http://turkishcuisine.nl/wp-content/uploads/naamloos-e1308606725350.jpg
Dit is ook weer een klassiek Turks gerecht waarin we weer terug gaan naar 1869 toen de Chef-kok dit gerecht aan de Keizerin serveerde. De Keizerin was zo verrukt van deze heerlijke romige puree dat ze de chef-kok om het recept vroeg. De chef-kok verklaarde dat er geen recept bestond; hij bereide de puree elke keer op gevoel en een dosis liefde.
Ingrediënten:
Besamel saus:
[ul]
[li]3-4 aubergines
[/li][li]3 eetlepels meel
[/li][li]4 eetlepels roomboter
[/li][li]2 theeglazen ( turkse) met melk
[/li][li]1 dessertlepel zout
[/li][/ul]
Benodigdheden voor het vlees:
[ul]
[li]500 of 1 kg lamsvlees in lange dunne stukken gesneden.
[/li][li]2 teentjes knoflook fijngesneden
[/li][li]1 eetlepel meel
[/li][li]1 eetlepel tomaten puree ( Te koop turkse supermarkten)
[/li][li]Zout
[/li][li]Peper
[/li][/ul]
Voorbereiding Saus:
-
Wikkel de aubergines in aleminium folie en pof deze op het fornuis. Verwijder na het poffen de vel en prak de aubergine fijn.
-
Bak het meel en de roomboter in een koekepan
-
Voeg beetje bij beetje het melk toe
-
Voeg de zout toe.
-
Voeg de aubergines in de saus en roer deze om.
Voorbereiding vlees -
Doe het vlees in de pan met een klein beetje olie en bak deze totdat het vlees geen water meer afgeeft.
-
Voeg de meel toe
-
Voeg het knoflook, tomatenpuree toe en roer het om. Voeg daarna naar smaak wat zout en peper toe.
-
Stop het vlees in een aparte schaal.
Tijdens het serveren schep je eerst het puree op en vervolgens plaats je het vlees erop.
http://turkishcuisine.nl/hunkar-begendi-de-keizerin-vond-het-lekker/