Tips gevraagd regelen privésafari Uganda, Kenia, Tanzania

In het na- einde van het jaar 2010 wil ik een reis gaan maken in Oost Afrika, mijn doel is voornamelijk spotten van wild in een periode van 3-4 weken.
Uganda voor de berggorilla’s en vervolgens gelijk door naar Kenia/Tanzania voor het bezoeken van een aantal wildparken.
Ik wil een privesafari doen met het liefst nog 1 persoon (die ik nog moet gaan vinden ;-)…) en het hoeft niet luxe te zijn. Slapen in tenten vind ik prima, misschien een enkele keer een lodge maar ik wil wel graag eindigen op Zanzibar om daar een aantal dagen bij te komen van de reis.
Wie heeft er tips voor mij omtrent goede, betrouwbare maar niet onwijs dure organisaties om zo’n trip bij te boeken? Ik wil uiteraard een aantal locaties van te voren vastleggen maar hoef geen dag- tot dag planning.
Vandaar dat ik graag ga voor de flexibiliteit van een privé-gids (ga dus niet zelf rijden!).
Ik zou bv ook wel graag voor een locale organisatie willen gaan, maar ben daar dus niet in thuis en weet niet zo goed waar ik op moet letten. Daarbij begrijp ik dat prive-gidsen niet altijd mee de grens overgaan?
Dus mocht je hier ervaring in hebben of iemand weten die dat heeft zou je mij er enorm mee helpen.

Any useful tip is welcome, alvast bedankt!

zie:

voor specifieke vragen weet je me te vinden.

Hi Debby,

Ik heb zelf afgelopen april een groepsreis gemaakt door Uganda met Matoke Tours en daarna verlengd op Zanzibar. Dit was allemaal prima geregeld. Matoke Tours bied ook prive reizen aan en van verhalen van personen die ik daar ter plekke tegen kwam, die bezig waren met een prive reis heb ik vernomen dat dit ook allemaal goed beviel! Een voordeel is dat ze zowel in Nederland als in Uganda een kantoor hebben. Ze zijn een echte Uganda specialist maar organiseren daarnaast ook reizen door Tanzania/Zanzibar. Door het jaar heen geven ze ook een aantal infodagen, voor meer informatie kun je ook altijd even op site kijken: www.matoketours.nl

Veel succes!

Groetjes, Denise

Voor Kenia: http://www.kenyansafariholidays.net/

Good luck!!

Vraag is inlichtingen bij magical safaris link staat hier boven :zon02: