Rondreis Mexico voor 3 tot 4 weken

Ik wil graag op vakantie naar Mexico voor 3 tot 4 weken, de enige rondreizen die ik heb gevonden kostenminimaal 1500 euro, plus bijkomende kosten, vind ik nogal veel, weet iemand een goedkopere organistie, of heeft er ook iemand plannen om rond te gaan reizen zonder organistie? Dat is waarschijnlijk ook goedkoper, maar wil niet alleen gaan. Ik wil graag in de maand mei gaan. alle info is welkom.alvast bedankt
Yvonne

Een reis op eigen gelegenheid is zeker de moeite waard, naast dat het erg makkelijk te bereizen is, komt je in elk hostel mensen tegen waarmee je kunt optrekken.

Wij zouden volgend jaar ook naar Mexico willen gaan, maar het is niet de bedoeling om daar 2,5 weken op het strand te liggen in een luxehotel.
Het reisbureau heeft ons afgeraden om zomaar te vertrekken, zonder hotels vastgelegd te hebben op voorhand. Zeker omdat we daar zijn de laatste week van juli en de eerste anderhalve week van augustus en het dan nogal druk kan zijn.
Klopt dit? Als we hotels boeken via een reisagentschap, zijn het meestal zo’n dure en wij willen eigenlijk zo low-budget mogelijk reizen. Of bestaat er een website met goedkopere hotels? (luxe is niet van belang, basiscomfort is voldoende)

Hi Sarah,

je kan ook via een gespecialiseerd reisbureau budgethotels en/of hostels boeken die wel in je prijsklasse passen. Of het vooraf geboekt moet worden kan ik niet beamen, maar kan natuurlijk. Wij doen meestal een startpakket met de eerste twee nachten en soms ook de laatste in hetzelfde hotel, maar dat ligt aan de vliegtijden etcetera.

Neem een LP bij de hand en zoek wat opties. Misschien kan je de dag ervoor bellen en/of je stuurt een mail. Kan allemaal en is in Mexico vrij makkelijk.

Welk deel van Mexico willen jullie trouwens bezoeken?

ps. dat ze bij het reisbureau dit afraden is natuurlijk logisch, want zo verdienen ze niets aan jullie:biggrin:

in juli / augustus heb ik door Mexico gereisd. Maar een enkele keer was het vol. Ik ben overigens niet zo lang op de supertoeristsche plekken (als Cancun) geweest.
Als je goedkope hotels / hostels wilt weten zou ik een Lonely Planet o.i.d. kopen.

wij zijn onze reis een beetje aan het plannen, maar twijfelen nog steeds tussen het huren van een auto en het gebruik van het openbaar vervoer. Kan er ons iemand helpen bij het maken van onze belissing?

Hallo,

Wij gaan in april voor de 3de keer naar Mexico. Eerst jaar hebben we alleen 2 wk op het strand van Playa del Carmen gelegen en een enkele excursie gemaakt. Vorig jaar zijn we 1.5 wk met een auto wezen rondreizen en een weekje aan het strand van Tulum. Dit hebben we gedaan via Holland International.
Dit jaar gaan we weer met de auto alleen vertrekken we dan vanuit Mexico city naar Veracruz, San Cristobal, Puerto Escondido, weer terug naar Mexico city. Tussendoor verblijven we ook weer een aantal dagen aan het strand (het blijft tenslotte vakantie).
Wij hebben het geboekt via Tico.nl. Hier hebben we onze wensen kenbaar gemaakt en hun hebben verder alles geregeld. We worden opgehaald op het vliegveld en worden naar het hotel gebracht. Na een aantal dagen in City, krijgen we onze huurauto en gaan op pad.
Vorig jaar is met een eigen auto zo goed bevallen. Lekker op eigen tempo. Alle hotels zijn al geboekt, dus je hoeft nooit te zoeken naar een hotel. Wij vinden dat heerlijk. Je betaal natuurlijk wel wat meer, maar ook vorig jaar is het ons opgevallen dat hotel toch redelijk aan de prijs zijn. Wij zaten dan wel in wat luxere hotel, meestal 3-4 sterren voor Mex begrippen.

Veel succes met zoeken en mochten er nog vragen zijn hoor ik het wel.

Gr. S&T

Het hangt helemaal van je eigen wensen af. Wil je onderweg overal lekker kunnen stoppen, je eigen tempo bepalen, maar dus ook veel rijden, ga dan lekker met de auto. Indien je wat relaxter wilt reizen ga je met de bus. Maar je bent dan wel gebonden aan de bustijden en routes.

Beide zijn prima opties. Het is lastig om die keuze voor iemand te maken. De ene persoon zweert bij het openbaar vervoer, een ander kan niet zonder auto.

Hoi,
ik heb deze zomer in augustus een maand rondgetrokken in Mexico, samen met een vriendin. We hadden enkel voor de eerste 2 nachten in Mexico City een hotel geboekt. Rest hebben we gewoonweg ter plekke bekeken, en dat was nooit een probleem (meestal low budget). Ik zou me dus geen zorgen maken om het vinden van een degelijke slaapplaats.
Wij hebben alles met het openbaar vervoer gedaan, en dat is perfect te doen. Zeer ruim aanbod aan busreizen en comfortabel!

Groetjes, Lies