Wat gaat de tijd toch snel!!

(origineel bericht op be-more.nl)

Wat gaat de tijd toch snel!!

Nog even weer een berichtje voor het weekend, want ook aankomend weekend gaan Mir en ik er weer op uit. Dit keer naar Wild Coast. Daar bezoeken we ook een zuludorp en maken we een boottocht langs mooie stranden. We vertrekken aankomende zaterdag en komen maandag weer terug. Dan zijn we hier nog 3 dagen en is het vrijdag al weer tijd om naar huis te gaan, de tijd gaat echt snel.
Afgelopen dagen was het hier weer mooi weer, dus na de lunch op dinsdag besloten we om maar eens een watergevecht te houden, fantastisch lekker klieren met water, met als gevolg dat we drijfnat waren. Daarna hadden we nog even tijd om ons af te spoelen en gingen we weer verder met het serieuze werk, helpen met huiswerk. Voordat we daaraan beginnen krijgen alle kinderen een puddinkje, gemaakt door P en T, die wij die ochtend hebben geholpen. Zo, weer genoeg energie om te starten met huiswerk.

Woensdag hadden we vrijwilligersdag. We bezoeken andere projecten met de andere vrijwilligers die er ook rond deze tijd zitten. De vrijwilligers vertellen dan over hun project en laten van alles zien. De start was bij ons, dus wij konden beginnen met een enthousiaste start. Met volle trots laten we alles zien en vertellen we wat er hier allemaal gebeurd.
Bijzonder om alle projecten te zien, elk project is wel anders en ook daar is het mooi om te zien hoe enthousiast iedereen is. We rijden met een busje langs alle projecten, Loes rijdt voorop met haar eigen auto.
’S avonds sluiten we de dag af met een heerlijk diner. Loes begint ’s middags al over de heerlijke cocktails die ze hier hebben, dus de cocktail mocht natuurlijk niet ontbreken.

Vandaag zijn we de dag weer begonnen met homeschooling, tot 10 uur zijn we bezig geweest met Engels. En om half 11 was het tijd voor een boswandeling. Achter het terrein ligt een groot stuk bos, wat Peter voor een euro heeft gekocht. Ondertussen is het een oerwoud geworden, maar het is de bedoeling dat er iets moois van wordt gemaakt. Maar met 2 goede gidsen, P en T kwamen we het oerwoud prima door! T had zelfs een grote plank mee onderweg, want stel je voor als we iets tegen komen…. Heerlijk om zo lekker met de kids door het bos te wandelen.
Naast het project Palm Tree, starten ze hier aankomende maandag met een day care centre. Dat is een dagopvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Afgelopen weken is hier dan ook heel hard geklust, mooi om te zien hoe snel dat allemaal gaat.

Elke vrijdagmiddag gaan de kinderen naar de spotschool voor een uur/anderhalf uur. Daar krijgen ze dan een les met verschillende oefeningen. En als het mooi weer is, gaan ze naar het strand, om daar bijvoorbeeld rugby te spelen. Morgen gaan Mir en ik ook mee om eens te kijken hoe dat gaat, wie weet gaan we wel naar het strand…
Dan is de derde week al weer voorbij en gaan we ons laatste weekend in. Maar ook dat moet weer een veelbelovend weekend worden.

Veel liefs weer vanuit Afrika!

(origineel bericht op be-more.nl)