Vrijwilligerswerk Afrika voor 3 maanden of langer

Hallo allemaal,

Ik heb nu de mogelijkheid om een half jaar vrij te nemen en wil graag vrijwilligerswerk in Afrika doen. Qua ‘werk’ stel ik bijna geen eisen(denk aan een school helpen opbouwen/natuurreservaat helpen onderhouden etc… Maar nou heb ik enkele vragen :so:

Op internet staan tal van organisaties, kan door de bomen het bos niet meer zien haha. Hebben jullie goede ervaringen/contactperonen waar ik info kan opvragen? En aan hoeveel kosten moet ik ongeveer denken? Ben van plan om zo snel mogelijk te vertrekken.

Alvast bedankt!

Klinkt leuk, je plannen! Ik heb zelf geen ervaring met vrijwilligerswerk maar ik weet wel wie je verder kan helpen op dit gebied. Je kunt langsgaan bij een JoHo winkel of even op hun website kijken: www.joho.nl. Ze hebben hier allerlei boekjes met partners in afrika (en wereldwijd) en ze kunnen je vast wat tips geven! Ze hebben mij iig goed geholpen toen ik 3 maanden ben wezen reizen in Azie :slight_smile:

Succes!

Greetz

Hoi Hizageri,

geweldig dat je van plan bent naar Afrika te gaan. In 2007 ben ik een half jaar naar Kenia geweest om vrijwilligerswerk te doen. Dat heb ik gedaan via SIW in Utrecht. Ik zat in Buruburu, een buitenwijk van Nairobi bij een NGO. Ik verbleef bij een gastgezin. Het was een prachtige ervaring. M’n ervaringen kun je lezen op www.jolandakoopman.waarbenjij.nu Mocht je meer willen weten, laat het me horen!
Kwaheri!

Het wordt mijn eerste project/grote reis, dus ik heb totaal geen ervaring. Daarom wil ik wel goed voorbereid, en met een goede organisatie in zee gaan. Ik ben van plan om in februari te vertrekken. Ik zit te denken aan Tanzania of Uganda.

Ik ben trouwens een jongen van 23. (ter voorkoming dat iemand mij naar een project voor alleen vrouwen stuurt:zon02:)

Hoi Hizageri,

je kunt contact opnemen met een SIW-er op het kantoor in Utrecht (of zelfs langsgaan.) Ze kunnen je daar meer vertellen over lange termijn projecten in Uganda en Tanzania en je met de landenspecialist in contact brengen.
www.siw.nl
Suc6!

Hallo allemaal,

Het word Tanzania, ik ga er in februari heen, en blijf er voor 4 maanden. Ben nu alles aan het voorbereiden… Heb er zin in!

Groetjes

Klinkt harstikke leuk! btw, je kunt (mocht je dat nog niet hebben gedaan) via joho een goedkope verzekering afsluiten (special isis).

veel plezier en succes! :dag:

Hallo,

mag ik vragen via welke organisatie je dit zo snel geregeld hebt…
Ik ebn zelf namelijk ook op zoek naar een project in Afrika voor februari.
Ik hoop dat je mij verder kunt helpen.

Groetjes Inez

Kijk eens op Travel Active Venray die zijn ook supersnel

Thnx Travelgirl, ik zal het even uitzoeken.

Kijk op www.code-international.nl zij hebben nu ook een aantal gesubsidieerde projecten.

grtz,

Debbie

Hallo,
je kan ook even op de website van Vrijwillig Wereldwijd kijken: www.vrijwilligwereldwijd.nl voor verschillende projecten in Azie, Afrika of Zuid-Amerika. Op de website staan ook de ervaringen van oud-vrijwilligers, zodat je alvast kan lezen wat je kan verwachten.
Je kan natuurlijk ook een informatief mailtje sturen naar: [EMAIL=“info@vrijwilligwereldwijd.nl”]info@vrijwilligwereldwijd.nl

In ieder geval al succes met jullie goede bedoelingen!

Groeten,
Team van Vrijwillig Wereldwijd

hallo ik ben op zoek naar werk in ghana-accra in de wegenbouw , wie o wie kan mij aan wat informatie helpen , ik wil graag volgend jaar februari voor 3 maanden gaan.

als het kan snel antwoord alvast bedankt

groetjes greutje

:thumbsup: hallo , ik wil graag voor een tijd naar ghana-acra om te werken in de wegenbouw , wie kan mij daar wat meer informatie geven .

alvast bedankt

groetjes greutje

Wij een Nederlands _ Kenyaanse family hebben diverse projecten in Nyeri cental Kenya.

Wij hebben geen winst oogmerk en houden de kosten laag voor de mensen die hier willen helpen

Deze kosten zijn 800 euro voor verblijfs en begeleingskosten.

Voor meer info contact
Power of Love and Culture Kenya
[EMAIL=“polac.kenya@hotmail.com”]polac.kenya@hotmail.com

Via welke organisatie heb je het geregeld? Ik denk er zelf over om in september te gaan.

Hallo Wiets,

Als je geinteresseerd bent in werken in Zuid Afrika met jonge kinderen tussen 8 en 13 jaar en /of met werkloze jongeren dan zou je onze website kunnen bekijken. www.ready4life.nl. Belangrijkste is dat je een keuze maakt die goed voor jou is!

Succes!