Rondreis Zuid-Noorwegen

Hallo!

Wij zouden graag met z’n tweeën een rondreis maken in het zuiden van Noorwegen met de auto en de tent. We zijn 2 studenten en proberen het dus beetje op budget :slight_smile:
We hebben al een ruw schema maar zijn nog niet helemaal zeker of het ideaal is.
We zouden 17 dagen rondreizen, vooral natuur zien met enkele steden. Een activiteit mag ook altijd, we zouden graag een gletjser tocht maken. Nog andere toffe activiteiten?

Een eerste “probleem” is dat we de ferry nemen om 23u30 richting Kristiansand en dus pas om rond 2u 's nachts daar toekomen. Kunnen we dan nog ergens een camping vinden in de buurt die dan open is? Of hoe lossen we dit dan best op?

Dit is zo wat een ruw schema met enkele vraagjes erbij:
Dag 1
Kristiansand: is het de moeite om Kristiansand zelf te bezoeken?
Dag 2
Richting Stavanger: waar zouden we best een stop maken? Het schijnt dat de kustbaan richting Stavanger wel mooi is, klopt dit?
Dag 3
Stavanger
Dag 4
Preikestolen: We zouden vanuit Stavanger met de auto richting Preikestolen en deze wandeling dan doen. Daar in de buurt dan ook overnachten.
Dag 5
Richting Kjeragbolten: We rijden dan met de auto naar Lysebotn (ongeveer 3u rijden), best niet dezelfde dag onmiddellijk Kjeragbolten wandeling doen want die duurt vrij lang?
Dag 6
Kjeragbolten wandeling
Dag 7
Naar Odda, zou ongeveer 4u30 duren dus een beetje een reisdag.
Dag 8
Trolltunga wandeling
Dag 9
Hardangervidda nasjonalpark: Is het de moeite om het nationaal park te bezoeken voor 1 dag?
Dag 10
Richting Bergen (3-4u rijden?)
Dag 11
Bergen
Dag 12
Flam? Heb gehoord dat dit de moeite is, klopt dit?
Dag 13
Richting Nigardsbreen waar we de gletsjer excursie zouden willen doen. Of zijn er andere plaatsen die meer voor de hand liggen voor ons waar we dit ook kunnen doen?
Dag 14
Gletjser excursie
Dag 15 tot 17
We zouden dan richting Oslo rijden want op dag 18 hebben we onze ferry terug. We zouden 1 dag Oslo misschien nog willen doen. Maar waar zouden we tussen Nigardsbreen en Oslo best halt houden? Mooie plaatsen op die route om te bezoeken of bewandelen?
Dag 18
Ferry vanuit Langesund naar Hirtshals in de namiddag.

Zoals ik zei, dit is maar een ruwe versie van de route die we ongeveer zouden willen doen. Graag opmerkingen van zaken die we misschien beter anders zouden doen.

Heel erg bedankt!

Ola

Momenteel op vakantie dus antwoord is wat beperkter dan normaal.

Nachtaankomst Kristiansand heb ik nooit gehad. Durf je dus echt geen zinnig advies te geven. Ik zou eens informeren bij visitnorway.nl of bij de ferrymaatschappij. Die hebben daar meer ervaring mee.

Kristiansand is niet de moeite waard, lekker doorrijden.

Je route ziet er leuk uit. De gedachtegangen die je zelf maakt kloppen eigenlijk wel.

Hardangervidda is ook voor 1 dag mooi.

Gletsjerwandeling is erg leuk. Zijn verschillende opties in Noorwegen om die te doen. Heb ze echter nu niet bij de hand. Nigardsbreen is zo ie zo mooi.

Leuke wandeling is de Besseggen. Denk dat je die wel kan inplannen op dag 15/17. (Google hem even.)

Flam is leuk maar erg toeristisch.

Groetjes Thijs