Trekking in groep mogelijk?

Hi allemaal,

Ik ben een maand Nepal aan het voorbereiden in maart. Ik ben een vrouw van 27 en ga alleen. In Azie ben ik ‘gewend’ om trekkings te doen in een groep die je daar als een tour boekt. Ook in nepal wil ik zeer graag een trekking doen. Echter ik lees alleen over trekkings waarbij je zelf een drager/gids huurt. Ik zou zelf graag bij een groepje aansluiten denk ik. Is dat ook een voordehand liggende mogelijkheid in Nepal?

Bedankt vast!!

Vroeger hing er in de tuin van het Kathmandu Guest House een bord met berichten van bv mensen die trekking-gezelschap zochten. Of dat nog zo is weet ik eerlijk gezegd niet. Je kunt proberen langs de reisbureautjes in Thamel te gaan en vragen of er nog groepen weg gaan waar je bij aan kunt sluiten. "Wereldwijzer heeft een reisgenoten forum http://www.wereldwijzer.nl/forumdisplay.php?f=773 en er is ook een internatiale site http://www.trekkingpartners.com/

Succes!

Dank je!! Ik ben van plan de trekkingvanuit pokhara te starten. Twee vragen:

  • beste deze te boeken in pokhara of Kathmandu?
  • heb je een tip voor een mooie, mag medium qua zwaarte, trekking van 7-8 dagen? Liefst waar je tussendoor in de berghutjes kans hebt andere reizigers te ontmoeten?

Thanks again!

Hoi,

Een trekking in de regio Pokhara kun je het beste in Pokhara boeken. Ze zijn in Pokhara niet altijd even blij wanneer je op komt draven met gids/drager vanuit Kathmandu…
Pokhara heeft een hoofdweg langs het meer, een aaneenschakleing van restaurants, winkels, trekkingbureautjes. Veel tijd zal het je daar niet kosten iets te regelen en geld te wisselen, spullen eventueel te kopen/huren, naar huis te mailen wat je gaat doen, biertje te drinken en wat lekkers te eten, allemaal ongeveer naast elkaar :):))
Gezien je tijd zou ik Annapurna Base camp kiezen. Heen en weer is dat meestal 10 dagen, als je rek hebt in je programma zou ik dat besteden aan de trektocht. En anders haal je het niet tot het basiskamp maar keer je eerder om. Stuk vanaf Chomrong tot basiskamp loop je toch heen en weer. En het uitzicht vanaf Chomrong zelf, fenomenaal! Daar twee dagen rondhangen en wat ongebaande zijpaden bekijken, ook leuk!! In de grote lodges onderweg zitten toeristen genoeg, daar hoef je je niet druk om te maken!

Weer super bedankt voor je antwoord!! Ik houd mn reisschema, op een globaal schema na, zoveel mogelijk open. Stel dat ik echt maar 6 of 8 dagen heb, wat zou je dan aanraden?

Deze mensen deden het in 8 dagen. vooral door de terugweg wat sneller te lopen. Hier een kaartje, met vervoer kom je al tot Nayapul. En dan krijg je deze tocht, maar liever zonder de regen van dez emensen… http://www.so-many-places.com/2013/05/a-trek-to-annapurna-base-camp-in-photos/![routemap84.jpg|152x102](upload://xPHcQOUsdVG7vHB7cTTEucyNbXV.jpeg)

Super kingfishererik, dank je! Helaas heb ik last van clusterhoofdpijn waardoor ik wrs iets langzamer moet stijgen in de bergen. Maar wat gegoogeld en ABC lijktme geweldig! Maar stel dat ik toch minder dagen over blijk te hebben, heb je een tip voor plan B mooie trekking van 6 max 8 dagen?

Je kunt een rondje Helambu overwegen, met als voordeel dat het vlakbij Kathmandu begint. Heel ander gebied, minder hoog,maar toch een goede indruk van landelijk Nepal.
Dan krijg je zoiets Nepal » Ontdek op jouw manier | Riksja Travel
En nog korter kan ook, ook hier met een leuk beeld van nepal en vergezichten op de bergen: http://www.allnepal.com/nepal/sundarijal-nargakot-dhulikhel-trek.php

Super! Dank voor de tips! ABC blijft zeker op 1 :slight_smile:

Zou ik ook doen, als je het heel rustig aan doet kun je alleen heen en weer naar Poon Hill voor een geweldig mooie zonsopkomst daar!