santa lucia- johannesburg

Hoi,

Wij trekken volgende zomer met ons 2 kinderen (11 en 12) rond in Zuid-Afrika. We plannen een reis langs blyde river, Tzaneen, Kruger, Swaziland, Santa Lucia. We zijn nu nog op zoek naar een leuke verblijfplaats om de afstand terug naar Johannesburg te overbruggen. In de begeleide reizen gaan ze meestal via Drakenberg, maar we vinden dit nogal een grote afstand, zijn er andere mogelijkheden?
Alvast Bedankt

Sabine

Je kan in 1 dag van st. Lucia, via durban en dan naar Joburg, rijden, vroeg weg gaan. Of inderdaad ergens overnachten en de drakensbergen is een zeer mooi gebied. Kijk op www.sleeping-out.co.za voor accomodaties.

Een dagje langer in St Lucia, is trouwens een heel mooi gebied en genoeg te doen.
En dan een vlucht van Durban naar Johannesburg is misschien een optie?
Zo hebben wij het ook gedaan.

We kunnen ook de regio van Tzaneen laten vallen en drakensbergen doen. Weet je soms of de regio van Tzaneen de moeite is?

Wij (gezin met 2 tieners) gaan van Johannesburg naar Bonjaneni (ligt ergens tussen Harrysmithe en Bergville in) om daar te overnachten bij Alpine heath resort. Dit doen we om een dag naar http://www.alloutadventures.co.za/ te gaan. Ook willen we daar Royal Natal bekijken. Daarna rijden we naar een plaatsje boven Durban, volgende dag door naar St. Lucia en omgeving.

Geen idee of de planning wat is, we gaan voor het eerst, maar ik heb geprobeerd wat afwisseling op de reis te hebben. Na afloop weten we of het gelukt is…

In dat geval zou ik Tzaneen laten voor wat het is en de Drakensbergen (extra) doen! Groetjes vanuit de warme bush,

Corné van Dongen.

Amukela Game Lodge.