Welk land

Hoi allemaal,

Na een geweldige reis in Costa Rica in 2010 willen we volgend jaar weer zoiets ondernemen. We denken aan een reis ergens in Afrika.

Ik ben nieuwsgierig in welke landen het te doen is om een auto te huren en zelf rond te rijden. Het gaat ons met name om waar het veilig genoeg is om als westerling zelfstandig te reizen/rond te rijden. Wie weet waar dit goed kan?

gr. Jaap

Hoi Jaxxon,

In heel zuidelijk Afrika (niet alleen ZA) is dit zeer goed te doen en veilig als je je aan een paar basisregels houdt.

Hier wil ik heel oostelijk Afrika aan toevoegen, op de gebieden tegen de grens met Somalië na.

Hoi Jaxxon! Zeker, Zuidelijk Afrika leent zicht hier prima voor! Heerlijk met een eigen jeep (met safaritent op het dak!) een overland-trip maken van bijvoorbeeld Kaapstad via Namibië en Botswana naar de Victoria Waterfalls! Een ontzettend indrukwekkende trip. Op de website www.african-backpackers.com vind je tips voor backpackers die zelfstandig rond willen reizen in Zuid(elijk) Afrika. Succes met het maken van je reisplannen voor Afrika!

Hoi Jaap,

Je kunt inderdaad prima zelf rijden in een gewone 2x4 in Zuid Afrika (meeste gebieden), Namibie (meeste gebieden), Lesotho (alleen westelijk gedeelte) en Swaziland (meeste gebieden).

In een 4x4 of een wagen die wat hoger is kun je ook Botswana rijden, en gedeeltes van Mozambique, maar de meeste autoverhuurbedrijven laten het niet toe om de auto’s Mozambique mee in te nemen.

Ik specialiseer me in self-drive adventure travel - als je vragen hebt of hulp bij een programma, laat maar weten - mijn advies is geheel gratis!

Groetjes,
Ingrid
www.backroadsafrica.com

Heb alleen maar ervaring met Zuid-Afrika. Prima te doen, goede wegen. Best verplaatsen tussen zonsopgang en zonsondergang voor de veiligheid.

Zijn voor de derde keer naar Namibië, Botswana en Zimbabwe gegaan met 4x4, tent op het dak, karren maar, SUPER!!!
Veilig, geen enkel probleem om die kant op te gaan.
Kijk eens bij www.explore-namibia.com een nederlands stel in Namibië, regelen als jij dat makkelijker vindt alles voor je.
Wij zijn er verslaafd aan geraakt, de vrijheid die je hebt om je eigen plan te trekken.
Een immens groot land Namibië, Botswana voor het avontuur en het Wild spotten, Zimbabwe arm maar de mensen ondanks alles superaardig.

Succes!