Van Calgary naar Vancouver

Hoi
Wij gaan in september naar canada met 5 vrienden met een camper in 7 dagen reizen van calgary naar vancouver. We zijn nu aan het kijken wat voor avontuurlijke dingen we onder weg gaan doen.
Met nadruk op hiking ,raften,vliegvissen.
Misschien heeft iemand nog wat tips ??

Gaan jullie via Jasper? Dat is best aan te raden :P, waaronder ook coole dingen zoals de Athabasca Glacier en Beauty Creek. Als je een iets minder toeristisch, maar wel actief (wandel/kano) gebied zoekt, is het Wells Gray park aan te raden. Dat ligt ten westen van Jasper NP. Je kan er heet avontuurlijk kanoën over het meer en heel avontuurlijk wandelen bij Pyramid Mountain, wat echt te bizar dubieus was (op redelijk wat plekken langs het pad berenuitwerpselen en op een gegeven moment een karkas van een hert dwars over het wandelpad xD).

Ik zou ook via banff en jasper naar wells gray gaan en daar raften. Als je geraft hebt en een paar hikes in banff of jasper dan zijn je 7 dagen al om.

Bedankt alvast voor Uw reactie

Bedankt alvast voor je reactie

Is het niet beter om in 1 gebied te blijven?
7 dagen is wat kort om meerdere gebieden echt te bezoeken.

Je kan bijvoorbeeld vanuit Calgary meteen naar Kootenay en Banff enzo, daar kan je wildwaterraften, vliegvissen, hiken, zelfs duiken.

En daarna terug naar Calgary.
Dan heb je telkens kleine afstanden af te leggen, dus verlies je amper tijd.

Ik ben het helemaal met Sandoro eens. Calgary-Vancouver is ca 1.500 km en met een camper rij je nu eenmaal niet zo snel (zou ook zonde zijn want er is onderweg zoveel te zien). Ik zou me inderdaad concentreren op 1 gebied en dan terug naar Calgary (Vancouver ‘links’ laten liggen; is verder van de Rocky Mountains). Scheelt je waarschijnlijk ook in de huur van de camper als je hem weer in Calgary terugbrengt.
Misschien een alternatief: kijk eens bij http://dutch.naturetoursyukon.com/ . Het is weliswaar geen Alberta of BC maar met wat jullie van plan zijn kun je in Yukon ook uitstekend terecht (en je hoeft geen honderden kilometers te rijden). Yukon has it all… Het enige nadeel is dat je wel naar Whitehorse moet vliegen (vanuit Vancouver 2 uur).

Succes,
Rob

Je kan bijvoorbeeld (vanuit Whitehorse) eerst richting Skagway als je wilt gaan vissen. (in september zit het daar vol zalm)
De rit van Whitehorse tot Skagway is trouwens prachtig. Vooral Emerald lake en de Carcross deseert zijn meer dan de moeite waard.

Daarna kun je via de Klondike Highway tot Dawson City. Daar kan je wat rondhangen int casino.
Van Dawson city kun je dan naar de Tombstone campground op de Dempster Highway, daar in de omgeving vind je de meest prachtige hikes (ze beginnen allemaal aan de highway). Persoonlijk vind ik het daar veel adembenemender dan in Banff en Jasper.

Raft-mogeliijkheden in Yukon ken ik wel niet.