Trail Machu Pichu

Volgende week start mijn reis naar Zuid-Amerika.
Graag wil ik rond april de hike doen naar Machu Pichu.
Zijn er mensen die hier tips over hebben over organisaties, wanneer reserveren etc etc.

Alvast bedankt!!

Als je de echte inca trail wil doen, dan vrees ik dat je al lang te laat bent, want het aantal wandelaars dat er per dag op mag is beperkt. Tenzij je misschien geluk hebt dat er iemand annuleert of dat het een minder druk moment is.
Ergens kan je op internet de online beschikbaarheid per dag zien, ken de website niet juist, maar als je googlet zal je hem wel vinden :).
Als de incatrail volzet is, kan je als alternatief de Salkantay trekking doen. Die gaat iets hoger en je ziet meer natuur, maar minder cultuur (Inca ruïnes). Dat heb ik me tenminste laten vertellen. En er is geen beperking op het aantal mensen op die route per dag. Bovendien kan de bagage daar door paarden gedragen worden, terwijl op de incatrail dragers moeten ingehuurd worden omdat daar geen paarden op mogen. Het is dus ook goedkoper.
Maar zelf heb ik enkel de originele Incatrail gedaan, dus ik kan niet vergelijken.
Er zijn veel lokale reisbureau’s die beide trekkings aanbieden. Wij hebben geboekt via safeinlima.com . Safeinlima is van een Belg die in Lima een guesthouse/reisbureau heeft, dus je kan het dan boeken in je eigen taal :). De naam van het lokale reisbureau in Cusco dat de trekking effectief organiseert, ben ik helaas vergeten. Maar het is een absolute aanrader: een goeie kok, gids die min of meer redelijk Engels spreekt en ze zouden de dragers enzo allemaal een redelijk loon uitbetalen.

Alvast veel plezier!

Hola Me87,

De pagina waar LaViajera het over heeft is de volgende:

http://nahuidev.drc-cusco.gob.pe/

Helaas werkt de site al een paar maanden niet meer. En neen,…hier zijn ze inderdaad zo snel niet (overheidsinstelling) met het oplossen van problemen. Als u mij, via onze site, laat weten op welke datum of data u wenst te vertrekken dan wil ik best informeren of er nog beschikbaarheid is.

Wij zijn een Nederlandse reisorganisatie gevestigd in Lima - Peru gespecialiseerd in reizen op maat en georganiseerde individuele reizen.

Als u alleen reist is er vaak nog wel een datum met beschikbaarheid maar anders dan ben ik bang dat u inderdaad wat te laat bent. Er zijn echter interessante alternatieven zoals Salkantay, Choquequirao, Lares Trail

Succes met de voorbereiding van uw reis,

MVG
CuscoPeru.NL