Slapen en wonen in de tent

Slapen in de tent.

Als je jong bent slaap je overal en is meestal een isoleermatje of een zelf op te pompen luchtbed al voldoende en is lekker goedkoop. Wil je meer comfort of als je wat ouder bent dan zijn er in verschillende diktes en prijsklassen self-inflating matrassen te koop. Ik slaap zelf het lekkerst op een schuimrubber matras met daarop een self-inflating matras en slaap dan als een prinses zelfs in het vroege voor- en late naseizoen. Veel ouderen vinden het opstaan vanaf de grond lastig en kiezen voor een stretcher en dan vanzelfsprekend voor een grotere tent.

De slaapzakken zijn er in dun en dik en in lichte en zware uitvoering en er zijn er die geschikt zijn voor de winterkampeerders.

Ook zijn het de ouderen waarvoor een toilet in de nacht heel belangrijk is en daarvoor zijn er de plasemmers met deksel. Raar? Helemaal niet. Na gebruik buiten de tent zetten en de volgende ochtend in het toilet legen en schoonmaken. Wil je dat niet dan kun je ook met je kampeermiddel dicht in de buurt van een toilet gaan staan.

Wonen in de tent.

Als je kiest voor een tent om er alleen maar in te slapen dan heb je genoeg aan een kleine tent en die heb je in diverse soorten. Wil je een tent met een woonruimte voor als het regent of als je er in het voor of naseizoen mee wil kamperen en het wat frisser is, dan is dat een goede oplossing.

Er zijn tenten met een woon en slaapgedeelte(n) gescheiden van elkaar maar je kunt ook kiezen voor 1 ruimte. Er zijn tenten waar je in kunt staan en dat is voor veel ouderen heel gerieflijk. In het woongedeelte kun je in een wat grotere tent een tafel en 1 of meerdere lichtgewicht inklapbare tuinstoelen kwijt. Een klein tafeltje aan de zijkant voor evt. een koffiezetapparaat en een waterkoker (let op mag niet meer dan ieder 500 WATT aan vermogen zijn anders slaan de stoppen door) is heel handig.

Het opslaan van levensmiddelen kan het beste gedaan worden in plastic dozen met deksel. ivm. met muizen en ongedierte. Op deze manier heb je er geen last van.

Wat elektra voor in de tent betreft zijn er kabels met een stekkerdoos te koop (bij kampeerwinkels) waar ook een zekering bij zit, speciaal voor tenters. Niet goedkoop maar wel heel handig. Denk maar aan het opladen van je mobiele telefoon en het opladen van de batterijen voor de digitale camera. Een koelbox wel of niet op elektra is niet direct nodig maar wil je een koel biertje, water of een ander koel gerecht is het wel een luxe om dat zo te kunnen pakken. Dit geldt ook voor een elektrisch kacheltje die geschikt moet zijn om in een tent te gebruiken.

Uiteraard zit er een stekker (eurostekker) aan de kabel die je dan in de electrische connectie op de camping kan steken. Koop ook een verloopstukje met een gewone stekker. De meeste campings hebben een euro-connectie maar er zijn nog campings met een gewone connectie. Kijk ook bij het kopen van een verloopstukje of hij geschikt is voor een bepaald land waar je naar toe gaat (b.v. Frankrijk). Staat op de verloop-stekkers.

Met een kacheltje (moet geschikt zijn voor een tent) wordt het al snel warm in een tent bij fris weer en de tent blijft droog. Wil je deze luxe niet dan kun je ook lekkere warme kleding aan doen en een paar dikke skisokken.
Mocht je in de kampeer-vacantie niet genoeg hebben aan de meegenomen boeken en/of spelletjes? TV kijken kan ook nog.

http://www.wereldwijzer.nl/album/data/500/medium/100_1299.jpg

Je kunt gaan uit eten maar bij de tent koken is leuk en voor de meeste gezinnen ook goedkoper. Er zijn kleine gasbranders te koop maar ook 2 of 3 pits gasbranders en zelfs inklapbare keukens. Ook handig is om onder je tent goedkoop plastic zeil te leggen dat houd je tent redelijk schoon. Niet overal is dicht plastic toegestaan maar in antiworteldoek zitten gaatjes en dan mag het vaak weer wel. Op de meeste campings is plastic toegestaan.

Een tent huren?
Tent for Rent
Huizen

Kamperen Reisforum