Waar kan je ook cash geld krijgen en waar heb je cash nodig?

In principe heb je bijna nergens cash geld echt nodig. In ieder geval niet voor supermarkten, restaurants, fast food, andere winkels. Dit kan allemaal op je Master of VISA card. ( bel thuis de bank voor het gebruik buiten Europa, indien je card voor dit gebruik geblokkeerd is).
Bij ieder gebruik in het buitenland is er een toeslag. Dit is bij elke Ned. Bank verschillend. Normaal is 1 of 1 1/2 procent.
Weet je pincode!! Met meerdere personen neem meerdere cards mee ( en niet eentje met al een echte oude magneet strip).
Voor alle zekerheid: neem altijd een paar honderd dollar cash mee, stel dat je card het niet doet!

Je hebt een CREDIT Card nodig voor het huren van voertuigen of hotels. Hotels: mocht je niet op op de dag van je reservering aankomen, bel dan zo snel mogelijk op. Soms kun je dit gewoon cancelen, zonder dat je die nacht dan moet betalen.

Deze credit card kan je als debit card gebruiken, zolang je maar de pin code weet.

De grote RV campgrounds accepteren een card, echter de kleine campgrounds in de afgelegen gebieden kunnen soms alleen cash aannemen. Of als je laat binnenkomt bij een Forest Service campground: dan stop je cash in een envelope in de brievenbus.
Er zijn ATM ( muur) machines bij de meeste benzine pompen, in de grote supermarkten en ook in de Malls. Per opname kan je vaak niet meer dan $300 per keer krijgen. Een volgende dag kun je weer opnemen. Er zijn ATM machines, die alleen voor dit gebruik al een toeslag hebben. Probeer dan een andere.
Hoe kun je anders cash krijgen?
Gewoon bij het betalen in de grote supermarkten, grotere benzine stations en er zijn er nog veel meer.
Hoe doe je dit?
Bij de kassa moet je dan met debit betalen. Vraag aan de cashier het maximale bedrag dat je cash kan krijgen. Lees je “credit” vraag dan hoe je debit kan invoeren. Vaak is dit de “cancel” knop.
Slide your card, press debit, pin plus “enter”, dan wordt gevraagd "cash back?, press “Yes”. Dan zie je de bedragen:$20, $40, $50 Or other. Press “other”: vul alsdan het maximale bedrag in wat de cashier je vertelde. Vermoedelijk is dit $100.00( voer alle nullen in).
Hierna zal de cashier je vragen: Hoe wil je dit hebben? Vraag nooit naar $100 biljet, maar 2x$50 of 5x$20. Met $100 kun je soms elders moeilijk betalen.( vaak hebben ze het niet eens). Je krijgt dan de cash van de cashier.
Bij debit wordt geen handtekening gevraagd, bij credit wordt wel een handtekening gevraagd, echter soms niet onder het bedrag van $20.
Weet je het niet precies? Vraag dan even.

Het is belangrijk om je pin te weten en om met debit te betalen. Er zijn winkels ( voornamelijk de kleding winkels, waar men met het betalen van “credit” je zipcode wordt gevraagd ( ook bij de pomp, zie mijn andere “post” tanken). Alhier zijn de zipcodes 5 cijfers en de computer zal heus niet jou " postcode uit Nederland" accepteren. Vraag de cashier om het te cancelen en te betalen met debit.

Fraude: sinds 2013 is bekend geworden, dat er cashiers zijn, die fraude plegen. Het gebeurt alsnog zelden, maar je zal het slachtoffer maar zijn…Ondanks het feit dat je geen cash back hebt gevraagd, is er toch cash is opgenomen. Vraag dus altijd naar een bonnetje/receipt en kijk het na: indien je cash back erop ziet staan: vraag meteen naar de manager of leiding cashiers. Loop niet bij die kassa weg en wacht op hulp.

Bij de grote benzine stations wordt soms een ander bedrag per gallon aangegeven voor het betalen van credit of cash. Credit is hoger.
Dit wil niet zeggen, dat je met echt cash moet betalen. Dit houdt in dat je voor het lagere tarief dan betaald met je debit card.( dit is dus je credit card, maar voer dan in bij betaling in debit met je pincode.)

Om nog even toe te voegen. Ik heb gewoon een betaalrekening bij Visa. Dat heeft als voordeel dat ze rente betalen in tegenstelling tot bv ABN of ING. Gebruik de card dus zowel credit als debit. Bedragen worden gewoon afgeschreven. Ook het opnemen van geld is goedkoop $ 1.50 per keer.(Wel bij voldoende saldo, je wil geen contanten opnemen met een credit card) ) Als je ergens een bank van Rabo ziet in de USA (ja, die bestaan) dan is het opnemen zelfs vaak gratis en soms kan je zelfs $ 500,-- max opnemen maar meestal $ 300,-- zoals Wooden shoe al zegt. En houd je credit card altijd in de gaten. En zorg ervoor dat je in winkels een discount card krijgt. Niet alle winkels doen daar aan mee maar onze stokoude card voor Safeway/Vons heeft ons al heel wat geld bespaart.
Yeehaw