Turkse gehaktballetjes

300 gr lamsgehakt
1 teen knoflook
1 eetlepel shoarmakruiden
1 eetlepel munt
4 fellen filodeeg

Meng het gehakt met de geperste knoflook, de shoarmakruiden en de munt.
Vorm rolletjes van ca. 6 sm en rol die in filodeeglapjes en frituur.

Kunnen natuurlijk ook gewoon gebakken worden zonder filodeeg en gewoon in de pan. Nog niet geprobeerd, maar ziet er toch lekker uit :question:

hmm…lijkt me ook wel lekker! Toch eens proberen:)

Dat is toch Kofte?

Zie: Köfte Recept | MijnReceptenboek.nl

lijkt er wat op maar köfte wordt normaal niet in filodeeg gerold toch ?

Nee inderdaad… Maar in plaats van de shoarmakruiden zou ik koftekruiden gebruiken… Dan krijg je de echte koftesmaak… Shoarma smaakt naar mijn mening toch anders!!

Word vaak sultan kebab genoemd in de restaurants(of welke naam de kok eraan geeft)
Spicy gehakt in filo of bladerdeeg, al dan niet met de famous rode saus!!!(of met cacik)

maar ze zijn wel lekker, toch ?