Van Jogjakarta naar bromo vulkaan en door naar Bali

In september gaan we drie weken naar java en bail. We reizen via jakarta , bandung naar Jogjakarta . Vanuit hierut willen we naar de bromo vulkaan. Weet iemand hoe we dit het beste kunnen doen. Vanuit de bromo vulkaan willen we dan ook door naar bali.
Wie heeft er goed idee?

Hoi,

Dat ligt er een beetje aan wat je budget is, en hoeveel tijd je hebt. Je kunt bijvoorbeeld een tour boeken; er zijn allerlei reisbureautjes die een driedaagse tour aanbieden van Jogja naar Bali, met onderweg de Bromovulkaan en Ijen. En ook als je geen tour boekt kun je natuurlijk een auto met chauffeur huren om van Jogja naar Bromo, en van Bromo naar Bali te gaan.

Als je met het OV wilt gaan, kun je bijvoorbeeld een trein nemen naar Malang of naar Probolinggo. Naar Malang is zo’n 7 uur rechtstreeks met de trein, naar Probolinggo ietsje langer met overstap in Surabaya. Vanaf Malang of Probolinggo kun je dan met een busje naar Cemoro Lawang bij de Bromovulkaan. In plaats van de trein naar Malang/Probolinggo zijn er ook opties per bus, of met het vliegtuig naar Surabaya en dan met de bus verder.

Wil je vanaf Bromo meteen door naar Bali? Dan zou je kunnen kiezen voor het vliegtuig vanaf Surabaya (of eventueel Malang), zeker als je naar Zuid-Bali wilt. Als je onderweg nog naar bijvoorbeeld Ijen of iets anders gaat, of naar Noord-Bali wilt, dan kun je het artikel ‘Veerboot Java-Bali en aansluitende bussen/treinen’ op mijn website bekijken.

Groeten,

Erwin