Bereidingstijd:10-20 minuten
Keuken:Bulgaars
**Smaak:**Zoet
Techniek:N.v.t.
**Soort gerecht:**Nagerecht
Omschrijving
In Bulgarije weet men alles van zoetigheid; maak deze nougat maar eens; dit recept is goed voor 45 zoetigheden
Ingrediënten
-2 eiwitten
-1 pakje vanillesuiker
-250 g honing
-125 g suiker
-125 g gemalen hazelnoten
-100 g gemalen walnoten
-2 th lepels rozenwater
-90 ouwels (doorsnede 5 cm)
Bereidingswijze
-klop de eiwitten zeer stijf
-schep de vanillesuiker erdoor en zet dit weg in de koelkast
-in een pannetje de honing en de suiker op een matig vuur al roerend bruin en draderig laten worden
-neem het pannetje van het vuur en roer de eiwitten erdoor en schep de hazel en walnoten erdoor
-smeer het mengsel 1 cm dik op de helft van de ouwels
-met een tweede ouwel afdekken
-laat ze 3 a 4 dagen op kamertemperatuur drogen
-de nougat blijft soepel, hij wordt niet helemaal stevig
Serveertips
Heerlijk bij de koffie of thee