Veilig eten??

Hallo allemaal,

Tickets in november geboekt: ongelooflijke ramp in maart: toch vertrekken wij, na lang wikken en wegen, op 13 juli voor een maand naar Japan. We gaan van Fukuoka naar Tokio met daartussen een hoop mooie stops. Nu onze vraag…
Aangezien de zee door de ramp erg vervuild is en veel voedsel uit de zee komt, vragen we ons af wat verantwoord is om te eten.

We hebben internet afgezocht maar kunnen hier nergens iets over vinden. Misschien is het omdat er nog weinig duidelijkheid over bestaat maar misschien kan een van jullie ons hiermee verder helpen…

Alvast bedankt voor het meedenken!
:chin:

hier staan een heleboel info over voedsel in Japan met links naar relevante webpagina’s: Seafood safety - japan-guide.com forum

Ook al zou je licht besmet voedsel per ongeluk binnenkrijgen, lijkt het me sterk dat je in een maand tijd zoveel binnenkrijgt dat je er iets aan overhoudt. Ik denk niet dat je iets moet vermijden. Japanse regelgeving is zeer streng, in veel gevallen veel strenger dan in andere landen van vergelijkbaar ontwikkelingsniveau. In 2003 werd alle rundvlees uit Noord-Amerika verboden vanwege enkele BSE gevallen en pas sinds kort, wordt Noord-Amerikaans rundvlees (wat een groot marktaandeel had)weer onder strenge controle toegelaten. Er wordt voordurend gecontroleerd en zeker in en rond mogelijk besmette gebieden. Veel van de berichten kort na de ramp in de Westerse media waren zeer overdreven en hebben voor onnodige paniek gezorgd. Het feit dat je niets hebt kunnen vinden zou eigenlijk al genoeg moeten zeggen.

1 like