Voor de 1e keer naar Thailand, wie helpt ?

Hoi, wij willen in juni met onze 2 knullen van 22 en 18 jaar naar Thailand voor een week of 3. Wie heeft er goede tips voor ons ? Rondreis boeken of zelf uitzoeken en hoe is het weer in juni daar ? Wat moeten we zien en wat beslist niet, we zijn erg benieuwd en hebben er reuze zin in:chin::chin:

Alvast bedankt, groet Renske

Veel besproken op dit forum.
Eerst maar eens zoeken en verdiepen.

ja dit is nou een moeilijke vraag wat moet je zien en wat niet.
wat wil je , waar houden jullie van.

ik zou iig zeggen lekker zelf gaan de kinderen zijn oud genoeg om te reizen.

Wat ik werkelijk een geweldige ervaring heb gevonden is een fietstocht door Bangkok met Ko van Kessel, start in China town en je fietst dwars door het bruisende straatleven, de natuur en op het water.
Het Maetamann olifanten kamp in Changai is ook een toppertje geweest.

Bedankt voor de hulp allemaal. We trekken toch een ander plan, dit ivm de regentijd die toch behoorlijk heftig kan zijn in juni. Thailand houden we tegoed !
Hartelijke groet Renske :wereld:

Ik ben vorig jaar in mei 2 weken geweest. Ik heb het volgende gedaan (in rustig tempo): Bangkok, Kanchanaburi (river kwai), Ayutaya, Chiang Mai (ben ik een beetje blijven hangen), Bangkok. Met 3 weken zou je in het noorden wat meer het platteland op kunnen (vanaf Chiang Mai) en dan nog een tropisch eiland? Het is natuurlijk maar net wat je leuk vindt.

Hoi Renske,

Wij zijn 2 jaar terug naar Thailand geweest.
De hele maand juli!
Mooiste weer van de wereld gehad. Wel warm maar niet te…
Als het regent dan ervaar je het zeker niet als vervelend.
Wij hebben alleen de eerste dagen hier geregeld in Nederland.
Aankomst en verblijf in Bangkok.
3 dagen.
Wij waren er met kinderen (toen 8 en 10 jaar oud)
Backpacken maar dan wel wat luxe (qua accomodaties)
Wij hebben onze trip daar verder geregeld (lokaal)
Fietsen in Bangkok; zeker doen met een gids (hoogtepunt)
Kanchanaburi; River kwai, watervallen, tigertemple. (4 dagen op een floating hotel)
Via een reisbureau in Bangkok. Kost weinig en je krijgt er veel voor terug.
(Eerder te veel) Je wordt wat overvraagd qua aanbod.
Daarna zijn wij naar het zuiden gegaan met een luxe bus (kost niets)
10 euro p.p. Eerst richting hua hin. Niet te lang blijven (hooguit 2 dagen)
Daarna naar het echte zuiden; Ao Nang (bij Krabi) 10 dagen.
Erg mooi; Leuke resorts en veel op het gebied van recreatie te doen.
In onze zomer is het daar laag seizoen, dus alles zeer betaalbaar!
In Ao Nang is ook een Nederlands sprekend reisbureau. De eigenaar een Nederlander is getrouwd met een Thaise.
Daar liggen de mooiste eilanden voor de deur die per longtailboot en speedboot te bereiken zijn. Daar goed te reglen en niet duur!
De onderwaterfauna is er fantastisch…
Je waant je in een aquarium…
Wij zijn geeindigd op Ko Samui. (week)
Heel erg toeristisch, maar wel leuk voor wat shoppen en veel dingen zien, geconcentreerd bij elkaar. Mooie tempels etc…Niet te lang blijven als je veel Cultuur wilt snuiven!

Wij willen volend jaar weer naar Thailand.
Zeer goed bevallen. Veilig en zeer vriendelijke mensen.
Het Noorden moet ook prachtig zijn. Dan pakken wij dat deel mee.
Succes met jullie reis…

Vriendelijke groet,

Tony Deroma

Geen georganiseerde groepsreis boeken, zelf gaan rondtoeren is op alle fronten beter: je deelt je eigen tijd in, je bent vrij om te gaan waar je wil; hoelang op verschillende plekken te blijven, en/of bij te sturen, plus het feit dat het goedkoper is.

Thailand is veilig bereisbaar. Overal zijn tourist agencies te vinden, waar je naast informatie over diverse toeristische bezienswaardigheden, en plaatsen, ook alle soorten tickets kunt boeken: riezen over land met bussen is veilig, goedkoop en vrij snel (het nemen van nachtbussen scheelt ook de uitgifte van een nacht accomodatie). Ook is er de mogelijkheid binnenlandse vluchten te boeken, gem. rond de 40 eur pp voor een enkele reis. Van bangkok richting chiang mai (hoofdstad van noord thailand) is de nachttrein een ideale mogelijkheid en tevens een mooie manier om wat van het landschap te zien (slaaptrein, met bedden, airco).

Schaf verder de Lonely Planet van Thailand aan 2009, in veel boekwinkels verkrijgbaar, of via bol.com bijv. Veel nuttige tips, bezienswaardigheden, en dingen om mee rekening te houden. Tevens culturele/ historische informatie, en per stad plaatsen om te overnachten (naar diverse prijsklassen). Plattegronden zitten erin etc. etc. Geen overbodige Luxe.

Goed. Jullie komen aan op bkk (veel bezienswaardigheden, goed voor 2 a 3 dagen). Naast plekken die je vantevoren wil prikken om te bezoeken/ervaringen van anderen, zullen jullie onderweg ook tal van toeristen/reizigers tegenkomen die tal van tips en ervaringen, aanraders, hebben. Zo kom je van plek naar plek.

Zuid (en oost) thailand hebben tal van mooie eilanden, ieder eiland verschillend: kom je voor je rust zijn Ko chang (!), Ko Tao (duiken! mooie stranden) en Ko Phi Phi echte aanraders. Ko samet is meer een commercieel “familie” eiland, ko pha ngan de party spot. Zuid thailand heeft ook een aantal wild parken, maar het beste is om dergelijke dingen als trekking/hiking tours in het noorden te doen: goedkoper, en ideale omgeving. Khao Lak (zuid-west thailand) is nog een aanrader.

Noord Thailand ga je naar Chiang Mai, en zeker Pai ook niet overslaan (3 uur met de bus van chiang Mai). Overweeg ook 10 dagen laos!! Grens oversteken bij chiang kong (noord thailand), door laos via Luang prabang en vang vieng, terug naar vientienne (hoofdstad van laos), vientienne ligt praktisch aan de grens met thailand. Vanaf daar zit je met een paar uur op bijvoorbeeld het eiland Ko chang (!) om vanaf daar de reis weer te vervolgen terug op bkk.

have fun!

De beste reistijd is toch wel onze winter, maar een regenbui hoeft echt helemaal niet storend te zijn; het is juist soms wel lekker! Laat je daar dus niet al te zeer door afschrikken.
Wat je zeker niet over mag slaan zijn Bangkok en Chiang Mai. 2 zeer diverse steden met beide hun eigen charme. Het Maetaman olifantenkamp in Chiang Mai mag je ook zeker niet overslaan. Comfortabel is zo’n ritje op een olifant niet, maar wel een hele belevenis! Het is heel leuk om van Bangkok naar Chiang Mai per auto of bus te reizen, omdat je dan het landschap ziet veranderen. Daarna een rondje in het Noorden (Gouden Driehoek en de bergstammen) en weer terug naar Chiang Mai, waar je gerust een kleine week kan verblijven; er is daar zoveel te beleven! Na 2 weken cultuur lekker nog een weekje aan het strand (er zijn genoeg mooie strandbestemmingen) om alle indrukken te verwerken en weer helemaal uitgerust thuis terug te keren.
Ik werk bij de Jong Intra Vakanties en wij bieden heel veel (diverse) mogelijkheden; het is ook mogelijk om de eerste en bijv laatste paar nachten te regelen en de rest zelf in te vullen (wij bieden veel maatwerk, dus flexibiliteit). Dan hoef je in ieder geval niet gelijk bij aankomst naar een hotel te gaan zoeken. Wij adviseren jullie graag over de mogelijkheden en kunnen indien gewenst een offerte voor jullie maken als jullie aangeven wat jullie graag willen gaan bezoeken.

Succes en veel plezier bij het plannen van jullie reis!

Nou ja, de redactie van de Thailand Nieruwsbrief vond het topic de moeite waard om te plaatsen. Op 26januari geeft de poster al aan wat anders te gaan doen.
Erg uitnodigend om later weer eens naar een boeienditem door te linken…

Dit is idd een steeds terugkerende vraag. Wat mij echter ook steeds weer verbaasd zijn de antwoorden van de mensen die hier eerder zijn geweest. Thailand is nl het gehele jaar door de moeite waard. Het hangt er wel vanaf wat je zoekt. De strand vakantie mensen kunnen het beste gewoon een package boeken via de grotere reisorganisaties, op locatie kome er dan een toer host in de hotels langs die e.e.a. verteld over de dagtrips die er te doen zijn en wat die kosten (bij hun). Vaak zijn deze “langs de weg” goedkoper te boeken maar vergis je niet in de organisatie. Heel vaak lopen deze “goedkopere” trips op een teleurstelling uit.
Er wordt ook vaak een eiland aanbevolen waar men ooit (2, 3 of zelfs 4 jaar geleden) is geweest. Het toerisme groeit hier nog altijd zo snel dat wat vorig jaar nog mooi en gezellig was, dit jaar beter vermeden kan worden. Koh PhangNgan is zo’n voorbeeld. Was het daar 5 jaar geleden nog gezellig en leuk, nu is het (gedurende de moon parties) haast niet meer te doen. Over de 35.000 mensen komen hier opaf met alle ellende die erbij hoort. Natuurlijk blijft dit eiland voor de liefhebbers DE plek maar voor het overgreot deel van de reizigers is dit een grote teleurstelling.
Ook Koh Chang (aan de oostkust) is erg aan het bouwen, maar blijft (nog) wel de moeite waard. Koh Chang aan de westkust echter (net onder Ranong) is (nog) een paradijsje.
Voor de familie die de vraag stelde zou Phuket de aangewezen plek zijn. Misschien niet Patong maar bv Kamala Beach. Phuket heeft nl voor elk wat wils, jongens van die leeftijd zouden kunnen gaan duiken, fietsen, bergbeklimmen, zeilen en in de avond (ook zonder de dames van plezier) een biertje gaan drinken.
Over de regen mag iedereen zeggen wat hij/zij wil maar voor de jungle is dit de mooiste tijd.
Dat het boeken van trips op locatie altijd goedkoper is is ook maar een loze kreet. Veelal ben je zelfs duurder uit omdat (met name in de toeristen oorden zoals op Khao San Rd, Chaweng, Patong en Ao Nang) de prijzen hoger liggen dan nodig is en deze grif betaald worden door toeristen omdat iedereen ze verteld heeft dat ze goedkoper uit zijn.
Het lijkt mij dan ook verstandig om bij diverse organisaties prijzen op te vragen en een reeel vergelijk te maken.
De maanden april tot en met oktober kan het idd meer regenen en dat is voor een strandgast niet echt leuk, wil je echter meer doen en zien van Thailand is dit geen enkel probleem.
In deze periode hebben de watervallen water, zijn de bossen groen en vol leven, zijn bijna alle vruchten vers en aanwezig, staat er wind om te zeilen enz. enz.
Kortom wees bewust van wat je wil en maakt een bui (kan ook een halve dag duren) je niet al te veel uit kom dan gerust in de NL zomer want een bijkomend voordeel is dat zaken zoals accommodatie, trips enz goedkoper zijn dan in de periode november tot mei.
Thailand heeft voor elk wat wils, de vraag is alleen “wat wil jij”.
Veel plezier in elk geval.
info@duikenthailand.com :zon:

Nou, ik ben het roerend eens met cxxis. Regen is een beladen begrip in Holland en kan me daar ook wel wat bij voorstellen maar dat ligt in Thailand echt heel anders. De “regentijd” is prima te reizen en levert zeker geen verregende vakantie op. Verder is alles zelf doen natuurlijk leuk en ik persoonlijk hou niet van georganiseerde reizen dus heb een ideale oplossing gevonden in de reisspecialist van Thailand die daar ook gevestigd zijn: Green Wood Travel. Zij maken een reis op maat en zeer betaalbaar. Kijk maar op hun uitgebreidde website www.greenwoodtravel.nl