Shoton 25 augustus

Hallo,

wij denken eraan om misschien naar Tibet/Zuid China te gaan in Augustus/September. Nu zag ik dat er van 25 tot 31 augustus het Shoton festival is in Lhasa. Klopt het dat we hier naar toe zouden kunnen gaan zonder dat we een permit+tour moeten boeken, omdat het dus enkel in Lhasa is?

Is het ter plekke nog eenvoudig om eventueel een korte tour (+/- 4 dagen) te boeken? We willen ongeveer 1 week in Tibet verblijven en verder nog wat tijd over houden voor China (waar we al eens eerder zijn geweest, dus Chinese Muur, Terracotta leger en wat andere zaken hoeven we deze keer niet te doen).

Nee, dat klopt niet. Voor Tibet heb je altijd een vooraf georganiseerde reis nodig. Ook als je alleen in Lhasa verblijft. Anders krijg je geen permit. Eenmaal in Tibet kun je geen trips regelen naar plaatsen die niet op je permit staan. Je moet echt je hele trip van tevoren regelen. Ook heb je voor iedere dag in Tibet een gids nodig. En buiten Lhasa voor iedere dag eigen vervoer met chauffeur. Dat zijn de regels en daar kom je niet onder uit.

1 like