touristen gids met accomodaties

Is er in Argentinie (bij voorkeur Salta) een VVV waar je gidsen/boeken kan krijgen met een ruim overzicht van accomodatie in Argentinie, per provincie of plaats met een kosten indicatie?
Wij willen een auto huren en dan op de bonnefooi hotels opzoeken om te overnachten.

Dank voor de tips.

Iedere plaats heeft wel een toeristeninfo, Salta zeker. Maar je kan ook kijken op welcomeargentina.com en dan bij Salta, daar vind je heel veel info over logies, excursies, restaurants, autoverhuur etc. Suerte!

Dank voor je snelle antwoord

Kan je in Salta ook toeristen info krijgen voor andere regio’s als Mendoza, Bariloche en alles wat er tussen zit? Dan kunnen we iedere avond bekijken waar we de dag er na zullen overnachten op onze tocht naar het zuiden.

De toeristeninfo is lokaal, dus ik denk niet dat je informatie over andere plaatsen in Salta kan krijgen, hooguit wat algemene info. Dan kan je toch beter op de genoemde site kijken of uiteraard hier op wereldwijzer zoeken of vragen :wink:

Hola Elrosso,

Ik denk zelf ook dat je beter websites kan raadplegen, deze zijn veel meer up to date dan een boekje. Een gidsje helpt je natuurlijk wel om bv over een bepaalde streek het een en ander te weten te komen. En die zijn er zeker…
Zelf wonen wij in Salta en inderdaad de VVV hier is eigenlijk alleen gespecialiseerd in Salta en omgeving.
Zelf raadpleeg ik altijd www.tripadvisor.com voor overnachtingen… hotels ,B&B´s, hostels ect. ze staan er allemaal op, en in alle soorten en maten met kritieken van reizigers,prijzen ect…
Wij staan er zelf bv ook op…
Misschien heb je er iets aan…

Veel plezier met je voorbereiding!!

Saludos
Alex y Rijkje
San Lorenzo (Salta)
www.lacasahernandez.com.ar
www.tripadvisor.com

Dank voor alle reacties. Waar het ons om gaat is dat we in de auto een gids hebben liggen waaruit we een keuze kunnen maken wanneer we willen overnachten. Kom je in een plaats, kan je kijken welk hotel in de buurt, betaalbaar en op een interessante plek is.

Veelal is het lastig om dan internet te vinden. En de avond ervoor weten wij niet waar we de nacht erna zullen verblijven. Vandaar onze vraag.

Koop in Buenos Aires bij de grotere boekhandels of bij een YPF tankstation de gedrukte “YPF gids”. Dit is een erg handig boekwerk met allerlei info en dat over restaurants/hotels per plaats. Wél in het Spaans natuurlijk.

Suerte,

Jan

Of gewoon de Rough Guide en Lonely Planet mee natuurlijk, hoewel veel informatie (vooral mbt prijzen) al snel verouderd is…

Dank jullie wel wederom. De Lonely Planet hebben wij al in de pocket. Die gaat met ons mee alsof het de bijbel is, maar dan op waarheid gebaseerd:biggrin:

De YPF is denk ik wel een goede tip. Gaan we eens bekijken in de boekwinkel al daar.