Schatting kosten 3 weken Japan

Hoi hoi,

Ik zou graag willen weten of iemand een schatting kan maken van hoeveel het zal kosten om ongeveer 3 weken naar Japan te gaan, dus de totale kosten inclusief:

  • Vliegreis
  • Japan Rail Pass (21 dagen)
  • Vervoer dat niet onder de JR Pass valt
  • Hostel/hotel/rokan kosten (gemiddeld)
  • Kosten eten/drinken (gemiddeld)

Ik had hier op het forum een reisschema gevonden die mij wel aanspreekt. Waarschijnlijk verander ik nog wel het een of ander, maar dan heb ik iig een beetje een basis.

Aankomst Tokyo (5 nachten) met dagtripjes naar Kamakura en Nikko
Matsumoto
Takayama
Kanazawa
5 dagen Kyoto met dagtripjes naar Nara en Gion
Koyasan
Osaka
Miyajima (Hiroshima)
2 dagen Nagasaki
Terug naar Tokyo, inclusief 1 overnachting

Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en mij een indicatie kan geven van de totale kosten.

Groetjes!

Om te beginnen zou ik kijken of je alle lange afstanden zo in kan delen dat je met een 14-daagse JRP af zou kunnen. Je zou ook nog kunnen kijken of je terug zou kunnen vliegen vanaf Kansai, zodat je begint met de dagen in Tokyo en eindigt in Kyoto/Osaka, dan moet je het met een 14-daagse JRP makkelijk redden.

Wat betreft de kosten:

[ul]
[li] vlucht: reken op zo’n €700, soms goedkoper, maar het kan net zo goed fors duurder zijn.[/li][li]JRP: 14 dagen €465, 21 dagen €595[/li][li]hotels: 1pk in een businesshotel ongeveer €70, hostels ongeveer de helft[/li][li]eten: reken op zo’n €35 per dag, kan goedkoper maar ook net zo makkelijk veel duurder[/li][/ul]

1 like

Bedankt!
Ja we gaan dan wel met z’n 2en (had ik er even bij moeten vertellen sorry!).
Ik had zelf even gekeken bij luthansa en klm voor een retourvlucht en kwam toen op 1650 euro voor z’n 2en.
Ken je een goedkope, betrouwbare vlliegmaatschappij die goedkoper is?
Ik ben pas van plan om over iets meer dan een jaar te gaan omdat het eigenlijk een kado is voor mijn vriend. Zat eerst heel erg te twijfelen tussen china of japan, maar denk dat hij japan wel leuker vind.
Maar mijn doel was om dan 7000,- om te hebben gespaard, maar hoop dat het natuurlijk goedkoper kan.
Bedankt in ieder geval voor je adviezen en suggesties!

Ik zou willen dat ik zo’n vriendin had :biggrin:

Wat betreft de vluchten, daar valt heel lastig iets van te zeggen. Ik ben al een keer voor €500 die kant op gevlogen met Finnair, 3 weken voor vertrek geboekt. Maar zoek je een andere keer, en je bent zomaar het dubbele kwijt. Er is geen peil op te trekken, die €700 die ik eerder noemde was dan ook niet meer dan een ruwe indicatie.

Voor in totaal €7.000 moet je makkelijk met tweeën drie weken door Japan kunnen reizen, en dan hoef je nog zeker niet extreem zuinig te doen.

Haha naja het is natuurlijk ook een beetje een kado voor mezelf he :wink:

Ja inderdaad, maar ik wil natuurlijk ook niet het risico lopen dat ik hotels etc allemaal al geboekt heb en dat er uiteindelijk geen ticket meer te krijgen is.
Ik heb niet zoveel ervaring met vliegtuigreizen.
Bedankt weer voor je hulp, ik zal het gewoon een tijdje in de gaten houden en kijken wanneer ik het beste de reis kan boeken.

Zoals Wizard zei, hangt het echt van het moment af wat de goedkoopste vliegmaatschappij is.
Je kunt navraag doen bij de Japande reisorganisaties in Amsterdam JTB en Tozai Travel. Zij zijn gespecialiseerd in Japan-reizen en hebben vaak ook vluchten die niet op de bekende websites staan. Tozai wil wel eens opdringerig zijn om je zo snel mogelijk te laten boeken, maar daar moet je je niets van aantrekken.

Bij KLM kun je gemakkelijk een terugvlucht vanaf een andere bestemming boeken, het kan de moeite waard zijn om hiervoor iets meer te betalen.

1 like

Oké bedankt, ik zal zeker eens navraag doen en het een beetje in de gaten houden!