Kalfskoteletten met champignons en paprika

Bereidingstijd:20-30 minuten
**Aantal personen:**2
Keuken:Bulgaars
**Smaak:**Pittig
Techniek:N.v.t.
**Soort gerecht:**Hoofdgerecht

Omschrijving

Lekker pittig.

Ingrediënten

Twee kalfskoteletten
een bosje bosuitjes
een rode, een groene en een gele paprika
250 g champignons
scheut room
olijfolie
peper
zout
(zacht of scherp) paprikapoeder
verse tuinkruiden en/of Italiaanse/Provencaalse kruiden uit een potje
rijst.

Voorbereiding

Kruid de kalfskoteletten met peper, zout en paprikapoeder. Snij de champignons, de bosuitjes en de paprikas klein.

Bereidingswijze

Braad het vlees een paar minuten aan tot het mooi bruin is en laat het daarna nog 20 minuten garen. Fruit de bosuitjes, voeg de champignons toe en laat het vocht er wat uit stoven. Voeg steeds met een paar minuten ertussen de paprikas een voor een toe. (Ik vind dat dit soort groenten snel gaan koken in hun eigen vocht ipv te stoven als je er veel tegelijk in de pan doet, en dan verlies je veel smaak). Zet ondertussen de rijst op. Kruid de groenten met peper, zout en verse tuinkruiden en/of Italiaanse of Provencaalse kruiden. Maak af met een scheut room.
Giet de rijst af en serveer.

Serveertips

Je kunt de saus zoeter en smeuiger maken door er een paar tomaten of wat tomatenpuree bij te doen. Tomatenpuree altijd mee laten koken, anders smaakt het bitter.