Trein India

We zijn van plan om de nachttrein tussen Agra en Varanasi te nemen. Ik maak me wel wat zorgen om onze bagage: moet die in zo’n aparte bagageruimte of kan je die bij je houden op de trein (en ergens onder je bank vastmaken)?

Ik zou ook een slotje en ketting willen kopen om mijn rugzak ergens aan vast te hangen: weet iemand welke soort goed werkt maar toch niet te duur is? bvb. van die slotjes met een uitrekbare kabel aan, zijn die degelijk? En zijn die te koop in India?
thx en groetjes,
Kim

een tip: koop het benodigde in india… tzijn specialisten,spotgoedkoop en tis al een belevenis om in de cultuur te geraken!!
grts

Hoi,

Wij hebben vorig jaar oktober ook vaak de trein genomen in India. Oa ook de nachttrein van Agra naar Varanasi en andere nachttreinen. Hoe overweldigend India ook is en hoe anders de mensen ook zijn, ik heb nooit echt het gevoel gehad dat er iemand mijn tas wou stelen. je tas moet niet in een apparte baggage ruimte. Die neem je mee naar je plaats. Je schruif ze onder de bank en slaap je 3 hoog dan kan je hem mee naar je bedje nemen (niet comfortabel) of hem ook gewoon onderaan laten liggen. 1 mogelijkheid is een packsafe net. Dat is een net uit staaldraad dat je rond je rugzak doet. Maar weegt heel erg zwaar en niet handig om ganse reis mee te sleuren. Andere optie is idd zo’n slotje met een ijzerdraad. Kunnen ze niet heel je rugzak meenemen, maar iemand met slechte intenties kan hem nog steeds opensnijden en er alles uithalen.
Wij hadden zelfs onze shoenen beneden laten liggen… toen we wakker werden zaten de bankjes beneden vol mensen en onze schoenen lagen er nog steeds! :slight_smile:
Heb maar een beetje vertrouwen in Indiers.

Veel succes, fijne reis

groetjes

ps: zo’n packsafe net kost al gauw 65 euro, slotje met staaldraad heb je voor 20 euro.

hoi,

ik heb ook veel in de trein gezeten en heb als ik beneden sliep de tas onder de bank gedaan en als ik bovenop sliet mijn tas meegenomen in bed. idd niet comfortabel maar je hebt wel alles bij je.

ik heb een vraagje voor diegene die in okt/nov in india zijn geweest.
ik ga 19 okt naar india en nepal en wil van delhi naar agra en van agra naar varanasi en dan door naar nepal. met de trein. ik heb het vaak gedaan (omdat ik er 5 maand gewoond heb) en heb toen telkens een paar weken van te voren gereserveerd. is dit nodig voor de maanden okt.nov? of is er dan nog plek genoeg om dat een dag van te voren te doen?

gr. pascal

Hey,

Van de zomer heb ik de nachttrein gepakt van Agra naar Varanassi. Indien je gewoon goed op je tas let is er niks aan de hand. Je zult als Westerling wel een attractie zijn maar er gebeurd niks. Wees alleen niet bang voor de vele ratten die er zitten. En ook het toilet zou ik niet gebruiken aangezien daar ook de ratten zitten. Voorderest schone treinen en goede service. >>>

De laatste keer dat ik in Delhi was liepen ze met staalkabeltjes en slotjes op het New Delhi Railway station. Ik geloof nie dat ik mij tas ooit heb vastgemaakt. Ik gebruik mijn cameratas als hoofdkussen en houdt mijn moneybelt gewoon om. Ik ben in 15 maanden India nog nooit bestolen.

Ik zou zeker een paar dagen van tevoren even reserveren. Als je de tijd hebt, zelfs een week. Wij zijn afgelopen jaar in november naar india geweest. Dat is de tijd van het trouwseizoen. Drama. Bij ons lukte het soms niet om een paar dagen van tevoren kaartjes te kopen. Dus wees op tijd!

Ik lees nu pas deze vraag, maar ik vroeg me af hoe jullie dat dan deden als je alleen reist en je bijvoorbeeld naar de wc moet… Dan moet je ook je tas achterlaten…
Nooit iets gebeurd?
alvast bedankt.

groetjes, Wanda

Houd m’n spullen natuurlijk altijd in de gaten, maar dat geldt overal op de wereld… Nooit iets gebeurd op verre reizen in m’n eentje: sociale controle is vaak verrassend sterk (en de straffen op jatten zijn in Azië ook vaak niet mals).

Cheers!

Als je 1e klas rijdt, dan heb je je eigen cabine die kan op slot.
Wij hebben in 2008 de nachttrein van Mumbai naar Nagput genomen.
Met 2 kinderen (toen 5 en 8) De cabine kon op slot, was echt super netjes en schoon. In 2000 zijn we met de nachttrein van Mumbai naar Hampi gegaan, en reisden we sleepers klas. Ik heb mijn rugzak als hoofdkussen gebruikt.
Was idd veel vuiler, wij zijn overigens geen ratten tegen gekomen.

Groetjes Akke

Ik heb ook geen rat gezien in de trein hoor en ik reiste sleeper class op meerdere lange trajecten. De tas nam ik in bed en met een klein slotje erop ( want je moet ook weleens naar de wc). Paspoort, groot geld, bankpasje op je lijf dragen… (ook al heb ik nooit het idee gehad dat ik zou worden gerolt, alhoewel dat lag ook aan t feit dat ik meestal een sari droeg en die hebben geen zakken :D)
Voor handige trein tips kijk je op Train travel in India - a beginner's guide |  How to buy tickets online
Daar heb ik ook dit linkje gevonden naar een superhandige site: IRCTC Indian Railways Train Reservation | IRCTC Train Tickets Online Booking at Cleartrip.com waar je oa treintijden + prijs kan vinden met een makkelijke zoekfunctie. Nog niet geboekt via die site aangezien wij pas in september gaan. ( Vorige Indiareis in India zelf geboekt wat ik nogal al een gedoe vond)
Goede reis!!

Heeft er hier misschien iemand een idee hoe je de treintickets kunt betalen vanuit Nederland. Heb op de officiele sites het hele boekingsproces doorlopen, maar het betalen lukt steeds niet. Ik kan mijn creditcardgegevens invoeren en steeds verder gaan, maar uiteindelijk blijft ie toch steeds een foutmelding geven!

Wie is het wel gelukt en hoe?!

Is me gelukt anderhalf jaar terug, moet later dit jaar wederom proberen. Heb stap voor stap gedaan wat ze hier

http://www.seat61.com/India.htm#book%20-%20from%20outside

adviseren, ook verder een uitstekende site!

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Hallo,

Even een vraagje mbt de verschillende classen…
Wie heeft welke voorkeur en waarom…? En is ‘sleeper’ de enige class waar je kan slapen…? Of kan je bij eerste class ook van je bank een bed maken…?

Alvast bedankt!

De website www.seat61.com geeft antwoord op de vragen die je stelt. Erg duidelijk!

(Wel even doorklikken naar India natuurlijk…)

Succes!

1 like

Ja inderdaad… Alles duidelijk en uitgebreid! Dankje!