Thailand met kinderen

Wij gaan, na een aantal keer met zijn tweeën, deze zomer met onze kinderen (7&10 jaar) een maand naar Thailand.
Vlucht is geboekt, hotel in Bkk ook.
Heb ook guesthouse in Kanchanaburi; VN guesthouse, geboekt. Twijfel slaat toe want er is geen zwembad. Heeft iemand een goed en betaalbaar alternatief?

We hoeven niet super lowbudget, maar mega luxe vinden we ook niet nodig. Kortom wat meer comfort dan we vroeger, zonder kinderen deden.
Plan is daarna Ayutthaya, door naar Chiang Mai. Tips voor leuke guesthouses met zwembad? En door naar strand/ natuurpark. Waarschijnlijk rond Hua Hin.

Hoi,

wij gaan in mei naar thailand met 2 kids (8/10jr). Vlucht geboekt (china airlines) en twee nachten in BKK (Lamphu Tree House hotel).

we willen ook naar Kanchanaburi gaan en daarna Chiang Mai.

In kanchanaburi kwam ik zelf de volgende hotels tegen (we zijn nog niet geweest, dus voor wat het waard is…). Allemaal wel duurder dan de prijsklasse van VN Guesthouse, maar wij willen graag met zwembad.

Xanadu, mooi resort 2200bath voor familie kamer. Mooi plekje buiten Kanchanaburi: http://www.xanaduresort2008.com/index.htm

Wil je een bijzondere ervaring kijk dan eens op:

http://www.riverkwaijunglerafts.com/

http://www.hintokrivercamp.com/kanchanaburi_hotels/rates_and_reservations/en

http://www.riverkwairesotel.net/

duur maar luxe:
http://www.orientalkwai.com/index.php?lay=show&ac=article&Id=419951

groeten, sander.

Wij waren 2 weken geleden in de River Vieuw Lodge in Chiang Mai. Ligt aan de rivier de Ping en heeft een zwembad en een fijne tuin. Grote kamers, stil maar vlakbij de avondmarkt.

Wij zijn twee jaar geleden naar Thailand met onze kinderen geweest die toen 5 en 7 jaar oud waren.

Van Bangkok (overnacht bij http://www.newsiam.net/) zijn we naar Chiang Mai met de trein gegaan. Daar heb ik echt een aanrader als overnachtingsadres http://www.liamsuandokmai.com/. Niet groot en wordt gerund door een Belgische vrouw.

Daarna zijn we via het Elephant Nature Park (http://www.elephantnaturepark.org/) naar Chiang Dao gegaan. Daar hebben we overnacht bij http://nest.chiangdao.com/. Chiang Dao Nest 1 heeft een zwembad. Erg leuke omgeving om met de scooter te verkennen. Warmwaterbronnen, grot, tempels etc.

Daarna zijn we via Bangkok naar Kao Yai Nat park gegaan. Tour geboekt via http://greenleaftour.com/index.html en overnacht in naastgelegen hotel. We hadden geen zwembad maar mochten gebruik maken van een private pool bij een luxe villa.

Daarna naar Kho Chang en overnacht op het strand en met zwembad http://www.siambeachresort.in.th/.

Voor meer info kan je ons reisverslag lezen http://tsjiktsjak.weblog.nl/page/5/. Ook kan je kijken voor tips op http://www.thailandmetkinderen.nl/. Wij hebben daar vooral gebruik van gemaakt voor de overnachtingsadressen.

Heel veel plezier!

Wij zijn in augustus 2011 in Chiang Mai geweest en hebben daar in Top North Hotel ( niet het geusthouse doen) gezeten met zwembad en een goede kamer en erg centraal gelegen.
En voor een goede prijs 800 bth per nacht inc.ontbijt en werden van het vliegveld opgehaald.
Ook in Kanchanaburi geweest verbleven in Geusthouse Noble Night ook hier hebben ze een fijn zwembad en een goede prijs 750tbh per kamer .
Hier ook zeker de tour doen naar de waterval en the bridge 1 dag.

Veel plezier en hopelijk hebben jullie hier iets aan.
Wij gaan ook weer richting Thailand in augustus.

1 like

Twee weken geleden voor werk een nachtje op de Jungle Rafts geslapen, zeker leuke ervaring voor 1 nachtje. Houd er rekening mee dat er geen electriciteit is dus ´s avonds wordt alles verlicht met olielampjes. Mocht je daarheen gaan, dan is het mss het beste als een van de ouders de kamer deelt met een van de kinderen.

Hintok is niet goedkoop, maar idd ook een leuke plek om te overnachten, dichtbij de Hellfire Pass, en je slaapt in luxe tenten.

Resotel is aardig, maar Jungle Rafts en Hintok zijn m.i. specialer.

Overnachten bij Evelien en Djo heb ik een paar jaar geleden gedaan (Oriental Kwai Resort). Prachtige bungalows direct aan de rivier, met mooi zwembad. Evelien en Djo zijn een goede gastvrouw/gastheer. Resort staat ook zeer goed aangeschreven op Tripadvisor.

In Chiang Mai wellicht het Chiang Mai Gate Hotel, een eenvoudig hotel met zwembad, voor 900 Baht per nacht inclusief ontbijt.

Hoi, bedankt voor je reactie. Sliepen jullie op een kamer? Werd er moeilijk gedaan over het bijplaatsen van bedden? Zit net op site van top north te kijken.

Xanadu vinden we te ver van kanchanaburi en je overige opties te duur, te toeristisch. Hebben we in het verleden al gedaan. Bedankt voor de tips.

@NaarThailand,

hahaah jullie zijn blijkbaar vaker in Thailand geweest? Misschien hebben jullie tips voor ons? Wij gaan de eerste keer (in mei):

  • BKK
  • Kanchanaburi
  • Ayuthaya
  • overnight sleeper
  • Chiang mai
  • vlucht naar zuiden
  • eiland (weet nog niet welke)

Hebben jullie goede tips (hotels, leuke plekjes) voor ons?

groeten, sander.

Kijk eens op zoover,Guesthouse Liamssuandokmai,Chiang Mai,groetjes uit Thailand,Maria.:cheer:

1 like

Iedereen bedankt voor alle reacties.
Wij zijn eruit. In Kanchanaburi wordt het sabai@kan resort. Goede centrale ligging, mooie kamers, zwembad. Het heeft wel zin niet direct de aangeboden prijs te accepteren. http://sabaiatkan.com [YOUTUBE]

In Chiang Mai hebben we gekozen voor Awanahouse. Zeer centrale ligging, hoge waardering op zoover en tripadvisor en goedkoop. http://Awanahouse.com

Nu 3 nachten over om van Kanhanaburi in Chiang Mai te komen.
Na Chiang Mai naar het strand. We denken aan Dolphin bay. Iemand ervaring? Zie wisselende ervaringen namelijk.

Hoi Sander,
Dit is voor het eerst dat we met onze kinderen gaan. Dus het is al even geleden.
Gaan jullie ook met kinderen? Hoe oud zijn ze?

Wij hebben nu vooral voor hotels en guesthouses gekozen met zwembad. Een lager reistempo.
Voor Kanchanaburi hebben we nu gekozen voor Sabai@kan resort: http://sabaiatkan.com
En in Chiang Mai voor Awana house. Ligt in de oude stad, heel centraal gelegen, goede recensies en niet duur. http://Awanahouse.com
Veel plezier met alle voorbereidingen.

Een minder betaalbaar alternatief voor Kanchanaburi, maar zeker 1 van de hoogtepunten van de reis kunnen inderdaad de Jungle Rafts zijn. Voor zowel de ouders als kids een unieke ervaring.

Zelfs de bootreis om er te komen is al prachtig.
Ook het eten is hier van prima kwaliteit, in de avond is er een optreden van de bevolking van het nabij gelegen Mon-village, welke de Mon-dance zullen uitvoeren. Mon-village zelf is ook leuk om eens te bezoeken.

@Naar Thailand,
Onze kids zijn 8 en 10jr oud. Zwembad is inderdaad ivm de kids een sterke wens. Leuke tips voor hotels hebben jullie gegeven.

@Zaan,
De junglerafts willen we idd misschien wel doen. Twijfelen nog een beetje, wel redelijk prijzig.

gr, sander.

Logisch, hadden wij ook. Maar achteraf toch blij dat we het wel hebben gedaan!

Hoi allemaal,

vraag aan ieder: wat hebben jullie vooraf wel geboekt en wat doe je daar ter plekke. Wij hebben ook kinderen (15-17, weliswaar). We twijfelen: veel vastleggen, of juist niet…?

bedankt!

Hee Nannyk,

Voorpret is iets wat je je niet moet laten ontnemen. Ik zou zeggen:
Hier kijken , daar kopen. Bereid de reis goed voor, met een los-vast schema. Je weet van te voren naar welke bestemmingen je wilt, alleen nog niet hoelang.
Per stad of bestemming kies je van te voren twee overnachtingsopties uit, je favoriet en een backup voor als deze vol is.

Zo te zien wil je deze zomer, en dan komt het zelden voor dat hotels vol zitten.
Het grootste nadeel van vooraf alles dichttimmeren is dat je soms moet blijven zitten waar je het wel gezien hebt, en wegmoet waar je nog wel een paar dagen zou willen blijven. Uigezonderd de piekperiode rond kerst en nieuwjaar is reserveren vrijwel altijd onnodig.

Hans.

Bedankt,
Geldt dit ook voor bijv. Een binnenlandse budgetvlucht van bijv bkk - eiland en retour?

Hee Nannyk,

Ik zou het niet op die paar tientjes laten aankomen, liever ergens zijn waar je wilt, dan ergens waar je minder graag wilt.

Hans.

Hebben jullie nog een tip? Wij willen van Kanchanaburi naar het noorden. Chiang Mai is het doel, maar hebben drie nachten om er te komen. Is het handig om van Kanchanaburi naar Sukothai te reizen of slaan we dan echt iets over. Ayutthaya slaan we dan bewust over. Hoe komen we van Kanchanaburi in Sukothai? Iemand goede tip?