Rondreis Sri Lanka en Malediven met kinderen!

Hallo,

Vorig jaar maakten we onze eerste grote reis met onze twee jongens ( nu 9 en 7 jaar) naar Thailand.
We vertrokken eind juni voor een maand en hadden enkel een vliegticket op zak.

Is zoiets haalbaar in Sri lanka?
Kunnen we zonder vooraf boeken makkelijk hotels vinden?
Huren we best op voorhand een chauffeur?
Welke route nemen we best in juli ? Oostkust ?

alvast bedankt en benieuwd…
Sara

Hi Sara,

Hangt ervan af of je een 7-jarige in de zelfmoord-bussen aldaar :chin: durft mee te nemen. 70 km per uur en scherpe bochten met open deuren, wij leggen de grens meestal op 8 jaar minimaal.
Accomodatie on the fly gaat zeker lukken al is oostkust, inderdaad aanbevolen, soms volgeboekt met je 1e keuzen en moet je dan genoegen nemen met wat mindere kwaliteit. Chauffeur indien je die voor een stuk wilt beter vantevoren regelen, dan heb je voor zelfde prijs iemand met guide license.

Indien met bus: eigenlijk nergens chauffeur nodig.
Indien zonder bus: beste chauffeur hebben voor Kandy, dan de Culturele Driehoek en afzetten oostkust. Rest kan per trein.

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Vandaag een ongelofelijk deal gevonden op ebookers en meteen de tickets geboekt! Joepie!
We skippen Malediven…tenzij we ter plaatse een betaalbare vlucht vinden.

We verblijven daar 1 maand. Kan er iemand een route aanbevelen in juli? Is het bijvoorbeeld beter om na het landen in Colombo onmiddellijk zuidwaarts te gaan en op die manieren zuid en oostkust te doen? ivm de moesson enzo…

Hoi maar weer,

Oostkust is hele maand goed weer en kalme zee, zuidwesten wordt het gaandeweg de maand beter al is en blijft de zee ruw. Dus mogelijk eerst Driehoek, dan Trinco of Passekudah, dan Kandy en dan via de bergen en Yala afzakken naar de zuidkust bijvoorbeeld Mirissa.

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Super! Dit is een geweldige tip.
Van Colombo richting driehoek, misschien best daar ergens een huisje of zo huren en telkens van ginder uit de verschillende uitstappen doen voor de driehoek:
(Dambulla-aukana-sigiriya- en ev Anuradhapura en Polonnaruwa) gevolgd door een weekje kust in Trinco dan Kandy en Yala en dan weer wat strand ad zuidkust?

Is het haalbaar om voor de driehoek een week of zo iets te huren en van daaruit telkens met een chauffeur daguitstappen te maken? Hoeveel kost zo’n chauffeur voor een dag ongeveer?
alvast mega bedankt!

Ja dat moet kunnen. Ongeveer 50 USD per dag voor maximaal 150 km, in Driehoek zal het veelal wat goedkoper zijn door kortere ritten (basis is 45 roepie/km).

Sukses,

<Erik> & [Sandya]