Bereidingstijd:20-30 minuten
**Aantalpersonen:**4
Keuken:Bulgaars
**Smaak:**Anders
Techniek:Bakken
**Soort gerecht:**Hoofdgerecht
Ingrediënten
1 dl olijf-, zonnebloem- of maisolie
5 uien, gepeld en in ringen gesneden
500 g tomaten, ontveld, ontpit en in stukjes gesneden
1 groene paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
500 g sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel suiker
2 dl bouillon
2 eetlepels citroensap
zout zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien circa 5 minuten. Voeg de
tomaten, de paprika en de sperziebonen toe. Schep alles goed door elkaar en
breng het mengsel aan de kook. Voeg de tomatenpuree, de suiker, de bouillon
en het citroensap toe. Temper de hittebron en laat het groentemengsel zonder
deksel op de pan zachtjes circa 20 minuten koken tot de groenten gaar zijn
en het vocht grotendeels verdampt is. Breng de groenten op smaak met wat
zout en peper.