Rondreis Zuid Noorwegen 2011

Na 30 jaar willen mijn man en ik weer een vakantie doorbrengen in Noorwegen. De bedoeling is een rondreis, in juni, met de auto en overnachten in hotels. We overwegen deze reis te boeken d.m.v. Norske Turist Service. Klopt het dat deze het meest gespecialiseerd is? We willen (grofweg) via Duitsland, Denemarken, dan over de bruggen naar Malmö, vervolgens naar Oslo, Lillehamer, Trondheim, Kristiansand, Alesund, Geirangerfjord, Balestrand, en dan via de Telemark terug naar Oslo. Ook weer over de bruggen terug want we hebben niet veel zin in een nacht op de boot. We komen uit de omgeving van Zwolle en willen voor deze reis ong. 21 dagen uittrekken en gemiddeld 2 nachten in één hotel (in Noorwegen) op één plek blijven. Is dit haalbaar?
Alvast bedankt voor het meedenken.
Groetjes, Moegie

Moegie, 21 dagen is ruim tijd voor dit avontuur – als ik de plaatsnamen waar je heen wilt doorkijk is het allemaal in het zuiden van Noorwegen.

Malmo is flink om! Als je via zweden wilt rijden ga dan via de Great Beltbridge Seeland op en dan met de veerdienst van Helsingor naar Helsingborg, die vaart duurt maar een kwartier of zo. Toch zou ik ook eens kijken naar de veerdiensten van uit Denemarken naar Noorwegen, b.v. Hirtshals naar Kristiansand, dat vaartje duurt ook maar 3 uur en kost vanaf 6 tientjes voor de auto en twee passagiers enkele reis. Hotelletje in Kristiansand en je bent gewoon de eerste dag meteen al op je bestemming.

Boeken zou ik helemaal niet doen, het mooie van een autorondreis is nu juist de vrijheid, ga je boeken dan moet je je weer aan het reisschema gaan houden. Gewoon laptop mee en onderweg ergens een hotel boeken, desnoods een dag vooruit.

Veel plezier :smiley:

1 like

Norske Turist Service is niet de enige maar wel een heel goede organisatie.
Ga niet alleen uit van hun gids of website, maar bel met ze om je wensen kenbaar te maken, werkt prima.
Ik neem zelf altijd de ferry Kiel-Oslo, misschien iets duurder, maar je komt ontspannen en uitgerust aan.
21 dagen is ruim voldoende als je alleen in het zuiden wilt rondreizen

1 like

We zijn al persoonlijk in Heemstede bij de Norske Turist Service langs geweest en ze waren idd heel behulpzaam. Ik denk dat we, deze eerste keer, ook via hun onze hotels op voorhand laten bespreken. Misschien iets minder avontuurlijk, maar voor de eerste keer in dertig jaar buiten de Alpenlanden, geeft het wel een prettig gevoel.
Zijn er genoeg mogelijkheden onderweg om een kop koffie te drinken/kopen of is het slim om iets van een campinggasje mee te nemen om zelf voor kofffie te kunnen zorgen.
Groetjes, Moegie

Er is weinig gelegenheid om onderweg iets te eten of te drinken. Ik zou zeker iets meenemen

1 like

Mocht je toch nog door Zweden gaat rijden op de heenreis kan je daar onderweg genoeg kopen. Bij elk benzine station waar ik geweest ben in Zweden verkochten ze mega grote bekers verse koffie en meestal was er een of ander restaurant naast het benzine station.

Wat je op het plaatje hieronder ziet was mijn ontbijt bij zo’n een restaurant afgelopen zomer in de buurt van Helsingborg.

Over zuid Noorwegen kan ik je op het moment niet veel vertellen, afgelopen jaar waren wij alleen in het hoge noorden. Er zijn wel wat plannen om komende zomer een week naar zuid Noorwegen te gaan kamperen, maar dat is nog niet zeker.

http://farm5.static.flickr.com/4119/4797742550_c99304ed0a.jpg

1 like

Zo’n ontbijtje zou ik iedere ochtend wel lusten!
Groetjes, Moegie

Wij gaan in juli een soortgelijke reis maken en ook via de bruggen rijden.
in tijd maakt het niet zo veel uit.
We rijden in een dag naar Malmo, hebben daar ergens een hotel geboekt, dan de tweede dag naar Honefoss, zo hebben we 18 dagen onze rondreis
gepland.
Overnachtingen: Lund 1x-, -Honefoss 2x, -Hafslo 5x,
-Andelsnes 5x,-Beitostolen 2x, -Lund 1x.
Jullie reistijd is volgens mij ruim voldoende.

1 like