Treintickets boeken

Hoi,

16 februari ga ik weer naar India en ik heb nog wat vraagjes:
Kan iemand mij vertellen hoe ik online treintickets kan boeken in India?
En hoe heet die site?
Kun je je ervaringen vertellen.

Ook voor de binnenlandse vluchten: Kun je die eventueel cancellen of verplaatsen? en is het slim om het van te voren te boeken ? of is er plenty of plek vrij wanneer je dit een paar dagen van te voren doet?? Wij gaan maar 3 weken dit keer, dus veel tijd is er niet…
Het gaat om Mumbai- Jaipur
Jaipur-mumbai- Madurai
Trivandrum naar Mumbai

Wie heeft hier ervaring mee? Graag je reactie?

Groet Jolanda

Dag Jolanda, Railway tickets zijn te verkrijgen via http://www.irctc.co.in/ . Vluchten kun je nakijken via http://faresearch.rediff.com/travel/domestic/farenchse.htm of via http://www.yatra.com/ en deze is ook heel handig http://www.mapsofindia.com/flight-schedule/index.html .
Hou er rekening mee dat vluchten kun je wel wijzigen, als je vroeg genoeg bent, maar dat tegen extra kosten. De low cost airline is niet slecht op korte routes. Het is ook heel goed om te weten dat vertragingen normaal zijn bij alle airlines. Als je de tijd neemt kun je eens shoppen bij de airport, Indian heeft vaak goede aanbiedingen van tickets op het laatste moment. Veel plezier
Riz

Hallo Rizlaetn,

Heel erg bedankt voor je informatie!!!
Nog een vraagje: de buurten die je opnoemt in mumbai zijn daar ook leuke dingen om te zien, of is the place to be toch echt Colaba. Heeft dat hotel ook een emailadres?
De trein naar colaba doet er 20 min over, van station bij airport ( 5min met tuktuk)
alleen dat zijn weer andere treinen ( niet de expres etc treinen) en ik weet niet tot hoelaat ze rijden, weet jij dat zo? tot middernacht? want dan zouden we evt ook de trein kunnen nemen.

En ik heb mij aangemeld bij de site die je benoemt, heb jij ook sub yatra genomen? en wat houd dit in?? en wat ik ook probeerde een trein te boeken, het lukte niet echt: klopt het dat je dat pas kort van te voren kan doen? betaal je met credit card en zijn het e tickets of moet je ze bij een bepaald station ophalen?

Je zou me een groot plezier doen te reageren op mijn vragen!!

Hartstikke bedankt in ieder geval!!
want dan zouden we evt ook de trein kunnen nemen.

Dag Jolanda, je hebt mazzel, ik zit momenteel aan de borrel dus een snelle reactie. Mumbai trains, deze link heeft een kaartje http://www.mumbainet.com/template1.php?CID=15&SCID=9 en deze blogger geeft goede info http://mumbai.metblogs.com/archives/2007/12/a_survival_guide_to_mumbai_tra.phtml
Vergeet niet dat van Churchgate naar Collaba is een rot eind lopen 's nachts met de kans dat je verkeerd gaat op het laatste stukje en in de binnen ring van Mumbai mogen geen auto’s komen, (TukTuk) alleen taxi’s. Lokale treinen in mumbai koop je een kaartje aan de balie, altijd plek. Kijk ook hier eens http://www.toandfromtheairport.com/India.htm geeft je een idee van alle mogelijkheden vanaf de airports in India. Gebruik de genoemde prijzen als leidraad, uiteindelijk betaal je altijd iets meer. De link is www.hotelstrand.com het is een basic hotel, laat je niet in de luren leggen door de website, de kamers zijn basic maar met ac, de badkamer etc.alles is basic, maar voor een start niet slecht. Je kunt altijd nog verkassen naar een andere plek de volgende dag, er lopen voldoende buitenlanders rond, anders zitten ze wel bij Leopold of Mondegar te eten of te drinken.
Je andere vragen komen morgen wel.
Riz

Hey Jolanda, nog even deze, was ik vergeten de laatste trein gaat om 01.00 uur dus afhankelijk van je vlucht en je koffer aankomst weet je of je met de trein kunt of niet.

Riz.

WAT EEN MAZZEL!! ECHT TOPPIE, GENIET VAN JE BIERTJE DAAR IN INDIA!!

Ik heb er al veel zin in… !!

Inderdaad bij leopold daar zitten ze allemaal erg gezellige kroeg in ieder geval!!
wat zijn jou reisplannen?? hoelang blijf je in india en wat ga je allemaal zien??

goeie reis en nogmaals bedankt!!

Dag Jolanda, eigenlijk is het off-topic, maar ik woon en hou kantoor hier. Mijn klanten zijn alle grote petro-chemical plants en die zitten over heel India, www.mapsofindia.com/maps/oilandgasmaps/refineries.htm dus ik reis erg veel, zodoende heb ik een aantal web-sites waar ik info weg haal. Meestal moet dat onderweg gebeuren en maak ik veel gebruik van het mobiele internet om te kijken welke vlucht ik kan boeken of welke trein ik kan nemen. Ik vlieg het liefst ook al haat ik dat ding, maar de trein duurt mij vaak te lang. Boeken via internet heeft hier voordelen, A- de ticket is goedkoper, B- je krijgt confirmation desgewenst via je mobiel, dus geen probleem met printen, en dat laat je zien aan het loket en krijg je de ticket, let er wel op dat je bij de luchthaven eerst langs de ticketing office gaat aan de buitenzijde anders laat de politie je vaak niet binnen. C- je kunt gelijk je stoel reserveren en D- je kunt zelf bepalen welke maatschappij je neemt i.v.m. aansluitingen. Om je een idee te geven in de laatste twee weken heb ik 11 keer gevlogen en maar 2 keer de trein genomen. Nog 3 jaar en dan de VUT.

Riz

Hoi, half oktober kom ik aan in Delhi en ik wil van Delhi naar Varanasi reizen, ik denk met de trein. Hoe doe ik dat, en is een bus ook mogelijk? Moet je dit allemaal van te voren reserveren (en betalen)? Is het handig dit ruim van te voren te doen? Wie heeft enig advies?
Thanks Floor

Hier is heel veel te vinden, inclusief de oplossing voor het probleem van het moeten indienen van een indiaas mobiel nummer, bij reservering vanuit Nederland.

1 like

hallo,

Via irctc.co.in probeer ik me te registreren. Paspoort gemaild, mobiel verificatienummer gekregen en die werkt niet.
En dat tot 3x toe…
eigenlijk ben ik er wel een beetje klaar mee…

Kan ik niet via een bureautje een treinticket regelen?
Of kan ik van iemand een irctc inlog krijgen?

Ik hoor het graag.

BVD!

Check option 1 op Seat61 :

Zo moet het gewoon lukken.

De OTP’s zijn hoofdlettergevoelig. Wellicht gaat het daar fout?

Excuus, je was al gewezen op Seat61.

Bij een bureautje aldaar zal wellicht lukken, maar een treinticket een dag/paar dagen van te voren is vaak wel tricky.

Wellicht zal in Tatkal nog lukken ( wel ietsje duurder ) maar volgens mij is dat ook aangescherpt…