Çoban salatasi
2 groene biber
2 bosuitjes
1 ui (optioneel)
2 turkse komkommers
3 tomaten
peterselie (optioneel)
Alles fijnsnijden en mengen. Dressing van olijfolie, citroensap en zout.
Karisik salatasi
rode kool
wortel
groene sla
peterselie
Rode kool en wortels apart in de keukenmachine fijnhakken. Salade fijnsnijden. Op een bord de rode kool, wortel en groene sla apart van elkaar rangschikken, of mengen. Peterselieblaadjes in het midden leggen. Besprenkelen met olijfolie, citroensap en zout.
Piyaz
1 pot witte bonen (370 gr)
1 grote uit
1 grote tomaat
half bosje peterselie
1 ei
Bonen afgieten en naspoelen met water. In een vergiet laten uitlekken. Ei in 8 minuten hard koken en laten afkoelen.
Vruchtvlees uit tomaat verwijderen en in hele kleine stukjes snijden. De ui doormidden snijden en vervolgens in dunne halve-maanplakjes, die weer uit elkaar halen. Peterselieblaadjes grof hakken. Ei in acht partjes snijden.
Bonen omroeren met een dressing van olijfolie (4 eetlepels), citroensap/azijn (4 eetlepels) en zout (1 theelepel) en peper. Bonen op en schaal leggen. Tomaat, ui, peterselie en ei er overheen verdelen.
Patates salatasi
4 aardappels
2 eieren
1 ui
2 groene pepers
2 bosuitjes
peterselie
Aardappels en eieren (hard) koken. Af laten koelen en in stukjes snijden. Ook de pepers en ui fijnsnijden, peterselie blaadjes fijnhakken. Alles mengen en een dressing van olijfolie, citroen en zout maken.