Safari ter plekke regelen of vanuit NL?

Hallo,

Wij willen in november ca. 10-12 dagen een safari toer doen door Kenia ( en Tanzania. (we vliegen op Nairobi en willen naar masai Mara, Lake Nakuru, Ngorongoro, Serengeti, Arusha). We zijn inmiddels al heel het internet aan het afstruimen en vinden de toers best duur (1500-2000 dollar). Heeft iemand een goede & goedkope tip voor safari toers? En raden jullie aan om het ter plekke te regelen of vanuit NL? Is het ter plekke goedkoper en makkelijk te regelen?

Hallo,

we hebben de ervaring dat het ter plekke veel goedkoper is, je gaat buiten het seizoen en ze willen graag een tripje aan je verkopen.
Je hebt je huiswerk in Nederland gedaan , je weet dus de prijzen.
Als je in Kenia boekt zit je in dezelfde lodges, gebruik je dezelfde bussen en dergelijke als mensen die de hoofdprijs hebben betaald, bovendien komt het geld dan wat meer terecht bij de lokale bevolking ipv bij rijke touroperators.
Ik raad je aan tripje voor tripje te boeken zodat je tussentijds een beetje kunt uitrusten, het kan erg vermoeiend zijn.
Laat je niet in de luren leggen, de euro is momenteel duur ten opzichte van de keniaanse shilling…

Annamarie

Het prijsverschil zit meestal voornamelijk in het aantal tussenpersonen die tussen jou en de toeroperator zit, het aantal mensen waarmee je samen in een busje op safari gaat en de prijs van de lodges.

Nederlandse vertegenwoordeging in de hotels vragen behoorlijk commissies, beachboys en brokers leven ook niet van de wind.
Je kunt ook direct contact opnemen met lokale toeroperators via internet: