Thailand (Phuket).

Als we eenmaal in het zuiden zijn aangekomen willen we de volgende steden/plaatsen nog bezoeken in deze volgorde mits ons budget het toelaat.

(Phuket) - (Ko Phi Phi eiland) - (Krabi) - (Surat Thani) - en natuurlijk de full moon party op ( Ko Phangan).

Als ons avontuur er hier op zit gaan we vanuit (Ko Phangan) weer terug naar (Bangkok) om vannuit hier weer naar huis te gaan.

We hebben per land ongeveer het volgende tijdschema in gedachten:
(Cambodja) : 6 weken
(Vietnam) : 8 weken
(Laos) : 5 weken
(Thailand): 14-18 weken
Dus in totaal kom je uit op +/-9 maanden.

Vandaag zijn we dus naar een aantal reisbureau’s geweest voor eventueel een ticket. Maar we zijn nog niks wijzer geworden. Blijkbaar hebben ze hier niet veel ervaring mee.

Wat voor een ticket kun je het beste pakken?

Beginpunt: Bangkok Eindpunt +/- 9 maanden later: Bangkok.

Klopt het trouwens dat je met een enkele ticket bijvoorbeeld Thailand-Laos en Vietnam niet inkoment omdat je moet kunnen aantonen wanneer je terug vliegt??

Of zou je met een enkele ticket voldoende hebben?
Anders zou je gewoon een enkele ticket kunnen pakken en dan in Azie 8 maanden later een enkele ticket terug kunnen boeken naar Nederland.

Graag advies hierover gevraagd. En eventueel een reisinstelling die hier gespecialiseerd in is…

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Berry en Willem

Met een enkel ticket kom je indedaad offcieel Thailand niet in, tenzij je een visum hebt. Sommige airlines controleren hier streng op, andere totaal niet. Als alternatief voor een kun je een goedkope ticket kopen naar een buurland, met een vertrek datum binnen 30 dagen na aankomst in BKK.

Ik zou zeker een retour ticket NL-BKK-NL kopen omdat het mestal goedkoper is dan 2 keer een enkeltje. Let er wel op dat je dan de datum van je terugvlucht gratis kunt wijzigen. Andere tickets zou ik gewoon in BKK kopen, dat kan je veel geld besparen.

Bestaan er retourtjes die 9 maanden geldig zijn??? Kom je landen zoals vietnam cambodja laos maleysie wel binnen zonder retour ticket??

Er bestaan tickets die zo lang geldig zijn, ze zijn meestal alleen wat duurder dan een ticket met een kortere geldigheidsduur.

Voor visa informatie m.b.t. andere landen kan ik je niet helpen.

je kunt thailand wel in hoor met een enkeltje alleen moet je dan idd al een visum kopen. maar dat moeten jullie toch want als je een retourtje hebt voor langerdan 30 dagen moet je ook een visum hebben of een vliegticket het land uit maar dat hebben jullie niet volgens jullie route.
je kunt een openretour boeken of idd een retour waarvan je de datum gratis kunt wijzigen.
maar met 2 enkeltjes ben je denk ik niet veel duurder uit. www.airberlin.de
voor vietnam, cambodja en laos ben je geen uit reis ticket nodig, althans dat is mijn ervaring.