Bulgaarse gehaktschotel

Bereidingstijd:10-20 minuten
**Aantal personen:**4
Keuken:Bulgaars
**Smaak:**Hartig
Techniek:N.v.t.
**Soort gerecht:**Hoofdgerecht
**Hulpmiddelen:**Hapjespan

Omschrijving

Varianten;Bij deze Bulgaarse gehaktschotel mag u best minder gehakt nemen en meer ontbijtspek.U kunt voorts naar smaak op het laatst een flinke scheut tomaten ketchup toevoegen.Wenst u een meer gebonden schotel,voeg danna het bakken 1of2 eetlepels bloem toe.Nadat u goed geroerd heeft,schenkt ubij het mengsel zoveel water tot u een kokende gladde saus heeft verkregen.

Ingrediënten

400gram aangemaakt gehakt.(half om half)1grote ui.1groene paprika.100gram champignons.50gram ontbijtspek.50gram boter.zout,peper,100gram zoetzure Bulgaarse salade.

Voorbereiding

Snijd de ui in reepjes. Was de paprikas,en verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze eveneens in reepjes.Was de champignons en snijd ze in grove plakken en het ontbijtspek in dobbelsteentjes.

Bereidingswijze

Fruit de uisnippers en het ontbijtspek langzaam in de boter goudgeel.Vorm ondertussen van het gehakt balletjes ter grote van soepballetjes,Zet het vuur nu even hoog en voeg aan de ui en het ontbijtspek de gehaktballetjes,de champignonschijfjes en de reepjes paprika toe.Laat alles even aanbakken en strooi er dan wat zout en peper over.Sluit de pan af met een deksel,draai het vuur laag en laat het geheel nog 10 minuten nastoven.Vlak voordat u de Bulgaarse gehaktschotel opdient,voegt u de half-uitgelekte salade toe.

Serveertips

Serveer bij deze schotel droge witte rijst.