otlar ve domates soslu tavuk
Gekruide kipfilet met salade en muntsaus:
Dit recept heb ik uit mijn turkse kookboek, ik heb er zelf rijst bij geserveerd en reepjes turks brood, was een lekkere aanvulling:
4 personen, voor het gerecht:
400 gram kipfilet
1 eetl. griekse kruiden/turkse kruiden
4 eetl. olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
2 blikken tomaten op vocht
snufje chilipoeder
Salade:
2 rode uitjes en 1 krop jonge andijvie
1 kleine groene paprika
3 tomaten
olijfolie
zout en zwarte peper
Saus:
1 beker turkse yoghurt
Verse munt
1 teentje knoflook
Bereiding:
Meng de kipfilet met de kruiden en laat ze 2 uur marineren.
Hierna in de hete olie bruin bakken in de pan of wok.
Voeg gelijk gesnipperde uitje toe en 2 teentjes knoflook toe en bak deze op laag vuur mee
Hierna voeg de blikken tomaten toe en laat het gerecht zo’n 15 min pruttelen.
Hierna kan je na smaak gewild een snufje chilipoeder bijvoegen.
Voor de muntsaus: meng de yoghurt met 1 teen knoflook en de fijngesneden munt.
Een salade maken erbij van andijvie, uienringen (rode), reepjes paprika en plakjes tomaat, strooi hierbij wat zout en peper over. En druppel er wat olie over en meng de salade.