türlü

Een makkelijke en pittige schotel

800 gr rundstoofvlees
1 aubergine
1 courgette
4 aardappelen
200 g snijbonen
2 groene Turkse pepers
2 teentjes knoflook
1 rode ui
zout

Voor de saus :

125 g boter
3 el tomatenpuree
een scheutje water
zout
zwarte peper
oregano (vers of gedroogd)

Schil de aardappelen en de aubergine. Snij alle groenten in stukken en snipper de ui, knoflook en de pepers.
Laat voor de saus de boter smelten in een pan. Voeg de tomatenpuree toe en water om te binden. Roer op een laag vuur tot een gladde saus. Breng op smaak met zout, zwarte peper en oregano.

Bak het vlees goudbruin in een pan zonder vetstof en kruid met zout. Doe alle groenten in een ovenschotel, doe de pepers, de look en de ui bovenop met het vlees.
Giet de saus erbij en zet de schotel afgedekt ca. 1 uurtje in een oven op 180° C.

Laten pruttelen op het vuur in een stoofpot kan natuurlijk ook.

Afiyet olsun ! :thumbsup:

Dit heb ik al wel eens op en is echt heel erg lekker!!!

Lijkt me erg lekker, ga het zeker uitproberen!