Tour operators in Bangkok

Ik ga begin april 10 dagen naar Thailand met 4 vrienden. Omdat we maar weinig tijd hebben willen we graag van te voren een rondreis in Thailand boeken via een Thaise tour operator. We willen graag eerst een paar dagen naar Chiang Mai, en daarna ook nog even de grens over naar Siem Reap (Angkor Wat). We willen zoveel mogelijk over land doen om veel van het land te zien, maar 1 of 2 vluchten zou ook geen probleem zijn. Kent iemand goede tour operators in Bangkok die een dergelijke rondreis kunnen helpen organiseren. Weet iemand of er ook tour operators zijn die vanuit Bangkok met een auto/busje een trip naar Siem Reap in Cambodia kunnen organiseren, of mogen Thaise auto’s niet de grens met Cambodia over?
Groetjes,
Nancy

Ik boek altijd via Greenwood. Kan je ook nog Nederlands praten als je om zo’n medewerk(st)er vraagt. Nog niet teleurgesteld.

Green Wood Travel is idd een aanrader (www.greenwoodtravel.nl).

Of kijk eens op www.bezoekthailand.nl, ook een reisorganisatie in Bangkok…
Of evt. Vieng Travel, www.viengtravel.com (werken ook Nederlanders).
Of Special Journey (www.specialjourney.com) (ook NL management).

Heb ooit nog eens gesolliciteerd bij Exotissimo, zijn ook gespecialiseerd in Azie, bieden een mooi product aan: http://www.exotissimo.com/ dus daar kan je ook nog eens kijken…

1.opgelet-14/4 is het thaise Nw jr=songkran, dat fameuze watersmijtfestival. een paar dagen tevoren breekt de hel los en is heel Thaild op reis en alles volzet. en leuk is het weer dan bepaald niet. geldt trouwens OOK voor Camb.
2.je hebt amper hulp nodig voor deze route-enkel wat vliegtickets boeken., bvb de discoverypass met BKK-air. Inderdaad; Thaise auto’s mogen (dwz als huurwagen) NIET de grens over. Bovendien spelen er momenteel allerlei ruzie-achtige verwikkleingen tussen Thai-KHmer-hoe het er dan voor staat weet niemand-het kan wel compleet gesloten zijn. Wat een reisburo je aan tijd bespaart bij DEZE route is mij een compleet raadsel-dat wat zij doen kan je net zo goed zelf met het www.
3.iedereen zal wel beginnen te roepen over de zgn. slechte weg in Camb: grens-SReap-dat is verleden tijd. weg inmiddels vrijwel geheel gerenoveerd en snel te doen in normale auto/taxi/bus. het hele verhaal; www.talesofasia.com
4.het zal wel komen omdat ik hier al veel langer kom-maar verwacht niet te veel van overland reizen-als je echt nog nooit rijstvelden en kokospalmen hebt gezien misschien de 1e 20/25 km-daarna is het allemaal hetzelfde.

Volgens alle gegevens die je geeft woon je volgens mij daar. Iets anders dan Belgie, toch?

gr.

Hoe ziet dat eruit een rijstveld??? ik zou het niet weten,graag je deskundige uitleg,kan misschien iets bijleren wie weet.gegroet:georgessiam.

Hoi,

Bedankt voor alle tips. Ik ga gauw de websites van de tour operators bekijken. Ik vlieg 11 april weer terug, dus ik hoop dat ik alle heisa rond het Thaise nieuwjaar net misloop.

Groetjes,

Nancy

Songkran begint reeds een dag eerder, 13 april. Reis zelf deze periode naar Thailand, zodat we nieuwjaar in de Isan kunnen vieren :slight_smile:
Idd vervoer tijdig reserveren tijdens het Thaise Nieuwjaar, want alle Thai reizen ook zelf naar huis deze periode.

Welnee, het is geen heisa. Wij zijn bewust dit jaar in die periode naar Thailand gegaan. We hebben gezien hoe de Thai in Koh Chang hun nieuwjaar vierden. En ja, loop je voorbij dan zit het er in dat je een lading water naar je toe krijgt. Maar dat wisten we van te voren. Maar als ik een ander iemand op dit forum lees dan is het een vervelend iets. Dat is niet zo anders moet hij/zij weg gaan. Ze zijn wel gesteld op respect met hun dagen.

groeten

hoi,

Een aanrader is om eens te kijken en informeren bij www.lets-tour-bangkok.com
Een reisbureau van 2 thaise zussen, die alles super voor je regelen.Ze spreken vloeiend engels en kunnen je alles van de thaise cultuur en bijzondere plaatsen laten zien.Een echt leuke ervaring!