Stage Curacao (jullie tips heb ik nodig)

Hey allemaal,

In mijn derde jaar van de opleiding Vastgoed en Makelaardij, wil ik een stage gaan lopen bij een projectontwikkelaar op Curacao en heb al wat namen en mensen die mij kunnen helpen met een stageplek.

Echter omdat ik geen bemiddelingsbureau heb ingeschakelt en nooit eerder stage op Curacao heb gedaan, wil ik om jullie hulp vragen en vooral de hulp van mensen die eerder zelf alles geregeld hebben voor een stage op Curacao.

Hieronder mijn vragen:

  1. Moet ik voor een stage van 22 weken een werkvergunning/verblijfsvergunning, etc. regelen? En hoe gaat dat?

  2. Wat zijn veilige buurten voor huisvesting, zodat ik dit in me stagecontract kan opnemen. I.v.m. dat het bedrijf de huisvesting regelt?

  3. Wat heb ik ongeveer per maand nodig voor 1 persoon qua eten en drinken, kleding en uitgaan?

  4. Wat zijn andere specifieke dingen die ik absoluut moet regelen en niet mag vergeten (huisvesting en vervoer wordt geregeld door het stagebedrijf)?

  5. Wat zijn dingen die ik absoluut moet doen tijdens de periode op Curacao of naar welke plekken moet ik zeker heen, zoals welke cafe’s, restaurants, attracties, etc.

Heeft niemand tips?

Hey,

Ik heb 5 maanden stage gelopen in Curaçao, van vorig jaar augustus tot en met januari dit jaar. Het is zowieso uitstekend bevallen! Dus als je de kans krijgt, zeker doen! Ik zal proberen zo’n volledig mogelijk antwoord te geven op je vragen.

  1. Nee, ik geloof dat dat pas vereist is als je langer dan een half jaar gaat werken op het eiland (dit weet ik niet helemaal zeker, maar ik heb 18 weken daar gewerkt en ik hoefde het niet).

  2. Er zijn maar weinig buurten waar je niet moet komen. De enige wijk die mij werd afgeraden was Seru Fortuna. Wat betreft de criminaliteit valt het echt wel mee hoor. Hier in Rotterdam of Amsterdam ga je toch ook niet bepaalde wijken in? Ik heb gewoond in de wijk Dominquito (aan de Anasaweg), een wijk waar zowel Nederlanders als locals wonen, een mooie buurt.

  3. De kosten kunnen verschillen. Het ligt er ook aan of je een auto huurt. Openbaar vervoer is wel heel goedkoop, met het busje ben je voor een euro aan de andere kant van Willemstad. Je bent ongeveer 600 gulden per maand kwijt voor een kamer (ga maar uit van 250 euro). Eten kan echt heel goedkoop. Uit eten is spotgoedkoop, en kwalitatief heel goed! Bij sommige restaurants heb je een goede maaltijd voor 4 euro! Uit eten is dan ook vaak goedkoper dan zelf koken. Uitgaan is wel te vergelijken met hier, de entree is niet duur, maar de drank misschien net wat duurder, al heb je wel veel happy hours. Het ligt er maar aan hoe je leeft, ik deed dat nogal ruim :smiley: 5 keer per week uit en een eigen auto.

  4. Kom ff nergens op.

  5. Je hebt echt schitterende stranden op Curacao, bijv. Porto Mari, Daaibooi, Grote en Kleine Knip en nog veel meer. De mooiste liggen allemaal bij Westpunt, aan de andere kant van het eiland, dit zijn meer de natuurlijke stranden en niet de commerciele zoals Mambo.
    Verder:

  • De Christoffelberg beklimmen
  • Snorkelen / duiken
  • De boca’s, Watamula
  • Een trip naar Aruba en/of Bonaire. Een retourvlucht is heel goedkoop. Terwijl de eilanden heel dicht bij elkaar liggen, zijn ze toch erg verschillend.
  • Uitgaan bij Mambo, The Sopranos Piano Bar, Cinco, Zanta (bestaat geloof ik niet meer), De Nachtwacht etc. Je kan ook trouwens goedkoop drank krijgen in casino’s.
  • Goedkoop uit eten kan o.a. bij De Tropen, Het Wilhelminaplein en Goodfellas.

Groeten,

Robbie Campo

Nog een vraagje. Heb op de website van het antillenhuis een formulier gevonden voor de verklaring van rechtswege. Is dit het formulier wat ik moet invullen om een werkvergunning te krijgen voor mijn stage.

Heb wel gezien dat je bij een stage het volgende mee moet sturen:

  1. Kopie van geldig paspoort
  2. Kopie geboorte uittreksel (niet ouder dan 6 maanden)
  3. Bewijs van goed gedrag (niet ouder dan 3 maanden)
  4. Voor een stagiair nog: stageovereenkomst ondertekent door onderwijsinstelling in Nederland, stagebedrijf en stagiair en bewijs van inschrijving bij de onderwijsinstelling in Nederland.

Heb ik als ik dit alles heb ingevuld mijn werk- en eventueel indien nodig mijn verblijfsvergunning?

Vriendelijke groet,
Richard