Izmir Köfte

Ingrediënten:

  • 500 gram lams- of rundergehakt
  • 1 teentje verse knoflook
  • 1 ui (fijngehakt)
  • verse peterselie (fijngehakt)
  • 1-2 sneetjes witbrood, geweekt in water of evt melk.
  • 1 ei
  • 2 theelepels komijn
  • zout, peper
  • bloem
  • olijfolie
  • 1 blik tomaten
  • 1 gesneden groene paprika
  • 1 theelepel suiker

Bereiding:

Meng het gehakt met de knoflook, de uit, het uitgeknepen brood, het ei, de komijn, de peterselie en het zout en peper. Kneed het deeg langdurig met de hand tot er een stevige massa ontstaat.

Vorm van het gehakt kleine ovale balletjes die in de palm van de hand passen en rol ze even door de bloem. Bak de balletjes in een combinatie van olijfolie en boter tot ze bruin zijn en haal ze uit de pan.

Bak in dezelfde pan heel even de paprika en voeg het blik tomaten toe. Laat dit een paar minuten stoven, en doe er dan naar smaak zout, peper en suiker bij en breng de saus aan de kook.

Leg vervolgens de gehaktballetjes in de saus en laat ze circa een uur op een kleine pit stoven. Af en toe even doorroeren, en klaar!!

Afiyet Olsun!!