Sopi di yuwana (soep)(Leguaan)

Ingrediënten

[ul]
[li]1 flinke leguaan[/li][li]1,5 liter leguaan bouillon (eventueel is kippenbouillon een goed alternatief)[/li][li]2 bouillon blokjes (kippen)[/li][li]1 teen knoflook[/li][li]1 lenteui[/li][li]1 tomaat, in stukjes[/li][li]1 ui in grove stukken gehakt[/li][li]1 groene peper, grof gehakt[/li][li]1/4 witte kool[/li][li]1 eetlepel komijn[/li][li]1 snuf nootmuskaat[/li][li]zout en peper[/li][li]eventueel voor de liefhebbers vermicelli[/li][/ul]
**Hulpmiddelen **

Flinke pan en benodigdheden om de leguaan te villen.
Voorbereiding

Dood de leguaan, vil hem (hiervoor kan je de basisbereiding voor het villen van ratten aanhouden) en snijd het vlees in kleine stukjes. Trek van de het karkas, de staart en de kop een bouillon.
Bereidingswijze

Doe in een grote pan de bouillon te samen met de blokjes, knoflook, lente-ui, groene peper en de kool. Breng dit aan de kook en laat het een half uur zachtjes sudderen. Voeg de stukjes leguanenvlees toe en laat dit alles nog een half uurtje sudderen tot het vlees gaar is. Haal de pan van het vuur en zeef de bouillon. Haal het leguanenvlees eruit en verwijder de laatste botjes. Zet de bouillon weer terug op het vuur en voeg alle kruiden naar smaak toe. Voeg (als je daar liefhebber van bent ook de vermicelli toe) de leguaan toe en warm de soep goed door.
Serveertips

Serveer de soep met funchi (maismeelpuree; er staan een aantal recepten op Smul hiervoor. Toevoeging aan die recepten: zing er het volgende liedje bij wanneer je het stampt: Un pa mi, un pa bo, un pe? (een voor jou, een voor mij, een voor hem).