Gevulde paprika's

Bereidingstijd:30-60 minuten
**Aantal personen:**2
Keuken:Bulgaars
**Smaak:**Pittig
Techniek:Bakken in oven
**Soort gerecht:**Hoofdgerecht

Ingrediënten

1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
2 schaaltjes tomaten
750 gram gehakt
1 gesnipperde sjalot
1 gesnipperd teentje knoflook
2 eieren
4 eetlepels Provencaalse kruiden
6 eetlepels olijfolie
6soeplepels geraspte Emmenthaler kaar
peper
zout

Bereidingswijze

Snij de paprika’s in twee en haal de pitjes eruit. Meng het gehakt met het sjalotje, de look, de eieren en 2 soeplepels Provenciaalse kruiden. Bestrooi rijkelijk met peper en zout . Vul de paprika’s met het gekruide gehakt. Snij de tomaten in grove stukken en leg ze in een ovenschaal. Overgiet met een scheutje olijfolie en bestrooi met de Provenciaalse kruiden. Schik hierop de gevulde paprika’s en bestrooi ze met de geraspte Emmenthaler. Zet de schotel in de oven op 170 graden en laat ze 45 minuten bakken.