Taiwan

Wie heeft ervaring met zelfstandig rondreizen in Taiwan.
Weet iemand daar een reisagent waar je treintickets e.d. kunt reserveren.
En info kunt krijgen over de recente aardbeving en begaanbaarheid van het gebied?

Wat betreft het rondreizen: ik heb er pas één keer echt rondgereisd, de andere drie keer ben ik in Taipei gebleven maar heb toen wel een paar wat dagtrips buiten de stad gemaakt. Treinen zijn geen probleem, geen toestanden zoals in mainland China, je kan gewoon naar het station gaan en een kaartje kopen.

Er zij twee (helaas niet altijd even handige) online reisplanners:
[ul]
[li]Voor de gewone treinen: http://163.29.3.92/twrail/EN_QuickSearch.aspx [/li][li]Voor de hogesnelheidstrein: https://www.thsrc.com.tw/en/TimeTable/SearchResult [/li][/ul]

Overigens kunnen bussen ook nog een prima alternatief zijn, en voor sommige bestemmingen sowieso pure noodzaak, alleen zou ik niet weten waar je daar goede informatie over kan vinden.

Informatie over het land is in mijn ervaring sowieso vaak wel wat lastig, zeker als het ook nog actueel moet zijn. Daaraan merk je toch wel dat westers toerisme naar Taiwan nog in de kinderschoenen staat. Je zou wellicht contact op kunnen nemen met het Taiwan Tourism Bureau, die timmeren al een aantal jaren behoorlijk aan de weg. Of anders wellicht met het NTIO, bij gebrek aan een ambassade de officiële Nederlandse vertegenwoordiging in Taiwan.

Maar let het gebrek aan goede informatie je zeker niet afschrikken, want Taiwan is een geweldig leuk land, dat mede door z’n bescheiden omvang toch heel makkelijk zelfstandig te bereizen is. Er is genoeg te zien, het eten is geweldig, en afgezet tegen de hoge levensstandaard is het prijsniveau erg laag. Het heeft wat mij betreft maar één groot nadeel: ik kan niet zo best tegen het klimaat daar…

Dank voor je info, trein sites zijn zeker handig,
groet, Marijke