Tips voor Alaska met camper?

Hallo,

w9ij hebben plannen opgevat om met een camper alaska te gaan verkennen em ook beren te spotten.

heb er iemand tips routes bezienswaardigheden.
Getracht bij het amerikaans verkeersbureau informatie te krijgen, maar dat schiet niet op

Hoi,

Goed plan.

Hoe lang ga je en mag je met de camper op gravel wegen???

Alaska heeft niet zo heel veel wegen. Vanaf Anc richting zuiden. Seward kun je een leuke boottocht maken naar een getijde gletsjer met grote kans op walvissen en orka’s. Homer (spit) is levendiger als Seward. Ideaal voor een vis trip. Je kunt daar ook een trip maken naar Kachemak state park, één van mijn mooiste. Vanaf Anc naar het noorden. Denali NP is een must. Alleen toegankelijk met een park bus. Hier heb je grote kans op vele soorten wildlife. Het park herbergt de hoogste berg van Noord Amerika, hoop op helder weer. Als je verder rijd kom je in Fairbanks, grote industriestad. Niet echt bijzonder. Vanaf Fairbanks kun je richting de beaufort sea, gravel weg.
Je kunt ook verdeer rijden bij Fairbanks en dan kom je in Delte Junction.
Je kunt in Delta Junction kiezen om naar Tok/Canada te gaan of om naar Glenallen/Valdez te rijden.
Ik zou ook zeker Wrangell NP meenemen. Veel en lange gletsjers. Iets ten zuiden van Glenallen.
Is wel een gravelweg. Mc Carthy is erg leuk en je hebt daar een oude kopermijn, erg indrukwekkend.
Je kunt daarna nog naar Valdez rijden schijnt Alaska’s mooiste weg te zijn. Vanaf daar kun je de boot op richting seward/Whittier of terug rijden en dan bij Glenallen weer richting Anc te rijden, mooie route met uitzicht op de Chucagh Mountains.

Een hele goede plaats om beren de kijken is Katmai NP. Dit is alleen per vliegtuig te bereiken. Vanaf Homer geloof alleen als dagtocht en vanaf Anc. Niet goedkoop, een vlucht kost al gauw $ 500,–. Beste tijd is in de maand juli vanwege de zalmtrek. Je kunt er ook nog een busreis maken naar de valley of 10.000 smokes.

Groet Erik

In mcCarthy moet je zeker ook een rondvlucht maken. Mooier krijg je ze niet.
Iets van 170 dollar pp voor 70 minuten maar absoluut de moeite waard.

Wij zijn in 2007 voor het eerst in Alaska geweest en in 2009 teruggeweest.

Wij hebben in 2007 zo ongeveer de route gereden die Schepjedebij aangeeft. Van Anchorage eerst richting Fairbanks, paar dagen Denali NP, vandaar terug richting Chitna/McCarthy. De weg was toen nog zo slecht tussen Chitna en McCarthy dat wij de auto in Chitna hebben laten staan en naar McCarthy gevlogen zijn. Klein stukje, maar prachtige uitzichten.
In McCarthy kwamen we tijdens het wandelen ook de eerste zwarte beer tegen op ons pad. Hele mooie natuur daar.

Van daar uit zijn we naar Valdez gereden. De hele weg van Fairbanks naar Valdez is echt supermooi en als je in Alaska bent, moet je die weg absoluut meenemen.
Wij zijn daarna de MatSu vallei nog ingereden en hebben de Hatcher pass gedaan. Je kunt er met een camper over, maar ook hier is het langzaam rijden vanwege de kuilen (het is een zandweg).
Van daar zijn we doorgegaan naar Seward - absoluut de langste boottocht doen van Kenai Fjord Tours, adembenemend mooi. En daarna naar de Noordwestkant van het Kenai schiereiland, naar Homer. Daar hebben we uiteindelijk in 2009 een dagtrip gedaan naar Katmai om de bruine beren te zien (lukte in 2007 niet vanwege laaghangende bewolking). Kost wel wat, wij hebben de dagtocht met Emerald Air gedaan, maar er zijn ook tochten van een halve dag. Opnieuw een onvergetelijke ervaring.

We hebben op flickr van onze reizen foto’s staan, mocht je een idee willen krijgen: www.flickr.com/photos/iorusandbela.

En we zijn nog lang niet uitgekeken daar.
Heel veel plezier!