Vipavasoep

Bereidingstijd:30-60 minuten
**Aantal personen:**4
Keuken:Bulgaars
**Smaak:**Zoetzuur
Techniek:Koken
**Soort gerecht:**Soepen

Omschrijving

Pittige bulgaarse zuurkoolsoep (maaltijdsoep )

Ingrediënten

200 gram witte bonen uit een pot
200 gram in blokjes gesneden aardappelen
500 gram zuurkool
1.1/2liter runderbouillon
250 gram mager gerookt spek in blokjes
1 rookworst
2 teentjes knoflook
2 dl zure room
1 eetlepel aardappelzetmeel
40 gram boter
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

De aardappel samen met de zuurkool en de knoflook (fijn gesneden )opzetten in de bouillon en aan de kook laten komen
daarna het vuur zacht zetten en ongeveer 15 zachtjes door laten koken ,ondertussen de witte bonen fijn malen de spek goudbruin bakken en uit laten lekken
voeg nu de bonen massa samen met de gebakken spek bij de zuurkool massa en laat nog 10 min zacht door trekken
roer het aardappel zetmeel door de zure room
snij de worst in plakjes
roer de roommassa door de soep doe de rookworst er bij in en laat nog ongeveer 5 min zachtjes door trekken op smaak brengen met peper en zout
serveren met warm bruin brood